Når man tænker på tv-serier fra de gode gamle dage, er det svært at undgå en serie som The X-Files. En kult serie der trak mange til skærmen og en hengiven fanskare hjalp showet op på hele 9 sæsoner fra 1993 til 2002. Men nu står vi her i 2016 og serien er ikke bare vendt tilbage, men er en direkte fortsættelse. Hvordan passer The X-Files sig ind i nutiden og er det stadig ligeså spændende at se her 14 år senere?

strengtfortroligtsæson10 (1)

Noget af det første der giver et gys ned af rygsøjlen, er introen. Den er mere eller mindre bibeholdt fra tidligere hvilket stadig virker gåsehuds påvirkende. Det er stadig de samme personer vi følger. Vi har den paranormale-dyrkende Fox Mulder og realisten Dana Scully spillet af henholdsvis David Duchovny og Gillian Anderson. Selvom de er blevet ældre, så er det dejligt at se dem vende tilbage til disse klassiske karakterer. Walter Skinner, spillet af Mitch Pileggi er også tilbage.

Selve historien fortsætter efter serien stoppede i 2002. 14 år senere og verden er nu blevet mere underlig end nogensinde før. Mulder og Scully har ikke set hinanden i årevis, er ude af FBI og har nu brug for hinanden mere end nogensinde. Nye beviser dukker op omkring alien bortførelser. Er de fake? Mulder og Scully kommer i kontakt med en tv-show vært Tad O’Malley (Joel McHale), der hjælper med at opklare et mysterium om en russer der hævder at blive bortført af aliens ofte. Her bliver de nu hvirvel ind i nye konspirations teorier, gamle sager dukker op igen og nye såvel som gamle fjender dukker frem fra deres “røgfyldte” skjul.

strengtfortroligtsæson10 (2)

Første episode er en såkaldt “pilot” episode. Det er lige for at teste vandene om serien stadig ville kunne finde sig et publikum og det kunne den heldigvis. Der er kun 6 episoder i denne 10’ende sæson. Men der er allerede planer om en sæson 11. Indtil videre ser det lovende ud og historien er interessant nok til at holde en engageret. Nogle ville nok beskylde serien for at hænge sig for meget i fortiden, men det er en velkommen måde at give noget nostalgi til de der har set serien fra tidligere. Dette er ikke en re-boot eller remake som så mange andre film / tv-serier nu om stunder, hvilket undertegnet er meget glad for.

strengtfortroligtsæson10 (3)

The X-Files er stadig underholdende at se. Det er dog lidt skuffende at der kun er 6 episoder, men med forhåbning om en sæson mere så er det plaster på såret. Skuespillerne kan stadig og historien er opdateret nok til tage sig ud i nutiden. Det hele fungere stadig og selvom præmisserne kan virke lidt tåget er det stadig sjovt at følge med på deres mystiske rejse.

The X-Files har holdt sig godt og har i den grad en plads i nutidens massive udvalg af serier. Til tider kan historien godt virke lidt tvungen og skuespillet en smule kikset. Men kan man se bort fra det, er serien værd at give et skud. Der er en del overraskelser og har man set nogle af de tidligere sæsoner fra år tilbage, så er der en hel del at glæde sig til her. The X-Files sæson 10 kan godt nydes uden at have set de tidligere sæsoner. Men har man fulgt med før, hjælper det ihvertfald med at styr på historien og de gamle referencer.

Serien er tilgængelig på blockbuster.dk

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægBilleder af Nintendo NX controlleren lækket
Næste indlægInterview med årets FIFA verdensmester Mohamad Al-Bacha
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
the-x-files-saeson-10-anmeldelseThe X-Files har holdt sig godt og har i den grad en plads i nutidens massive udvalg af serier. Til tider kan historien godt virke lidt tvungen og skuespillet en smule kikset. Men kan man se bort fra det, er serien værd at give et skud. Der er en del overraskelser og har man set nogle af de tidligere sæsoner fra år tilbage, så er der en hel del at glæde sig til her.