Det er 9. august at du får mulighed for at komme tilbage på den virtuelle skolebænk med Two Point Campus. Vi har på GamersLounge haft mulighed for at sætte tænderne i en tidlig udgave i dette preview. Det er efterfølgeren til Two Point Hospital der udkom i 2018, som under en eller anden form fangede ånden fra 1997 udgivelsen Theme Hospital (Bullfrog). Jeg kan konstatere at der er sket rigtigt meget med management sims siden da.

Her i 2022 kommer Two Point Studio nu med en universitetssimulator. Opgaven er ganske simpel: Du skal skabe det bedst muligt universitet ved at bygge forelæsningslokaler, udvikle nye kurser og tiltrække både professorer og elever. Det er ikke nok at du bare klarer dig igennem. Nej dine elever skal have et godt gennemsnit og gider ikke de traditionelle fag som statskundskab eller historie. Det er virkelig tager kegler er uddannelsen til VR-ekspert, ridder, spion eller troldmand. Det er blot nogle af de fag og muligheder som findes når spillet udkommer i august. Personligt ser jeg frem til Spiffinmoore som har lidt Harry Potter over sig.

Jeg har en rimelig erfaring med Two Point Hospital så jeg var hurtig i gang med Campus. Selvom der er lagt bånd på de funktioner som er med i dette build så er der masser af quality of life forbedringer. Du kan bl.a. kopiere rum og de tilpasninger du har laver. Ud over at du kan tilpasse størrelsen af hver enkelt bygning så har du også mulighed for at tilpasse udendørs områder som det passer dig. Det betyder at du ikke er begrænset til de bygninger som findes. Du kan skabe parker og forlystelses områder med boder med mad og kaffe hvor dine studerende kan slappe af.

Det er selvfølgelig ikke et Two Point spil uden den skæve humor og de mange referencer til spil, film og anden popkultur. Både de enkelte fag og mange af ting du har mulighed for at skabe er decideret fjollede. Det er alt sammen med til at gøre det hele meget vanedannende. Jeg har ofte taget mig selv i ”lige at tage et skoleår til” og så har jeg pludseligt ikke fået aftensmad. Jeg er bare ikke tilfreds med de standard bygning og klasseværelser som findes, så jeg pakker de enkelte områder som om det var Tetris jeg spillede. Hvor får jeg lige plads til toiletfaciliteter og skal sovesalene være tæt på automaterne med snacks?

Jeg er sikker på at jeg blot har skrabet i overfladen og der er endnu mere at nørde med når spillet udkommer 9. august. Campus virker endnu bedre end Hospital med mange flere muligheder. Der er ingen tvivl om at jeg skal tilbage på skolebænken med Two Point Campus.