Jeg har nu haft Turtle Beach Stealth 700 til Xbox One under kærlig behandling.

Turtle Beach Stealth 700 er flagskibet lige pt. hos Turtle Beach når vi taler til konsolmarkedet. Der er heldigvis blevet større fokus på netop headsets til konsol og det byder vi selvfølgelig meget velkommen. Stealth 700 er spækket med alt den nyeste teknologi med både Windows Sonic, Dolby Atmos og den nyeste bluetooth teknologi, der følger Xbox One X. Det er også på Xbox One X som Stealth 700 er testet på samt en Samsung S8+ i forhold forbindelsesforhold dertil.

Samarbejdet imellem mig, headsettet og Xbox One X starter ganske godt. Dog skal headsettet lige have ny firmware inden det har lyst til at arbejde sammen med Xbox’en. Men et par minutter senere er man klar til kamp. Stealth 700 er 100% trådløst og det hele forbindelsesfasen sker da også uden problemer og er meget nemt. Den del foregår på nøjagtig samme måde som når man skal forbinde en nye controller til konsollen. Når headsettet nu er 100% trådløst skal det jo også lige nævnes at der medfølger jo selvfølgelig et ladestik til headsettet også. Jeg har fået ca 7 timers kontinuerligt spilletid ud af headsettet, hvilket ikke er dårligt. Men taget i betragtning af at det tager knap to timer at lade op, så er der lidt langt op til en konkurrent som f.eks SteelSeries, hvor deres flagskib har 15 timers spilletid plus et extra batteri, så man bare kan skifte. Men til mit behov, så er de 7 timer mere end rigeligt.

Mit første indtryk er at headsettet er meget let. Hvilket ikke er en dårlig ting, men det føltes lidt skrøbeligt. Ørekopperne er dejligt store og slutter rigtig fint til hovedet uden noget strammer og efter et par timer med spil, så har jeg heller ikke problemer med, at det bliver lidt varmt for ørerne. Headsettet har en rigtig god komfort og dette syntes jeg har været en sjældenhed når vi taler om Turtle Beach. Ihvertfald for mit vedkommende. Det hele er nemt at indstille i siderne som man plejer. Så jeg vil faktisk sige at Turtle Beach har steppet op i forhold til komfort. Og har man briller så har Turtle Beach tænkt så langt frem, at det er der også gjort plads til, så briller ikke bliver et problem.

Headsettet har en flip mic der sidder på venstre side af headsettet, hvor der også sidder de 7 knapper, hvorpå funktionalitet-erne er placeret. Det hele er let tilgængeligt og meget nemt at styre. Så igen…Thumbs up – Turtle Beach. Det smarte ved Mic’en er at kan flippe den tilbage for at mute. Det syntes jeg faktisk er ret godt tænkt.

Når vi taler om lydsiden af headsettet så har Turtle Beach valgt at bruge deres 50mm dynamiske drivers i headsettet. Dette er noget som de nu plejer at gøre ved deres Premium headset, og denne gang er heller ikke undtagelse. Der er masser af dyb bass og masser af klang i diskanten. Mellemtonen er også ganske fremragende. Så jeg må sige at de virkelig har givet den hele armen denne gang. Lyden er lækker, rummelig og dyb.

I Stealth 700 har de valgt at ligge muligheden for både Windows Sonic og Dolby Atmos. Det skal siges at man stadig bare kan vælge sin standard dolby digital 5.1 eller 7.1 i indstillingerne, og så virker det hele ganske fint. Men vil man lege lidt og have et LANGT større udbytte af sin lyd, så kan jeg varmt anbefale af betale de 149kr. det koster at få Dolby Atmos. Normale sorround headsets kører på 16 kanaler hvor Atmos er helt oppe på 64 kanaler. Og tak skæbne en forskel. Windows Sonic skuffer i denne sammenhæng, da det hos mig lyder som om, lyder kommer fra en meget hul blik spand og det er umuligt at finde ud af i spil som PUBG, hvor fjendes fodtrin kommer fra. Til gengæld så gør Dolby Atmos arbejdet HELT færdigt og kan kun sige at det er en sand fornøjelse.

Lyden i mic’en er god og tydelig. Dog havde jeg lidt problemer i forhold til mic’en. Jeg har haft to at disse headsets da jeg var byttede det ene, fordi jeg troede der var en fejl i forhold til mic’en. Men det viste sig at det var ikke en fejl bare på det ene, men en generel børnesygdom. Problemet gik ud på at efter godt en times spilletid, så begyndte min mic at skratte helt vildt hos mine venner, som sad i den anden ende. Problemet kunne dog løses ved at slukke og tænde headsettet op igen. Derefter var der ingen problemer. Men da Stealth 700 er et Premium headset fra Turtle Beach og til en pris på 1.4995kr. så burde der ikke være den slags kontinuerlige problemer. Jeg har læst på forumer at det er ikke kun mig som har haft disse problemer. Jeg håber dog at det kan løses med en ny firmware. Men irriterende er det.

Turtle Beach anbefaler at man henter deres App. som kan styre de forskellige indstillingerne i headsettet. Man kan også sætte det til sin computer, men hvis man alligevel har sin telefon ved siden af. Ja så er det bare at hente app’en, forbinde headset og telefon med bluetooth og vupti, så virker det.

Konklusion:

Jeg kan sagtens anbefale Turtle Beach Stealth 700 hvis du har 1.4995kr du vil smide afsted efter din Xbox One. Det er et særdeles fremragende headset, men er dog ikke uden børnesygdomme. Og denne kan været lidt irriterende, men ikke mere end at man kan rette det med lidt ny firmware. Det skal dog siges at lyden i dette headset er mere end bare fantastisk, når man bruger Dolby Atmos. Man får ren biograflyd direkte i sine spil, med en afstemt bass, fremragende mellemtoner og en super diskant.

Well done Turtle Beach…. Men få nu lige rettet det med den mic.

Jeg giver Turtle Beach Stealth 700 en flot karakter på 4,5 ud af 5 stjerner. Det kunne have været helt i top, hvis der ikke lige var det med mic’en.