Jeg har igennem nogle uger haft den udsøgte fornøjelse at sidde med Steelserie’s flagskib, nærmere betegnet Siberia Elite Prism gaming headset. Jeg har haft deres V3 headset som jeg har været ret glad for. Både som gaming headset, men også når der skulle høres musik i toget og bussen. Så kan Siberia Elite Prism bære den tunge arv videre? De har på alle måder givet den fuld gas med både lir, lyd og komfort. Men er det nok?

siberiaeliteprismreview2Siberia Elite Prism er primært lavet til at kunne opfylde PC/Mac gamer’ens vådeste fantasier inden for lyd og komfort. Headsettet kommer med 7.1 Dolby Logic IIx som bliver genereret igennem det medfølgende usb-lydkort. Headsettet kan dog også bruges til PS4 via et aftageligt jackstik.

Men jeg vil starte med komforten.

Jeg tror endnu ikke at jeg har haft et headset hvor komforten har været så god. Materialerne er simpelthen verdensklasse. Der bliver virkelig kræset for forbrugeren på Elite Prism. Det er lækre materialer og man er slet ikke i tvivl om at kvaliteten er i top. Blandingen imellem memory-skummet i ørepuderne og kunst-lædermaterialet giver en overtruffen komfort som sætter konkurrenterne til vægs. Man har virkelig haft fokus på at headsettet skal sidde længe på hovedet, når man sidder og bekriger sin kombattanter i diverse online spil-sessioner. Hvis man dog har tendens til at blive en smule varm imens man spiller, så bliver høretelefonerne lidt mere som ørevarmere med lækker lyd. Dette kan dog desværre ikke undgås uanset hvilket mærke man vælger, der bruger memory-skum og kunst-læder, i samme ombæring. De slutter virkelig godt til ørerne og der er slet ikke noget at sætte en finger på her. På hver side af headsettet sidder der et hjul, som på venstre side tænder og slukker mic’en og på højre side, kan man skrue op og ned for lydstyrken.

Dette er en virkelig god måde at integrere det på, da man har forsøgt sig med trykknapper og touchknapper, som fra tid til anden, volder en del irritation. Nu hvor jeg har et lidt stort hoved er det en fryd at sidde med Siberia Elite Prism, da der ikke er noget der klemmer eller gnaver, samt at øre-kopperne er dejligt store, så selv mine lidt store ører har god plads. Thumbs up og ikke mindst ENDELIG!!

siberiaeliteprismreview5På lydsiden har Steelseries vedlagt et USB-lydkort som skal generere 7.1 Surroundsound til den dedikerede gamer. Lyden bliver leveret med god dybde og en lækker og behagelig bass. Når man tilslutter den til sin PC/Mac er der dog lige lidt konfigurationer der skal på plads, inden man kan gå i gang. Men dette skulle ikke være det store problem, hvis man er vant til konfigurere og opsætte sin computer. Hvis man vil have det fulde ud af Siberia Elite Prism  skal man lige en tur ind forbi Steelseries hjemmeside, for at hente Steelseries Engine 3 . Her kan man justere ALT på sit headset lige fra lyset på siderne til lydsiden. Dette er dog kun hvis man er PC/Mac bruger og ikke som Playstation bruger.

Når man så er færdig med at justere det man nu har lyst til, så er Surround lyden faktisk en lille smule skuffende i forhold til hvad headsettet levere af stereo lyd. Når det nu er toppen af headset, så levere et headset som Turtle Beach z60 en bedre lydoplevelse i surround end Siberia Elite Prism. Dette er simpelthen synd og skam, da headsettet fra Steelseries på alle andre punkt, er hamrende lækkert. Jeg har dog ikke haft tid til at lege så meget med lydindstillingerne i Engine 3, men jeg var lidt skuffet over præstationen i surround.

Når man så skifter til stereo lyd er det en helt anden oplevelse. Jeg har simpelthen ikke oplevet så god en lyd blandet med så lækker og sublim komfort som jeg har med Siberia Elite Prism. Nu har jeg siddet med Turtle Beach, Astro, Razor og Beats. Men her sætter Steelseries en ny milepæl i, hvordan det skal gøres. Det er en ren fornøjelse og med en vejledende udsalgspris på 1.499kr så er det en meget bedre investering og hvis ikke den bedste, end nogle af konkurrenterne, hvis man leder efter et headset til både musik, film og spil i stereo. Jeg syntes det er fremragende ide at lave et eksternt lydkort, så alle PC/Mac brugere kan gøre brug af surroundsound, uden at skulle ud at investere i et nyt lydkort, hvor muligheden for surround er til stede. Det viser virkelig hvor meget fremadrettet Steelseries tænker. Jeg er intet andet en imponeret.

steelseries-siberia-elite-prism-headset-arctic-white-1041428C6

 

Når man sidder og spiller skal man selvfølgelig og bruge en mic og her fortsætter Steelseries deres gode stil, men en mic der trækkes ud i venstre side, når man skal bruge den. Lyden i mic’en er rigtig god og den går klart igennem. Dette er både in-game og i Skype. Så her er der heller ikke noget at komme efter. Dog halter det lidt når man skal bruge det ved en telefonisk samtale, men det er jo heller ikke hovedformålet med det.

Tager man headsettet med som almindelige høretelefoner til musik, på enten sin telefon eller tablet, så gør headsettet det igen helt fantastisk. Der er så god lyd og komfort, at jeg aldrig ville overveje om det skulle være Beats eller Steelseries Elite Prism. Vinderen ville helt klart være Steelseries.

Når vi nu kommer til Playstation 4 delen, så er der kun mulighed for at høre lyden i stereo, da man tilslutter det via jackstik i Playstation controlleren. Lyden er igen god og ikke til at kimse af, men jeg savner dog stadig man kan bruge det vedlagte lydkort til sin Playstation 4, så man kan nyde 7.1 surround på sin Playstation 4. Hvis man forsøger at tilslutte det via USB, så kommer der kun mono lyd ud med ekko. Dette er en skam.

Jeg vælger at give Steelseries Siberia Elite Prism 4 ud af 5.

Grunden til dette er fordi jeg syntes det er synd og skam at surroundsounden ikke virker på Playstation 4, samt at surroundsounden til PC/Mac skuffer en smule.

Men alt i alt så får man et af markedets mest alsidige headset, med markedets bedste komfort og stereolyd.

Så ingen tvivl om at skulle jeg vælge at bruge 1.499kr på et headset til PC/Mac hvor man også har muligheden for at tage det med i toget eller bussen. Så er det helt sikkert Steelseries Siberia Elite Prism

 

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRazer videopræsentation af The Handless Gamer
Næste indlægHalo 5 lander på Xbox One 27. oktober
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
steelseries-siberia-elite-prism-gaming-headset-anmeldelseHer giver Steelseries den hele armen med lir, lyd og komfort. Det er det bedste headset jeg har haft fornøjelsen af hvad angår komfort. Lyden følger godt efter, hvor jeg dog syntes at surroundsounden kunne have været bedre. Men til 1.499kr så er det uden tvivl, det bedste headset til den priskategori, der ligger fra 899kr og op til 1.500,- til PC/ Mac