Vi har set Stikbold! A Dodgeball Adventure til flere platforme allerede. Og nu er det kommet i en Deluxe udgave til Nintendo Switch. Den ser vi nu nærmere på med denne anmeldelse.

Hvem husker ikke de gode gamle dage i folkeskolen i den ”kedelige” gymnastiksal hvor man spillede Stikbold i den sidste del af timen, når man var færdig med at blive pisket rundt af den ivrige idrætslærer.

Nu kan vi genopleve de gode minder derfra, dog med et lille twist. Stikbold! A Dodgeball Adventure Deluxe er nemlig en god omgang stikbold med ”forhindringer”. Vi vil med det samme sige at det er med stor glæde at se en titel som denne, for det er et hold Danskere der står bag dette spil.

Selvom spillet ”kun” omhandler stikbold, så er det så meget andet end det. For man finder hurtigt ud af at spillet ikke bare er et stikbold spil. Der sker nemlig en masse andre ting imens man spiller stikbold.

Man skal ikke undre sig over hvis der pludselig er en der skal vaske gulvet i hallen mens man spiller. Og det skal slet ikke komme bag på en hvis der kommer en forbi med en pølsevogn for lige at prøve at sælge hans sidste pølser.

Lyder dette mærkeligt? Det syntes vi i starten det gjorde, men efter at have spillet historiedelen igennem, så finder man hurtigt ud af, at det er de små skæve eksistenser der får spillet til at blive til det sjove spil det nu er.

Det er ikke kun sjove små ting man møder, for der er også boss fights i spillet. Man havde nok ikke set den komme, men det passer faktisk utroligt godt ind i hvad spillet ellers har at byde på. Man skal følge taktikkerne for at klare bossen, og det kan til tider være ret udfordrende. Dette giver spillet endnu mere afvekslende gameplay.

Når man spiller historie delen, så bygges spillet stille og roligt op. Ud over Björn og Jerome som er spillets hovedpersoner. Så møder man 16 andre som det er muligt at låse op for. Så der er allerede der en masse at gå efter. Når man spiller virker de ret ens de personer man vælger, men de har vær deres unikke måde at være på.

Når man spiller, kan man hygge sig over at de personer der er i spillet, har det sprog de har. Det er ikke Dansk som man kunne have håbet. Men holdet bag spillet har skabt et ”unikt” sprog der hverken er det ene eller andet. Men en gang imellem rammer de Danske ord, hvilket faktisk er ret sjovt.

Der er også en normal stikbold mulighed i spillet. Men det som trækker er alle de mini games og historiedelen der er i spillet. Det er ret afvekslende at spille Stikbold! A Dodgeball Adventure Deluxe, og man nyder hvert minut i spillet.

Nu om dage, så er det gode gamle sofa Co-Op en mulighed man ikke ser for meget. Men når vi spiller Stikbold! A Dodgeball Adventure Deluxe, så glæder vi os over denne mulighed. Og det bedste af denne Co-Op mulighed er du kan spille historie delen igennem sammen med en ven. Det er et super tiltag, så det ikke kun er i de andre game modes dette er muligt.

Vi elsker Stikbold! A Dodgeball Adventure Deluxe. Spillet er som sagt fra en Dansk udvikler, og vi håber der kommer en masse af den kaliber i fremtiden. Endnu en gang har vi i lille Danmark vist at vi kan lave et godt spil!

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSplatoon 2 har fået en ny bane i dag
Næste indlægTankBowl er tilbage på konsoludgaven af World of Tanks
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
stikbold-a-dodgeball-adventure-deluxe-anmeldelseVi elsker Stikbold! A Dodgeball Adventure Deluxe. Spillet er som sagt fra en Dansk udvikler, og vi håber der kommer en masse af den kaliber i fremtiden. Endnu en gang har vi i lille Danmark vist at vi kan lave et godt spil!