Fra Rick and Morty co-skaberen Justin Roiland , er her et spil der er alt andet end seriøs. Trover Saves the Universe fra Squanch Games, tager comedy og platform spil til nye højder med dens morbide humor, ekstreme karakterer og en historie der tager dig med ud, hvor seriøsiteten ikke kan bunde. Vi har været ude i spillets fjogede verden, kastet huse ned fra bjerge og samlet på grønne power babyer på PS VR.

Allerede fra starten af Trover Saves the Universe står det tydeligt, at alt hvad der hedder normalt inden for spil, er kastet ud af vinduet. Din verden er i fare da en ondskabsfuld alien ved navn Glorkon, har taget dine hunde og bruger dem nu som sine øjne. Du er en Chairopian og med en fast plads i din flyvende stol styre du Trover, da han er træt af at styre sig selv. Du har én mission . . . måske to, ej okay nok flere. Men i sidste ende gælder det for dig om at rede verdenen og ikke mindst dine hunde.

Alt er ikke kun skæg og ballade, for her også et spil at spille. Man kan vælge at spille uden et PS VR headset, men har man et, er det klart den bedste måde at opleve spillet på.

Med Trover som din egen marionetdukke, styre du ham ud i alle mulige situationer lige fra kampsituationer, platforming og meget mere. Du styre Trover rundt ligesom man kunne forvente af et platform spil. Men du som styre ham, sidder jo fast i din svævende stol, du er jo trods alt en Chairopian. Trover skal hen og røre ved forskellige punkter, for du kan teleportere dig rundt, hvilket virker meget godt.

Både Trover og din svævende stol kan opgraderes med nye features, såsom at få stolen til at svæve længere op i luften eller muligheden for at kaste med ting efter fjender. Dette er specielt nyttigt, da man nogle gange ikke kan se Trover for en væg eller anden genstand, der blokere dit syn. Det giver også et langt bedre overblik over det sted man befinder sig og især når Trover er i kamp mod de mange Glorkon kloner og andre fjender.

Noget andet der er også er værd at udforske hver bane efter, er at finde Green Power Baby collectibles. Disse små grønne babyer, er med til at give Trover ekstra liv og så er han også bare vilde med dem, da det gør ham super høj. Hans ord, ikke mine. Han lover endda at hvis man finder dem alle, så får man en overraskelse til sidst i spillet.

Spillet er fyldt med humor og takket være Justin Roiland, får historien nogle syge twists og stemmeskuespillet bliver også lige skubbet op på et nyt level, hvad angår det uforudsigelige. Man kan vælge i mellem en censureret eller ucensureret version når man starter. Vi ved alle godt hvilken der er sjovest. Der er uhørt mange skælds- og bandeord i spillet. Roilands stemme passer perfekt til de mange karakterer i spillet og kan du lide Rick and Morty, så kommer du til at føle dig hjemme her.

Ofte bliver diverse karakterer du møder, bare ved med at snakke i det uendelige om alt muligt ligegyldigt og det er forfærdelig absurd og rigtig sjovt. De kommentere også på mange af de ting både du og Trover foretager sig. Selv Trover er godt klar over i begge befinder jer i et spil.

Der er et tidspunkt hvor man skal løse en forhindring, for at åbne en port. Den virker kompliceret, så derfor åbner Trover også bare for porten, for det er ikke den type spil vi spiller her. Ret godt fundet på. Disse situationer opstår mange gange og det er meget skægt at høre hvilken kommentar man får med, hvis man laver noget bestemt eller bare opføre sig underligt.

Spillet er som skabt til VR. Selvom spillet kan klares på nogle timer, så er det underholdende hele vejen. Justin Roiland og Squanch Games har gjort et godt stykke arbejde for at bringe et spil til live, man ellers aldrig kunne have forestillet sig. Du får 3D platforming, overskridende humor, sjove karakterer og underholdende historie i ét samlet lille eventyr.

Trover Saves the Universe er ude nu på PS4, PSVR og PC.