Mario er uden tvivl det største spil ikon Nintendo har skabt. Nu har han fundet vej til Nintendo Switch i et helt nyt spil. Vi vil nu se nærmere på Super Mario Odyssey som ryger i handlen i morgen.

Super Mario Odyssey har været meget hypet siden det blev annonceret. Det er ikke fordi det var et nyt Mario spil som folk normalt ser meget frem til. Men det var derimod fordi det var et helt nyt 3D eventyr vi nu skulle på sammen med vores kære Nintendo ven.

Vi har set flere 3D Mario spil i tidens løb. Blandt andet det ret populære Super Mario Sunshine som vi så tilbage i 2002 på Nintendo Gamecube. Men det 3D spil som fans nok husker bedst, er uden tvivl Super Mario 64, som havde en kæmpe succes på Nintendo 64.

Snakken har været vild omkring Super Mario Odyssey. For da det blev annonceret var der meget snak frem og tilbage om hvad denne titel bød på. For som altid, så var Nintendo meget hemmelighedsfulde, hvilket gør det lidt sjovere at følge med på sidelinjen.

Pludselig kom det frem at spillet fik en ny ”hovedpersen” nemlig hatten Cappy. Vi kan allerede sige med det samme, at det er Cappy der gør den store forskel i Super Mario Odyssey. For den hat tager spillet til hele nye højder.

Grunden til vi siger dette er, at Cappy har mulighed for at overtage ens modstandere hvilket i sig selv ikke er det vilde. Nej det vilde ligger i at du nu selv kan styre dem, hvilket gør spillet vildt sjovt. Så nu kan du endelig få indblik i hvordan det er at være en Goomba.

Ja selvfølgeliglig er de velkendte Goombaér med i Super Mario Odyssey. Det ville jo næsten ikke være et Mario spil uden dem. Men der er også en masse nye modstandere i spillet, hvilket også gør spillet helt specielt.

Når man kommer i gang med spillet, finder man hurtigt ud af historien i spillet er som man kender den. Bowser har endnu engang kidnappet Prinsesse Peach. Så nu er det op til Mario at redde hende. Det virker måske lidt sløjt at Nintendo stadig hænger i den samme historie, men vi syntes at det er ting som disse der gør spillet til et rigtigt Mario spil. Man kan jo næsten ikke spille et Mario spil nu om dage uden at man vil ud og redde prinsessen igen.

Mario tager endnu en gang ud i den store verden for at redde prinsessen. Han har som sagt Cappy til at hjælpe sig, hvilket er en stor hjælp. Ud over det, så har Mario et Luftskib til at komme rundt med.

Hoved essensen i spillet går ud på du skal igennem de forskellige verdner for at samle Power Moons, for at færdiggøre dit luftskib. De er selvfølgelig tit og ofte gemt godt væk, så man lige skal løse en lille opgave for at finde frem til dem. Det er her Cappy igen kommer på banen, for mange af de steder man skal finde de måner, er man nødt til at overtage ens modstander for at nå der hen.

Nu da vi er ved Cappy, så har spillet en lækker Co-Op funktion hvor han virkelig kommer i spil. For man kan komme igennem Super Mario Odyssey sammen med en ven. Det fungere på den måde at den ene selvfølgelig spiller som Mario, og den anden styrer så hatten.

Dette lyder måske en smule dumt, men det er det absolut ikke. For når den anden styrer hatten, kan man faktisk nå mange steder hen, som man ikke lige kunne gennemskue at ordne selv. En anden ting der gør man bare må spille Co-Op i Super Mario Odyssey er at det gør Boss kampe meget nemmere. For med en smule samarbejde, så er de kampe ret nemme at klare, og betydeligt nemmere end når man spiller dem selv.

Bosserne i spillet er godt nok opfindsomme må man sige. De har som de tit har i sådanne spil, et mønster man lige skal gennemskue inden man klarer dem. Hver boss har sine specielle moves, så man skal lige ind i det inden man klarer den. Man bliver aldrig træt af at nedkæmpe bosserne. For der sker nye ting hver gang der kommer en ny boss.

Endnu en ting der gør Super Mario Odyssey så unikt, er at spillet også har en 2D mode. Det skal ikke forstås som man kan spille det hele i 2D. Nej, man kan gå ind i de velkendte grønne kloakrør og så skal man klare en 2D bane for at få måner blandt andet. Dette er et genialt tiltag, for det gør spillet rammer et endnu bredere publikum, og ikke mindst får vores retrohjerte til at banke.

Super Mario Odyssey har mange forskellige verdener at byde på, og hver gang man kommer til et nyt sted imponeres man. Spillet er super flot og vildt detaljeret. Vi må nok erkende at vi er ret så imponeret over hvilken verden Nintendo har fået skruet sammen i dette herlige spil.

Super Mario Odyssey kan nemt løbe med titlen som den bedste Super Mario titel nogensinde. Spillet er genialt og det bringer os alt det vi ønsker at få ud af vores Nintendo Switch. Hvis I ikke har en Nintendo Switch, så er Super Mario Odyssey grunden til at købe det.

Man er underholdt lige fra man starter spillet, til man er kommet igennem det. Spillets levetid kan måske diskuteres. Men der er så mange ting man kan samle sammen, og kroge der skal udforskes. Så underholdningen til alle de mørke vinter aftener er uden tvivl reddet.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægInjustice 2 udgives snart på PC
Næste indlægLet’s Sing 2018 anmeldelse (PS4)
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
super-mario-odyssey-anmeldelseSuper Mario Odyssey kan nemt løbe med titlen som den bedste Super Mario titel nogensinde. Spillet er genialt og det bringer os alt det vi ønsker at få ud af vores Nintendo Switch. Hvis I ikke har en Nintendo Switch, så er Super Mario Odyssey grunden til at købe det.