Rollerne er byttet om i denne gang omgang – i stedet for at spille som Super Mario, styrer du Yoshi. Dit mål er at få Baby Mario i sikkerhed fra Bowser og alle hans kumpaner.

Den første udgave af Yoshi’s Island udkom til Super Nintendo i 1995 og var vel modtaget af både kritikere og gamere. I 2002 udkom Gameboy Advance udgaven som i 2011 blev udgivet på virtual console (dog kun til 3DS ambassadors) og en Wii U udgave skulle tilsyneladende være på vej. I mellemtiden, så er Yoshi’s New Island et ganske godt alternativ hvis du vil tilbage på Yoshi’ernes ø og redde Baby Mario.

Kort fortalt har vi en stork som laver en fejltagelse ved levering af et par babyer – Baby Mario og Baby Luigi. Da storken tager afsted for at rette fejlen og levere de to til de rette forældre, bliver den overfaldet. Kamek angriber storken, og nupper Luigi, mens Mario falder mod havet.

Han ender dog med at falde ned på Yoshi Island, hvor Yoshi’erne diskuterer Baby Bowsers tilstedeværen på øen og hvor de måske kunne finde frem til ham. Yoshi’erne beslutter at øen er for farlig til en baby, og ender med at skiftes til at bære Baby Mario, der kan mærke hvor Baby Luigi er henne.

Fremgangsmåden i spillet er relativt lige til, da det er en platformer og følger alle regler herfor. Gå mod højre, bekæmp fjender, undgå at blive skadet. Der er dog et par finurligheder der gør spillet unikt; du vil støde på døre, hvor der er gemte ting bag samt døre der vil føre dig videre i banen. Der vil være anderledes minigames hvor Yoshi skifter til en form for transportmiddel og udfordrer spilleren til at gennemføre en lille udfordring.

yoshisnewislanddrill

Så har vi Baby Mario som spiller rollen som den hjælpeløse, som skal passes på hele tiden – men i virkeligheden beskytter han Yoshi, for bliver du ramt, hopper Mario af, og du har 13 sekunder til at få fat i ham, inden han bliver kidnappet. Bundløse huller kan han dog ikke redde Yoshi fra. Æg kan desuden bruges som kasteskyts og erhverves fra blomster der spytter æggene ud eller fra at sluge fjender og ligge et.

 

Mega æggene er en feature der giver lidt mere adspredelse, og sammen med de andre ting har vi en lille platformer i lommeformat som gør sig ganske fint hvis man er fan af Super Mario universet. Og sidst, men ikke mindst, spillet står ganske flot på skærmen, screenshots af 3DS spil ser altid meget grimmere ud end spillet egentlig tager sig ud, når man kigger på en live skærm.

Umiddelbart virker Yoshi’s New Island for repetitivt til at jeg vil sidde med spillet i timevis – til gengæld gør den et ganske godt job med en smule underholdning under transport-tid, lige inden sengetid eller hvis jeg den dag ikke lige har fået stillet min spilletørst.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSå er der påskefest i The Settlers Online
Næste indlægNy trailer med gameplay til The Evil WIthin
Jeg spiller mange af de nye spil over et bredt spektrum af genrer, men vi har alle vores foretrukne. For mig er nostalgien hos platformers, men jeg er også bilelsker og jeg kan ikke stå for en god fortalt historie. Jeg håber du har nydt læsningen af ovenstående, har du kommentarer er du mere end velkommen til at dele dine tanker i kommentarfeltet forneden eller via mail.
yoshis-new-island-anmeldelseUmiddelbart virker Yoshi's New Island for repetitivt til at jeg vil sidde med spillet i timevis - til gengæld gør den et ganske godt job med en smule underholdning under transport-tid, lige inden sengetid eller hvis jeg den dag ikke lige har fået stillet min spilletørst.