Når man skal teste og anmelde high-end produkter, så er det som regel med stor entusiasme, men også en smule med tanke på, at man ved godt at det er svært idag, at lave et produkt som er perfekt. I mange tilfælde handler det tit om en smags sag, hvad man anser for god lyd, god komfort og kvalitet. Når vi så ser på dette indenfor high-end gaming headset, så er der faktisk en del der byder ind med deres version af et high-end headset, som er målrettet til gamere. SteelSeries har været med i mange år nu og har sat et solidt aftryk i markedet af gaming produkter. Kigger vi på deres headsets portefølje så er der lidt klassikere og lidt nyt. Man det er ikke meget anderledes end som mange andre.

Vi har fået mulighed for at teste deres Siberia X800 som ved første øjekast ligner til forveksling det “gamle” H-Wireless headset. Det er det i bund og grund også. Der er lidt tilføjelser i kabler og så er der kommer lidt nye hardware i, i form af nye drivers, men ellers er det samme sang der er genbrugt. H-Wireless var og er et fremragende headset som, da det blev lanceret, var målrettet til PC gameren. Med SteelSeries X-serie hvor produkter bliver målrettet til Xbox 360 og Xbox One, er der fokus nu på konsol gameren. Siberia X800 virker stadig til PC og Mac. Men nu er der mulighed for tilslutning til Xbox 360 og Xbox One.

hwirelesshero_1.png__785x550_q85_crop-scale_subsampling-2_upscale

 

SteelSeries bryster sig med at Siberia X800 er et 100% trådløst gaming headset til Xbox 360 og Xbox One. De brugere der sidder med netop disse to konsoller ved godt, at det er lidt en sandhed med modifikationer. Fordi man kan køre det 100% trådløst, men der hvor der kommer et ret stort men er, at skal man have muligheden for at chatte, så skal man tilslutte et kabel og en adapter til controlleren. Så helt trådløst er konceptet kun hvis man spiller uden chat funktionen. På billedet ovenover kan man se en lille boks, også kaldet en MixAmp. Denne enhed fungere på samme måde som der gør på H-Wireless. Det er den lille boks headsettet opkobler til, for at modtage lyden samt man kan indstille lyden på headsettet igennem den også. MixAmp’en skal selvfølgelig tilsluttes konsollen og dette gøres via den optiske port. Når vi nu er ved MixAmp enheden, så er det faktisk ikke så let at redigere i indstillingerne. Man skal have en smule forstand på lyd og indstillingen af det, før det bliver spot on. Der er som altid pre-konfigureret indstillinger, men slår man Dolby indstillingen til uden at stille på MixAmp’ens fabriksindstillinger , så lyder det som om man sidder i en spand og lyden rotere rundt i spanden. Dette er lidt en skam og burde ikke være tilfældet, ved et high-end gaming headset. Efter lidt tid med indstillingerne fik jeg programmeret MixAmp’en som jeg syntes det skulle lyde og så var oplevelsen en helt anden.

Kigger vi på headsettet i sig selv, så er der ikke sket meget fra H-Wireless og til X800. Der er en afsindigt god komfort i headsettet, hvor der er brugt nogle lækre materialer. På selve bøjlen er der memoryskum indhyllet i læder og det samme er gældende for ørekopperne. Selvom det er læder så bliver ørerne ikke varme og man sveder ikke. Dette er et kæmpe plus. Headsettet sidder tæt til hovedet uden at stramme og det sidder ultra behageligt. SteelSeries har virkelig fundet opskriften på hvordan komfort kan og skal defineres. Jeg har efterhånden haft mange headsets igennem og intet high-end headset, har leveret komfort som Siberia X800 gør det.

siberia-800-side-profile

SteelSeries Siberia X800 kommer med den skjulte mikrofin som næsten alle SteelSeries headset har idag. Det er en feature som jeg slet ikke kan rose nok. På Siberia X800 virker den dog en smule løs og lidt ‘flimsy’. Den virker som den skal og der er en outstanding lyd i mikrofonen. En lille fin lille detalje er, at hvis man trykker på ‘Mute’ knappen på headsettet, så lyser indikatoren på mikrofonen rød så man er klar over, at nu er mikrofonen slukket. Det syntes jeg er en fiks lille detalje. På headsettet finder vi og volume kontrollen, som aktiveres via et lille hjul, bagerst på den højre ørekop. Man kan også via dette hjul, scrolle igennem lidt indstilligner på MixAmp’en, så man ikke hele tiden skal ned at justere på den. Ellers er det ikke så meget mere på headsettet om man skal pille ved. Det hele er meget enkelt og lige til…..når det først er sat op.

Kigger vi lidt på de specifikationer som Siberia X800 ligger inde med, så er det faktisk ganske imponerende:

  • 40mm Neodymium Drivers
  • Headphone Frequency Response: 20Hz – 20000KHz
  • Mikrofon følsomhed -44 dB
  • Chat port, mini USB FW opdaterings port
  • 2 genopladelige batterier
  • 6 kabler: Optical, USB, Strøm, Analog, Mobil, Chat
  • Power adapter med 4 verdensomspændende stik
  • Dolby Surround
  • Chatmix
  • EQ
  • Max Volume: 100dB* SPL @ 1kHz
  • Batterilevetid på op til 20 timers kontinuerligt brug
  • Multi-platform tilgængelig

Det der springer mig mest i øjenene er, at max volumen “kun” er 100db. Kigger vi på mange andre high-end headset ligger de væsentligt højere. Ikke at de 100Db ikke er tilstrækkeligt, men hører man musik på Siberia X800, så er der ikke meget saft og kraft idem.

headset 2

Lydsiden er der slet ikke noget at sætte en finger på, når først headsettet er blevet sat korrekt op, til det der nu passer en selv. Det er en formidabel lyd som kommer ud af de 40mm drivers. Alt lige fra diskant og mellemtone til bas er ikke mindre en perfekt afstemt. Der er kun hvis man presser headsettet til det absolut yderste, at man kan få det til at runge eller miste lidt på lydsiden. Jeg har kørt flere tests, både i spil og på lydsiden. Jeg har kørt sorround test på lidt forskellige programmer, der gengiver biograf lyd i alle afskygninger. Det er virkelig en oplevelse at høre og mærke at lyden bliver leveret på første klasse. I spil som Call of Duty: Black Ops III, Forza 6 og Fifa er det en lækker oplevelse. I Black Ops III kunne jeg uden problemer fornemme fjendens position. Der var rigeligt med bass til at både høre og mærke eksplosioner. I Forza og i Fifa føler man sig virkelig til stede og man kan ikke lade være med at blive imponeret over, hvor meget headsettet egentlig kaster af sig til brugeren.

Headsettet lydisolere også ganske godt fra udefrakommende lyd samt holder lyden fra headsettet inde, så omverdenen ikke bliver generet og at oplevelsen helt og holdent, bliver brugerens i sidste ende. Tager vi lidt af det konkurrenter som Siberia X800 er oppe i mod, så er det produkter som Turtle Beach 800X og Astro A50. Der hvor Siberia X800 distancere sig er, når man har fået indstillet headsettet, at lyden bare er perfekt afstemt og den er sprød og lækker. Lyden i Astro A50 er også ganske fremragende, men er mere til dem hvor en MEGET fremtræden bassoplevelse er sagen og hvor ørerne næsten kan bløde, så højt. Turtle Beach 800X er også et vanvittigt godt headset, hvor det kommer med 50mm drivers i forhold til Siberia X800 40mm. Men lad jer er ikke skræmme af det fordi, her er begge headset stort set lige på lydesiden, hvor Siberia X800 trækker fra på komforten. Et sidste sted hvor det også trækker fra er fleksibiliteten. Siberia X800 er et multi platform og det er de to andre ikke.

6f7c0f2cb5b840dd9c9d164381a45e42.png.1000x575_q85_crop-smart

Nå vi taler om Xbox One headset’s så er vi også nødt til at nævne stereoadapteren. Det er kun den nye generation af Astro headset’s der virker uden adapteren. SteelSeries inkludere deres egen i pakken, når du køber Siberia X800. Det skal i denne forbindelse dog siges, at har du den nye Elite controller til Xbox One, så vil jeg anbefale at bruge Microsoft’s egen. Jeg havde lidt problemer med funktionaliteten på Elite controlleren, når jeg brugte SteelSeries egen adapter. Det virkede fint på standard controlleren men desværre ikke på Elite.

Men ellers er det samme sang som det plejer at være, at man når har tilsluttet sit sorround headset til adapteren, skal man trykke på chatfunktionen indtil det kommer en bip lyd. Det samme gælder for plus-knappen på adapteren at man skal trykke på den, indtil der også kommer en bip lyd. Gør man ikke dette vil man opleve en frygtelig masse ekko. Jeg ved ikke hvorfor det er sådan, men det er generelt på sorround headset’s til Xbox One.

 

Konsklussion:

Der er ingen tvivl om at SteelSeries Siberia X800 er i min top 3 hvad angår trådløse sorround headset’s til Xbox One og Playstation 4. Lyden er outstanding og jeg har sjældent oplevet noget der kan matche det. Komforten er i top og der er virkelig brugt lækre materialer. Det er helt sikkert et spørgsmål om smag på brand, lyd og egen fornemmelse, om hvad man syntes om Siberia X800. SteelSeries sidder i denne forbindelse med helt fremme i bussen og lad os ikke glemme at det rent faktisk er dansk. Så lidt national følelse er der vel også.

Prisen på grisen er 2.295kr. så det ligger i den tunge ende af skala’en. Men ser vi den nye generation af Astro og Turtle Beach er det i samme prisklasse. Man snyder på ingen måder sig selv ved at investere i et Siberia X800, men det er nok mere målrettet til lydnørden og gameren i en og samme person. Fordi man skal vide lidt om lyd og indstillinger af samme, før man får det fulde udbytte af Siberia X800.

Headsettet får en 5 ud 5 fordi det bare levere 100%. Der er lidt små bump på vejen, men det er intet imod den kvalitet af lyd og komfort man får.

 

Tusinde tak til digitalPR og SteelSeries for at gøre denne anmeldelse mulig.