Vi har nu haft muligheden for at teste Steelseries tidligere flagskib til PC. Nærmere betegnet Arctis 7. Det må vi sige at det har været en udsøgt fornøjelse at stifte bekendtskab med Arctis 7.

Skal man på nogen måder drage en parallel til andre headset som vi har haft fingre i, i de seneste par år, kan man godt sætte Arctis 7 op imod Astro A50, Turtle Beach 900 serien eller Steelseries egen Siberia 800. Det der er tilfælles for alle 4 headsets er, at de alle er trådløse. Der er dog kommet en model mere fra Steelseries som er Arctis Pro Wireless som vi desværre endnu ikke haft fingrene i endnu.

Arctis 7 er kompatibelt med alt lige fra mobile enheder, konsoller og PC. Det skal dog lige nævnes at ønsker man den sublime DTS Headphone:X 7.1Surround sound som Arctis 7 leverer, så skal man over på PC. Alt andet bliver i stereo. Dette er en skam, for lyden er hamrende lækker i Arctis 7.

De to neodynium drivere på 40mm levere bare en perfekt afstemt og balanceret diskant, mellemtone og bass. Lyden er klar og sprød og der er ingen lag i forhold til, at headsettet er trådløst. Til det trådløse skal det dog nævnes, at vi havde lidt problemer med tilslutningen til PC, men det lykkedes til sidst. Arctis 7 har en rækkevidde på 12 meter og smadre lydniveauet op på 98db.

Mikrofonen er en såkaldt ‘Clearcast mic’ som vi også kunne præsentere på Arctis Pro modellen, som vi lavede an anmeldelse af tidligere. Lyden er så klar og heller ikke her er der nogen slinger i valsen. Igen kommer mikrofonen med noise cancellation og er udtrækkelig.

Skal vi sammenligne lidt med de modeller som vi nævnte lidt længere oppe i artiklen, så er Arctis 7 en helt klar vinder, og det er den på flere aspekter. Lyden overgår samtlige headsets hvor de to der kommer i nærheden af Arctis 7, er Astro A50 og Turtle Beach 900. Forskellen er at lyden i Astro A50 er meget fokuseret på den tunge bass og den meget klare diskant, hvor der bliver slækket lidt på mellemtonen. Surround Sound lyden kommer heller ikke helt i nærheden er Arctis 7, hvor den nye teknologi trækker fra Astro A50.

Tager vi i kontekst til Turtle Beach 900 serien, så er lyden i både Arctis 7 og TB900 hamrende god. Desværre så lider 900 serien af dårlig rækkevide og så er lyden meget metallisk og lydniveauet er alt for lav. Tingene er bare MEGET bedre afstemt i Arctis 7.

Komfortmæssigt er der ingen af de 4 ovennævnte headset som kommer i nærheden af Arctis 7. Astro A50 er igen tættest på, men headsettet er tungt og bliver i længere gamingsessioner, ubehageligt at have på hovedet.

På mikrofonsiden vinder Arctis 7 igen helt klart. Her er der slet ikke nogen der kommer op på siden af Arctis 7.

Vi skal selvfølgelig have lade tiden med, og her må Arctis 7 dog give fortabt efter min mening. Siberia 800 har med sine udskiftelig genopladelige batterier samt ladestation til samme, en helt klar fordel. Der bruger man lige omkring 30 sekunder på at skifte batteri, og så er man klar til endnu 10 timers spilletid. Det er dog også en fordel hvis man skulle have glemt at lade et af batterierne op. Så tager man bare det der sidder i ladestationen. Der er det hele lidt mere anderledes på Arctis 7. Der løber man tør efter knap 9 timers spilletid, hvor man så må vente de par timer det tager at lade op, før man igen kan spille. Igen er der ingen kære mor hvis man har glemt at sætte ladekablet til. Så må man sidde og vente.

Vil man have et headset som Siberia 800, men med den nyeste teknologi. Ja så skal man op og smide de godt 2.500kr for Arctis Pro Wireless. Den kører nemlig på helt samme måde som Siberia 800.

Hele Arctis serien fra Steelseries er velkendt for dens komfort og selvom Arctis 7 har været en smule udskældt på diverse sider i forhold til vægt. Så tror jeg disse anmeldere har glemt de tidligere modellers vægt. Arctis 7 er hamrende lækker og behageligt at have på. Ørekopper er en perfekt størrelse og forret er lækkert og blødt. Det hverken trykker ned eller ind på hovedet. Faktisk er puderne så bløde at selv gamere med briller, kan sagtens bruge Arctis 7 i flere timer, uden nogen former for ubehag.

Vi skal også lige runde kompatibiliteten i forhold til andre enheder end PC:

Vælger man at bruge Arctis 7 på mobile enheder til musik og videoer, ja så er her masser af lækker lyd igen. Der er selvfølgelig en forskel på den lyd man får ud af sin PC i forhold til sine mobile enheder. Men tager man i forhold til hvad man ellers kan købe på markedet, der kun er beregnet til lyd ved musik og videoer, så er Arctic 7 helt sikkert med.

På konsoller skal vi nøjes med Stereo lyd hvilket, som vi også har skrevet tidligere, er noget af en skam. Fordi lyden på både Playstation 4 og Xbox One X er helt fantastisk. Og så taler vi endda kun stereo. Jeg har spillet PUBG, Forza på Xbox One X og The Witcher på Playstation. Her er lyden bare virkelig god, klar og sprød.

Så kære Steelseries….Lav nu snart et Arctis 7 eller Arctis Pro Wireless til konsolmarkedet, så de også kan nyde den lækre lyd.

BE OM!

Konklusion:

Vi kan simpelthen ikke få hænderne ned over Arctis 7. Det er lige pt. markedets bedste trådløse headset på stort set alle parametre. Det eneste der lige mangler er de udskiftelige batterier som er på Arctis Pro Wireless. Så vinder det prisen for det gyldne headset.

Til en pris omkring de 1.200kr, så er det en investering af de helt store, til både den seriøse gamer men også lyd og gadget nørden.

Well done Steelseries

Det bliver 5 ud af 5 stjerne herfra.

Tak til Steelseries for at gøre denne anmeldelse mulig.