Steelseries er ude med en ny gaming mus, til deres line-up. Musen hedder Rival 3 og er en ganske velfungerende gaming mus. Den har en ganske glimrende pasform til hånden og passer nærmest til alle størrelse af hænder. Dog skal vi lige gøre omærksom på, at hvis man køber musen til sine børn. Så er musen nok lige stor nok, hvis det er til de yngste.

Selvom om den højeste CPI ikke er ligeså høj som hos andre producenter, så vil den stadig være ganske glimrende for de fleste gamere. Vi mærkede ikke noget til forskellen.

Musen er let og vejer kun 110 gram hvis man vejer ledningen med og den er fuldt ud kompatibel med Windows og MacOS. Vi har dog et enkelt lille klagepunkt på musen. De to knapper der sidder på venstre side af musen, kan være lidt svære at bruge, med mindre man trykker temmeligt præcis med tommelfingren. Det er lidt ærgeligt.

Vi har testet musen som gaming mus i MMO og FPS/TPS men også til ganske normal hverdagsmus.

Rival 3 er en fantastisk mus hvis du spiller FPS/TPS spil da musen er let og fordi alle knapperne kan blive programmet som du vil have dem. Sensoren er super præcis og latency er lav. Vi brugte ikke side-knapperne til noget under Call Of Duty eller PUBG. Så at de generelt er lidt svære at aktivere, havde ikke den store indflydelse her.

Til MMO spil gør Rival 3 også et ganske godt stykke arbejde. Den har ikke så mange programerbare knapper som konkurrenterne har. Men tilgengæld kan du programmere knapper til netop dit behov. Og det er et stort plus. I MMO spil er det vigtigt at musen er komfortable i lange gaming sessioner. Det må man sige at Rival 3 er.

Til normal hverdags brug eller til brug på kontoret er den okay. Den har et simpelt og klinisk design. Dog er den ikke så ergonomisk som man kender det fra andre produducenter, som levere til kontorer. Musens hjul kan heller ikke tilte til højre og venstre, hvilke for de fleste der arbejder på kontor, er en nødvendighed.

Vi skal jo også erkende at det er en gaming mus og med de 3 RGB zoner i musen, der lyser op når den er sat til. Så er det nok heller ikke det der får indkøberen til en kontorvirksomhed til at takke ja tak. Men det ser fedt ud på et gamer bord.

Vi kommer ikke udenom at prisen er en afgørende faktor. Og hvordan Steelseries er kommet afsted med at producere en høj-kvalitets gaming mus til en så lav pris er os en gåde. Fordi til en pris på 299kr. Så er det et rent røverkøb, som vi kun kan anbefale.

Køber man en Steelseries Rival 3 mus, så er der et helt exceptionelt software som er uundgåeligt. Nemlig Steelseries Engine 3. Med den kan du programmer alt fra de mekaniske taster på musen til hvordan lyset skal være.

På Rival 3 har du mulighed for at gemme dine indstillinger direkte på musen da den har on-board hukommelse. Dette er smart hvis man ønsker at bruge musen på en anden pc end ens egen. Dog gælder det ikke for macro’er, men kun for alle keybinding.

Konklusion:

Steelseries Rival 3 er en ganske fin gaming musen til små penge. Skal vi holde den op mod sine konkurrenter i samme prisklasse, så sætter Rival 3 dem helt klart til væg. Det er en alsidig mus som vi helt klart kan anbefale, hvis du ikke vil ud og bruge alle pengene i sparegrisen.

Tak til Steelseries for at gøre denne anmeldelse mulig

TL;DR
Steelseries Rival 3
Forrige indlægStor FIFA 20-turnering begynder i dag
Næste indlægAlwa’s Legacy annonceret
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.