Så er det blevet tid til at vi tager endnu et kig på et af SteelSeries produkter, nærmere betegnet lillebroderen til vores sidste test fra SteelSeries. Storebroderen Elite Prism er noget af det fineste som Steelseries har sat på markedet og jeg var måske også lidt hård i anmeldelse og bedømmelsen af headsettet. Denne gang skal vi se om efterfølgeren til det meget populære Siberia V2 prism headset kan holde distancen og tage skridtet videre.
Som altid fra SteelSeries, kommer produkterne i lækker indpakning som bare emmer af kvalitet. Der er dog inden i ikke så mange dikkedarer. Der er et headset, instruktionsbog og garantiforklaringer og så er det det. Siberia V3 Prism ligner til forveksling sin forgænger, men samme strop for oven som SteelSeries er kendt for. Headsettet er i forhold til storebroderen meget plastikagtig og kan virke en smule porøst. Men tag endelig ikke fejl af dette, da Steelseries er kendt for deres gode kvalitet. Headsettet her er lavet primært til PC, Mac og Playstation 4. Dette bliver understreget af, at der kun er mulighed for opkobling via USB. Dette er egentligt rigtig fint, da man så ikke skal have en masse ledninger liggende, hvor man her kan nøjes med 1. Jeg ved dog ikke lige hvad Steelseries har tænkt på, da de satte Siberia V3 Prism i produktion, ved kun at producere det med en ledning på 1,5 meter og så kalde det et gaming headset. Hvis man sidder med en stationær computer eller bruger det til sin Playstation 4, ja så er det sjældent at man sidder mindre en 1,5 meter væk, enten fra kabinettet eller sin Playstation 4. Med mindre selvfølgelig de ligger op til at man gamer på sin bærbare PC/ Mac. SteelSeries……Dette er en ommer!
Der er igen mulighed for at bruge programmet Engine 3, hvor man næsten endeløst, kan konfigurere farven på lyset i ørekopperne. Man kan selv indstille lyden, som man nu finder den bedst eller bruge de konfigureret indstillinger, man kan hente til sine favorit spil. Siberia V3 Prism har som sin forgænger den skjulte mikrofon som der kendetegner, stort set alle Steelseries headset. Lige præcis det her er jeg simpelthen bare vild med. Det er for mig, den perfekte måde at integrere en mic på et headset. Mikrofonen virker som den skal og igen er der ingen slinger i valsen. Det kan Steelseries bare.
Komfort mæssigt er der heller ikke meget at komme efter på headsettet. I forhold til sin storebror, så skal der selvfølgelig være forskel. Nu vælger jeg dog at lave en sammenligning med forgængerne og her er det, af gode grunde det samme. De har ikke lavet noget om hvad angår komfort og det er en sand fornøjelse. Leder du efter et headset hvor komforten er i top og hvor du kan sidde i 8-10 timer med headsettet, ja så er du kommet til det helt rigtige. Det er dejligt behageligt og der er ingen tegn på at det hverken er for varmt eller ukomfortabelt. Godt arbejde SteelSeries.
Lydmæssigt skuffer Siberia V3 Prism dog heller ikke i forhold til sin forgænger. Lyden er klar og ren med god dybde og man mangler heller ikke bas. Hvis man er til at skrue højt på på headsettet, præstere det også ganske hæderligt. Det kan forvrænge lidt og bassen runger en smule ved høj volumen, men det samme gjorde Siberia V2 Prism. I forhold til Siberia Elite Prism er der dog et lille stykke vej op til at kunne præstere på samme niveau, men prisen er jo også en helt anden. Som gamer headset bliver man kun skuffet af den mangel på længde der er på ledningen, fordi den er virkelig ikke gennemtænkt. Rent lyd -og komfortmæssigt vil jeg til hver en tid fortrække Siberia V3 Prism i forhold til Turtlebeach Z11 og Stealth 100. Det er en fornøjelse at sidde med et headset som bare levere god lyd og komfort på samme tid.
Om der er den store forskel fra Siberia V2 Prism og Siberia V3 Prism gaming headset er svært at sige. Der er selvfølgelig det at man kan skifte farverne og kan bruge Engine 3 i Siberia V3 Prism. Men rent lydmæssigt og komfort kunne jeg ikke mærke nogen lyd eller komfortforskelle. Jeg syntes dog at hvis man har et stort hoved som mit, kan man have en følelse af, at headsettet ikke slutter helt til omkring ørerne. En sidste ting, som jeg har nævnt 2 gange før i artiklen, så er den største forskel nok at ledningen kun er 1,5 meter. Men ellers er der ikke forskel. Det er lækkert at man har satset op USB forbindelse i stedet for at bruge mini-jack. Det er jeg stor tilhænger af. Man skal dog igen være klar over at man ikke kan bruge headsettet til telefon eller andre mobile enheder, da det jo er ren USB.
Skal man så vælge Siberia V3 Prism i forhold til sin forgænger?
Jeg syntes det er et valg som falder på smag og om hvad man skal bruge det til. Er det mange timers gaming hvor man er semi-kræsen med lyd og hooked på komfort, så er det helt sikkert at det skal være et Siberia V3 Prism. Men er det til at bruge på farten i tog eller bus, skal man købe Siberia V2 Prism eller storebroderen, Siberia Elite Prism, da der er mulighed for tilslutning til diverse mobilenheder.
Prisen på headsettet ligger omkring de 1.000,- kr hvilket er en fair pris for Siberia V3 Prism.
En stor tak til SteelSeries for at stille Siberia V3 Prism til rådighed.