Når man siger gaming mus, så er det tit vi laver en parallel til meget aggressive designs i al verdens mulige former og farver, samt et hav af forskellige knapper og dpi indstillinger. For de fleste spil og hardcore spillere er dette en nødvendighed, eller er det? Jeg har taget et kig på SteelSeries Rival 300 gaming mus, for at se hvad den har at byde på.

26-249-176-TS

 

SteelSeries Rival 300 gaming mus er en mus der henvender sig til forbrugere med relativt store hænder. Rival 300 er lang og semi-slank men er krydret med en god ergonomisk udformning og et tidsløst design. Er man en af dem der bruger venstre hånd til at styre musen med, så er det helt sikkert ikke musen for dig. Designet er lavet til højrehånd så der skal man nok kigge efter en anden type mus. Rival 300 er meget simpel bygget på med to knapper ved tommeltotten samt et stykke med gummi, som giver en bedre følelse af kontrol. Der er den sædvanlige knap bag det belyste muse-hjul, der styrer dpi hastighederne. Et lysende SteelSeries logo på den bagerste del musen og et lille navneskilt. Det lille navneskilt kan man, hvis man har en 3D printer, selv lave sit eget lille skilt.

Det fysiske design er old-school og ikke til at sætte en finger på. Man skal ikke bekymre sig og 12 knapper med hver deres funktion og man kan 100% koncentrere sig om det der sker på skærmen. Rival 300 kan fås i tre forskellige farver.

 • Sort 002-rival300-heroshot.png__260x240_q85_crop-scale_subsampling-2
 • Grå
 • Hvid

 

 

 

Rival 300 musen her 6 forksellige programmerbare knapper.

 1. Højre museknap
 2. Venstre museknap
 3. Klik funktionen på musehjulet
 4. Fremad klik ved tommeltotten
 5. Bagud klik ved tommeltotten
 6. DPI ( dots per inch ) knappen

Alle knapper har et rigtig godt feel og de virker solide.  De to knapper ved tommeltotten er perfekt distanceret fra hinanden, så man ikke trykker forkert, i kampens hede. DPI knappen er efter min mening en smule klein, i forhold til resten af musen udformning, men beholder man knappens standard funktion, så er det ikke en man kommer til at trykke på ofte.

Kigger man på musens opbygning så er den ikke beregnet til de hardcore MMO gameres behov. De ville kræve noget mere af en mus, end hvad Rival 300 kan tilbyde, men taget det i betragtning så er det en rigtig god mus til både hverdag og gaming sessioner. Det er et klassisk og konservativt design som tilbyder god funktionalitet til musens pris.

steelseries_rival_300_black-35318318-9173553-xtra

 

Kigger vi lidt på specifikationer, så er det som følger:

 

 • Sensor Type: Optical
 • Dpi hastigheder: Op til 6500 dpi
 • Polling Rate: 1 ms
 • 6 programmerbare knapper
 • 16.8 millioner farvekombinationer
 • IPS: 200
 • Knapper der er garanteret og testet til 30 millioner klik
 • Kabel længde på 2 meter
 • Vægt: 130 gram
 • SteelSeries Engine Support: SSE3

Til dem som er lidt inde i de specifikationer kan se, at selvom den ser simpel og meget konservativ ud, så er det en mus som er lidt som en ulv i fåreklæder.

Den eneste lille ting jeg har, som jeg altid nævner når jeg taler omkring produkter fra SteelSeries er deres Engine3 software. Det er uden tvivl en software hvor man tit kan lade fantasien få frit løb. Men den er langsom. Når vi bruger Engine 3 til Rival 300 musen så virker det bøvlet og en smule kompliceret. Kigger vi på software som Razer Synaps 2.0 og Ligetech gaming software som er meget enkelt og ligetil, så virker Engine3 en smule tungt at arbejde med. Det er lidt ærgerligt ved en mus som Rival 300, der er en rigtig god all-round mus, der performer virkelig godt i et spil som CS:GO.

Man kan på Rival 300 musen konfigurere de programmerbare knapper, konfirgurere musens macro’er, styre og definere de forskellige lys indstillinger samt sætte dpi knappens to funktioner. De kan spænde fra 50 og op til 6500dpi hvilket er rigtig meget for en optisk mus.

SP186-1-p

Rival 300 gaming muse preformer som man ville forvente. Den gør sit arbejde superb. I spil som Just Cause 2, World of Warcraft og LOL ( League of legends ) responderede musen hurtigt og præcist. Der er heller ingen bøvl med knapopsætningen og igen, så sidder de to knapper med tommeltotten perfekt, så det var et stort plus. Især når man skal kaste forbandelser og magi i World of Warcraft, var de en stor hjælp. Personligt har jeg ikke brug for flere knapper, men jeg kan sagtens forestille mig, at dem som spiller lidt mere den type spil end jeg selv, ville ønske flere programmerbare knapper. Spiller man kan FPS spil så er musen imponerende med sin præcision og hurtige repons. Men til store MMO-spil er flere knapper nok at foretrække.

Den nuprede gummibelægning  der er på hver side af musen samt den ergonomiske udformning var rigtig god ved lange spil sessioner, da hånden ikke bliver træt eller øm. Har man en tendens til at svede på/i hånden, så er gummibelægningen også en rigtig god feature.

SteelSeries lover i deres reklamer for Rival 300 musen at der er “pro-grade performance”, “komfort og kontrol” og “maximum personlization”. Det skal siges at musen holder hvad den lover, men det er ikke den eneste mus på markedet der lover og holder dette.  Men har man store hænder og spiller i mange timer ad gangen, så er Rival 300 Gaming mus en sikker vinder. Dog sidder du med MMO spil, ville jeg vælge en mus med lidt flere knapper.

Rival2

Konklusion:

SteelSeries er en fremragende all-round mus. Til FPS spil og 3 persons skydespil fungere den upåklageligt og er meget præcis. Ved de store MMO spil halter den lidt med mangel på knapper, men det er kun til de mest inkarnerede spillere, der vil tage det som en mangel.

SteelSeries Rival 300 ligger omkring de 500kr. og der er værdi for hver en krone.

Jeg ærger mig stadig over at Engine 3 er både langsom og indviklet. Men har man brugt det nogle gange, er det ikke det store problem. Men til nyere brugere vil det være lidt et irritationsmoment.

Jeg giver SteelSeries Rival  4,5 stjerne i karakter. Den er godt bygget, den er præcis, den er hurtig og er hamrende god ergonomisk til de gamere, der har store hænder.

 

Tak til digitalPR og SteelSeries for at gøre den anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSteelSeries indleder samarbejde med dansk eSport organisation
Næste indlægHovedpersonen fra Bravely Second: End Layer vises frem
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
steelseries-rival-300-gaming-mus-anmeldelseNår man siger gaming mus, så er det tit vi laver en parallel til meget aggressive designs i al verdens mulige former og farver, samt et hav af forskellige knapper og dpi indstillinger. For de fleste spil og hardcore spillere er dette en nødvendighed, eller er det? Jeg har taget et kig på SteelSeries Rival 300 gaming mus, for at se hvad den har at byde på.