Unrailed! er et co-op survival spil skabt af Indoor Astronaut, som i bund og grund handler om, at holde sit tog i live. Det er helt sikkert et originalt spin på genren, og der er da også noget underholdning at hente.

Unrailed handler om, at holde sit tog i gang, og nå til en destination eller så langt man nu kan. Der er nogle forhindring undervejs, som gør rejsen en del sværere. Man arbejder sammen ved, at samle resurser til, at bygge togspor, broer, værktøjer og nye vogne. Derudover, skal man som hold, holde øje med togets tilstand, da der hurtigt kan gå noget galt.

Banerne starter langsomt ud, og lader dig og dine hold kammerater samle det ind i skal bruge. Langsommere bliver banen generet, og man skal tænke sig om og have et godt overblik. Det kaotiske spin kommer ved, at der kun er ét af hvert værktøj. Her skal man virkelig være opmærksom på sine holdkammerater, da samarbejdet skal gå stærkt og forblive effektivt.

Hvis toget går i stykker eller ryger af sporet, starter banen forfra, hvilket kan være en del irriterende – specielt med den meget primitive chat der er i spillet. Der er et emoji system, med enkelte forudbestemte reaktioner, som du og dine medspillere bruger til – at forsøge at kommunikerer.

Spillet tilbyder online og local multiplayer. Man kan dog sige, at Local er federe, da feedbacken og samarbejdet er meget bedre, når man nu engang kan tale sammen. Online, er okay, men da spillet ikke har super meget at tilbyde, ser jeg personligt ingen grund til, at spille med tilfældige mennesker. Der er hverken konkurence eller medaljer at hente – kun leaderboards.

Trods den gode ide og cliché firkante-visuel-æstetik er Unrailed i sidste ende et kort spil. Det forsøger at fremme genspilninger med et indbygget præstationssystem, leaderboards og forskellige kostumer, men dette overskygger ikke manglen på dybde i spillet. Derudover, er kontrollen heller ikke specielt intuitiv. Den føles ufærdig og manglen på taktilfeedback mangler. Det er dog fint at prøve spillet nogle gange, men er sjovere med venner.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægQuadCast S USB mikrofon fra HyperX med dynamisk RGB lys
Næste indlægFIFA 21 afslører klubber, ligaer og stadions
Inkarneret Nintendo veteran. Jeg har altid elsket Nintendo, specifikt for Zelda franchisen. Jeg har været med på Nintendo-bøljen siden jeg var 4 år gammel - da jeg for første gang spillede Super Mario 64. Da Ocarina of Time så kom ud, fik jeg en metaforisk lussing, og blev for alvor bidt af spil verden. Siden da har jeg lagt mig ud med stort set alt gaming på markedet. Der er ikke en genre jeg foretrækker over en anden, da jeg mener at alle typer spil er et stykke kunst i sig selv, og bør opleves på godt og ondt. Giv mig lidt Fire Emblem, noget JRPG og noget Zelda, så skal jeg nok give dig en highfive!