Er der noget federe end spil, som finder sted i deep space? Nej vel! Det er sikkert også derfor at spil såsom Dead Space fra EA var utrolig populær i 2008 og som også i år får sig et remake. Men indtil det spil kommer, så fik vi allerede i pølseenden af 2022, The Callisto Protocol fra Striking Distance Studios. Man kan kalde spillet for en spirituel efterfølger af Dead Space serien, dog med sit egen unikke identitet. Vi har taget et kig på hvad spillet har at byde på. The Callisto Protocol bliver her anmeldt på PlayStation 5.

The Callisto Protocol tager dig med til Black Iron Prison, hvor et gigantisk udbrud er eksploderet, som gør mennesker til omvandrende mutant-monstre. Du spiller som Jacob Lee, der styrter ned med sit rumskib. Hele besætningen bliver likvideret af farlige rumpirater, men Jacob bliver uskyldig dømt. Han smides i brummen og kæmper nu for overlevelse blandt monstre og ondskab.

Selve historien rammer alle de rigtige horror-genre og man får nogle gode gys på tværs af spillet. Stemningen er i top og det skyldes ikke mindst besætningen af skuespillere der låner stemme og ansigt til de forskellige karakterer. Her kan der nævnes Jacob Lee der spilles af Josh Duhamel, hvilket han gør rigtig godt. Derudover er der Karen Fukuhara, kendt fra The Boys og Suicide Squad. Til sidst er der Sam Witwer, som er kendt fra et utal af film, tv-serier og spil.

Som Jacob Lee skal man finde en udvej fra Black Iron Prison, og det er ingen nem opgave. For om hvert et hjørne, i loftet, ud af gulvet, kort sagt alle vegne, dukker der monstre op. Heldigvis er Jacob ikke helt forsvarsløs, og man skal gøre brug af værktøjer og de få våben man kan finde, blot for at overleve én kamp af gangen. Dette gælder små knive, bat, mindre håndvåben osv. På et tidspunkt får man adgang til en GRP, som er et stykke værktøj der lader dig gribe fjender og kaste dem ind i andre genstande.

Spillets mindre lineær banedesign, gør også at kampsituationer er mere intime. Der er ikke meget plads at gøre godt med, når der pludselig dukker en mutant op fra et lille hul, og så æder dit ansigt.

Der er ingen plads til at kunne rulle rundt eller hoppe væk. Så det er med at finde taktikken i at kunne undvige og så ellers slå de bæster så meget som muligt, før de gør gengæld. Måden hvorpå man undviger, er jeg bestemt ikke fan af. Man bruger venstre thumbstick, som man skal styre til venstre eller højre, for at undvige indkommende angreb.

Det er svært at mestre, og man kommer til at bøde for det utrolig mange gange. Heldigvis kan man senere i spillet kombinere undvige manøvre, med håndvåben, så man hurtig kan affyre nogle skud, inden monsteret gør gengæld.

De kampe men kommer ud i, kræver snilde og taktisk tænkning. I The Callisto Protocol får man ikke bare øset ressourcer ned over sig, og man må derfor være sparsom med det ammo eller andre våben man har med sig. Ofte kommer man ud i en situation, hvor man tømmer et helt magasin på én måske to fjender, for at der så dukker 5 mere op. Det kan give sved på panden.

Når det så ikke lykkes med at gøre kål på de fjender man støder på, så må Jacob lade livet – utrolig mange gange. Heldigvis (hvis man kan sige det) har udviklerne tænkt det igennem, og man kan se Jacob dø på et utal af måder. Knust hoved, armene flås af, hans torso revet midt over osv. Det er meget grafisk og bestemt ikke for sarte sjæle. Et af de steder hvor dødsanimationerne er ret unikke, er under boss battles, hvor han virkelig bliver krøllet sammen.

Der er ingen tvivl om at The Callisto Protocol er utrolig flot helt ned til mindste detalje. Her senere på året kommer der New Game+ og hvis man er Season Pass indehaver, så kommer der også lidt premium DLC henad vejen. Selvom længden på spillet ikke er super langt, så er det et fedt visuelt spil, med masser af horror stemning.

The Callisto Protocol er ude nu på PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S og PC.

Tak til Plaion for at gøre denne anmeldelse mulig.

TL;DR
Vurdering:
Forrige indlægProject Leonardo er ny kontroller til PlayStation 5
Næste indlægJBL med ny og forbedret JBL Quantum-serie
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
the-callisto-protocol-anmeldelseDer er ingen tvivl om at The Callisto Protocol er utrolig flot helt ned til mindste detalje. Her senere på året kommer der New Game+ og hvis man er Season Pass indehaver, så kommer der også lidt premium DLC henad vejen. Selvom længden på spillet ikke er super langt, så er det et fedt visuelt spil, med masser af horror stemning.