Mind Detonator vil støtte spiludvikling på en hidtil uset måde.

Grundlæggerne af Arrowhead Game Studios, der står bag en af ​​verdens største internationale spil-succeser med spillet Magicka, har netop offentliggjort sin investering i virksomheden Mind Detonator, hvis forretningskoncept er at finde, hjælpe og dygtiggør kommende talenter inden for udvikling af computerspil. Dette koncept har man set før, men det unikke her er at Mind Detonator ønsker at samle udvikling langt væk fra storbyen og opbygge et miljø for talenter inden for spiludvikling i rolige og landlige omgivelser. 

Mind Detonator tilbyder finansiering til spiludviklere i hele Nordic, som er på et tidligt stadie i udviklingen af deres spil. Mind Detonator ønsker at give talenter og spil teams en mulighed for at udvikle deres spil på fuld tid uden de traditionelle krav man ellers kender fra investorer og inkubatorer, som normalt kræver at man også sætter sig ind i forretningsudvikling. Hos Mind Detonator skal fokus være 100% på at støtte talenterne i selve processen omkring udviklingen og sikre de bedste omgivelser for at dette bliver en realitet. Dette sker via et mix af støtte fra lokale investorer, hjælp fra det lokale miljø og erfarne internationale spilvirksomheder der allerede har opnået success. Det er vigtigt at man i spilbranchen hjælper de nye talenter, så man samlet skabe de bedste betingelser, for at spiludviklere kan få fremtidige succes. Med andre ord, lade erfaring hjælpe den næste generation frem. 


“Mind Detonator er et fantastisk initiativ, hvor vi ser en chance for at give tilbage og skabe en mulighed for flere mennesker til at være en del af en lige så fantastisk rejse som vores egen. Jeg ville virkelig ønske, at der var noget lignende, da vi startede vores forretning, siger” Johan Pilestedt, administrerende direktør og grundlægger af Arrowhead.

“Vi og vores partnere har fundet en vej frem, hvor de hold vi bringer ind, modtager en grundlæggende finansiering der giver dem udviklingstid i løbet af et år, bolig, studie og muligheden for yderligere finansiering efter et år kombineret med det faktum, at vi i løbet af denne tid også tager funktioner i holdene. Vi mener, at dette kombineret med vores og Arrowheads netværk kan føre til spil produktioner, der finder deres publikum” siger Lars Lindblom, administrerende direktør og grundlægger af Mind Detonator.

I oktober 2021 åbner den første Game Village i den svenske by Jörn i det nordlige Sverige. En investering, der er under stærk indflydelse af kravene fra moderne tid med anti-urbanisering og bæredygtighed. Til start vil der være fem udviklere hold som er med i ordningen. Det er dog stadig muligt at ansøge, da planer og at udvide allerede er i gang.  I det lange løb har Mind Detonator til formål at åbne flere spil byer, herunder også i Danmark, og foretage mindst 15 investeringer om året.