De fleste af os danskere har på et eller andet tidspunkt i vores liv, stødt på de kære trolde før.

Faktisk så er Trolls baseret på en dansk opfindelse kaldet Dam troldende som i 1950’erne blev opfundet og udviklet af Thomas Dam fra Nordjylland. I løbet af 60’erne spredte Dam trolde med deres iltre hår sig fra Nordjylland og Danmark, til USA hvor de blev hurtigt en stor legetøj succes.

Selve filmen Trolls, har ikke nogen direkte sammenhæng med Dam troldene fra Nordjylland at gøre, udover deres udseende. Alligevel har Dreamworks fået 93 minutter ud af de små trolde. DVD og Blu-ray versionen udkom d. 7 Februar 2017 og vi har taget et kig på filmen.

Vi møder hurtigt de to hovedpersoner i filmen. Den altid lykkelige Poppy som Stine Bramsen ligger stemme til og den altid uimponeret og lettere gnavne Kvist, hvor vores egen sangprins Christoffer Nissen har lagt stemme til. Især Kvist og hans meget deprimerende og pessimistiske udtryk, fylder meget i filmen. De små Trolls er ellers et meget glad og altid dansende og syngende færd, men Kvist er gruppens sort-seer.

Da troldenes naboer, de onde borkere beslutter sig for at kidnappe de små trolde, for at fortære og nyde de små væsener til en kæmpe middag. Ja så påtager Poppy sig opgaven, at redde deres venner. Efter megen overtalen i bedste kvindestil, tager Kvist med på eventyret og historien kan starte.

Der er ingen tvivl om at Trolls er en film der taler til børn. Voksne kan dog også være med men det er selvfølgelig de små i familien, som filmen henvender sig til. Men i stedet for at starte stille og roligt ud og langsomt bygge en historie op, ja så bliver det en historie, der bliver fortalt i et hæsblæsende tempo, med en masse musik og dans. Det er dog ganske underholdende men det er svært for de små, helt at følge med i det tempo.

Der er ingen tvivl om at Dreamwork har forsøgt at skabe et miljø hvor sang, hygge og kram, skaber en god stemning. Men desværre er dette ikke helt tilfældet. Det hele er meget gennemskueligt og det bliver lidt svært at engagere sig fuldt ud, hele filmen igennem. Selv min datter på 9år, skulle til sidst fastholdes i at se filmen færdig. Det ligner hende bestemt ikke.

Musikken fylder meget i filmen og det er helt sikkert også det, som er med til at trække filmen op, men desværre er tempoet i filmen som sagt for højt.

Der er igennem filmen mange små sjove kommentarer og handlinger. Men desværre ikke nok til at fastholde hverken store som små.

Historien bliver en tynd kop the og havde den let genkendelige soundtrack ikke været tilstede, tør jeg slet ikke tænke på hvordan filmen havde været. Bevares, der er mange gode ting i Trolls og man føler sig underholdt, men alligevel kun til et ikke så højt niveau.

Når vi nu taler om musikken og den fylder så meget i filmen, ja så giver det god mening at vælge Danmarks to popdarling, Stine Bramsen og Christoffer til at ligge stemmen til. De gør faktisk et ret godt stykke arbejde. Men når det kommer til sangene, så flader niveauet desværre en del, når de ellers så hamrende gode original sange, bliver oversat til dansk. De ligger desværre under originalernes niveau og det kan også mærkes.

De danske børn idag er vant til at høre de engelske versioner, så derfor, efter min mening, burde de fasthold de engelske versioner i filmen.

Temaet og selve budskabet i filmen fejler bestemt ikke noget. Venskab og glæden i at glæde andre ved kram og hygge, er et fantastisk budskab. Men selve udførelsen er desværre mangelfuld og lidt tam.

Når man tænker på at det er skaberne af Shrek, Kung Fu Panda og Madagascar der ligger bag, så syntes jeg lidt de for en gang skyld, skyder med løst krudt.

Vi giver Trolls 2,5 stjerne ud af 5