Wario og folket fra Diamondcity er tilbage, i et ny skørt og utrolig fjollet eventyr. Der er en masse nye og gamle microspil på banen – denne gang med et lille twist!
– Wario holder en turnering, hvor man kan vinde en penge premie. Han har bedt sine venner om, at lave en masse spil til ham, så han kan tage fusen på spilleren – klassiske nærige Wario. Lad os dykke ind i de underlige, og semi-nihilistiske spil der findes i WarioWare Gold.

I Warios turnering, finder man ud af, hvordan man skal benytte sig af sin 3DS. Der er “Mash”, som betyder man skal bruge D-pad’en, “Twist”, hvor man skal bruge gyroskopet i 3DS’en, og “Touch”, hvor man skal bruge sin 3DS’ stylus – (samt en hemmelig funktion).
Når man så har lært de 3 forskellige funktioner, kan man spille med byens indbyggere.

Der er klassiske microspil fra tidligere WarioWare titler, men også mange nye. Det er fedt når der kommer en klasikker, for så ved man præcis hvad man skal gøre! – Eller dog ikke hele tiden, da mange af spillene er blevet opdateret til enden twist eller touch. Dette gør også, at man skal være hurtig og prøve alt til det virker.

En af de ting der gjorde mig virkelig overrasket var skuespillerne – jep. Der er nu kommet voiceacting på, hvilket betyder at det ikke bare er små kommentarer, men derimod fulde sætninger, føleleser og personligheder. Charles Martinet får rigtig lov til at shine, i sit Wario skuespil, og til tider er det næsten for meget. Mange af Warios udtryk, går hurtigt tabt i de fulde sætninger – dog er der ingen tvivl om, at det er Wario.
Jimmy T. er en funky fyr, som snakker meget karrikeret og har emfase på mange af sine ord. Mona er lalleglad og empatisk. Kat & Ana har fået 2 vidt forskellige udtryk osv.
Det virker godt! Det kræver dog noget tilvending.

Spillet er simpelt, kaotisk og totalt underligt – lige som det skal være. Gennen spillet får man nye måder at spille på, som f.eks. Wario Interrupts, som betyder, at Wario laver nogle forskellige ting, som påvirker spillene. Det kan være alt for røg på skærmen, til forskellige lokkefælder der fjerner ens opmærksomhed og lignende.

Der er samtidig også et bibliotek af forskellige ting, som der var i Game & Wario. Disse ting får du via en slot-maskine, som giver en ting for et antal coins. Det er tilfældigt hvad du får, men det giver spillet noget samleværdig.

Spillet er sjovt – meget kort – men sjovt. Det er helt til den skøre side, så hvis du ikke har gjort dig kenskab med Warioware før, så giv det hellere et skud. Det er så plat, så dumt, men så vanedanende, at det er pengene værd!

 

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNintendo Switch Online-service kommer i næste måned
Næste indlægCrash Bandicoot N. Sane Trilogy Anmeldelse (PC)
Inkarneret Nintendo veteran. Jeg har altid elsket Nintendo, specifikt for Zelda franchisen. Jeg har været med på Nintendo-bøljen siden jeg var 4 år gammel - da jeg for første gang spillede Super Mario 64. Da Ocarina of Time så kom ud, fik jeg en metaforisk lussing, og blev for alvor bidt af spil verden. Siden da har jeg lagt mig ud med stort set alt gaming på markedet. Der er ikke en genre jeg foretrækker over en anden, da jeg mener at alle typer spil er et stykke kunst i sig selv, og bør opleves på godt og ondt. Giv mig lidt Fire Emblem, noget JRPG og noget Zelda, så skal jeg nok give dig en highfive!