I fredags blev den danske Xbox One lanceret og til den kunne man vælge en del udstyr og spil til rabatpriser, hvis man havde forudbestilt sin konsol, samt hvis man købte sit udstyr og spil, på dagen, hvor man afhentede sin konsol.

To af de ting som man kunne købe, hos udvalgte forhandlere, var to modeller af Turtle Beach headset serien XO, henholdsvis XO Four og XO Seven. Prisforskellen på de to modeller er 600kr. Hvor XO FOUR koster 999kr. og XO SEVEN koster 1.599kr.. Jeg vil give jer et lille overblik over de to headset i denne test og se om prisforskellen svarer til kvalitetsforskellen.

TURTLE BEACH XO FOUR:

74-502-039-TSTurtle Beach XO Four er den billigste model af de to. Som altid er headset’s fra Turtle Beach, en smule plastikagtigt og virker en smule skrøbeligt. Headsettet er lavet med 50mm bass og Surround  sound, der hverken kræver en ekstern boks eller batteri, men som låner lidt af batteriet på controlleren, så man slipper for en masse ledninger.

Konceptet virker godt, men som der på kassen står, lover Turtle Beach ‘Wireless Surround’, hvilket er en sandhed med modifikationer. Der er en ledning der skal tilsluttes controlleren, men det er også det eneste ledning, der er med i pakken.

I pakken følger der også en Microsoft adapter med, en lille simpel vejledning og så er det ellers bare at komme i gang.

Lyden i headsettet er faktisk ganske god og surround lyden er da også ret god i headsettet. Den er ikke på højde med de headset man kan købe med ekstern adapter og digital input i Xbox’en, men løsningen er god og simpel. Der er en god dyb bass og en klar lyd i headsettet. Der er dog en ting som falder mig i øjenen ved headsettet er, at man kan ikke kan høre sig selv tale. Det er noget som jeg har været glad for, ved det surround headset, jeg har brugt til min Xbox 360. De ørepads der sidder på headsettet, er af en god størrelse og er betrukket med lækkert stof. Men har man lidt store ører, så kan de godt genere lidt. Men de lukker godt af for støj, så man ikke bliver forstyrret af lyde udefra.

Prisen for Turtle Beach XO FOUR er  999kr.

TURTLE BEACH XO SEVEN:

Turtle-Beach-Ear-Force-XO-Seven-Premium-Gaming-Headset-Xbox-One-15319499-5

Turtle Beach XO Seven er  “luksusmodellen” af de to og man kan da også godt se, at der er blevet brugt lidt andre materialer på XO Seven i forhold til XO Four.

De to ørepads er nu betrukket med læder i stedet for stof samt, at plastikken virker en smule mere robust på XO Seven. Der er også kommet en stof-ledning på  fra headsettet og over til controlleren.

XO Seven kræver ligesom XO Four, heller ikke en ekstern adapter, men kun strømmen fra controlleren. Der skal dog også en Microsoft adapter til, for at man kan bruge headsettet. Bass’en er også ligesom XO Four 50mm og igen er der en god klar lyd.

På XO Seven, har man muligheden for at ‘pimpe’ sit headset lidt, da man kan tage de yderste højtalerplader af og erstatte dem med et lille udvalg af farverige plader. Headsettet er lidt mere lækkert og behageligt at have siddende på hovedet og på ørerne, i form at lidt blødere skum og det kunstige læder. I forhold til XO Four, følger der et stykke skum med til mic’en til XO Seven.

Desværre er der igen ikke blevet plads til funktionen, hvor man kan hører sig selv tale, når man sidder og spiller f.eks. Call of Duty Ghost. Igen syntes jeg, at det er rart at man kan høre sig selv tale. Lyden i XO Seven kontra XO Four er ikke mærkbar forbedret. Så hvis man går efter det lydmæssige så er der ikke så stor forskel, på de to headset.

Prisen for Turtle Beach XO Seven er 1.599kr.

 

Konklusion:

Begge headset er et godt alternativ, til de mange headset der efterhånden bliver lavet. Man går heller ikke skævt i byen, med et headset fra Turtle Beach. Lyden i de to headsets er stort set identiske. Dog er mic lyden fra dine venner, en smule mere klar i XO Seven end de er i XO Four. Kvalitetsmæssigt, hvad angår konstruktionen af de to headset, vil jeg sige at man kan godt mærke en forskel fra XO Four til XO Seven. Dette skulle man jo også gerne kunne, når der er 600kr. forskel. XO Seven er lidt mere lækkert og er bedre til, hvis man sidder og spiller i mange timer. XO Four er mere til dem, som bare sidder et par timer eller 3 om dagen.

Begge headset er der rigtig god lyd i samt en god bass, samt at man får en god surround lyd i dem også. Desværre er jeg personligt lidt ked af at man ikke kan høre sig selv tale, men det kan handle om vaner, tilvænning eller personlige præferencer.

Jeg syntes prisforskellen er for stor i forhold til hvad man får, for de 600kr. Jeg selv har haft stor glæde af XO Four og syntes de 1.599kr. var lige dyrt nok, i forhold til hvad man får. Man kan sagtens “nøjes” med XO Four og få en rigtig god lydoplevelse ud af det, uden at tømme kontoen helt.

Så mit helt klare valg er Turtle Beach XO Four.

tbxofourxoseven-610x406

 

 

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægHer er de mystiske Destiny trading card koder
Næste indlægProject Totem preview
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
turtle-beach-xo-four-vs-xo-seven-til-xbox-oneI fredags blev den danske Xbox One lanceret og til den kunne man vælge en del udstyr og spil til rabatpriser, hvis man havde forudbestilt sin konsol, samt hvis man købte sit udstyr og spil, på dagen, hvor man afhentede sin konsol. To af de...