Vi skriver den 11. September 2012, og vi vil nu tage jer med tilbage til dagen sammen med filmen 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi.

13hours1

Filmen foregår i Nordafrika, hvor vi følger et hold Amerikanske agenter, som prøver at få styr på det kaos som hersker i landet, efter gadaffi´s fald.

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, er en dokumentar, som er baseret på en virkelig hændelse, så når man sidderog ser den, giver den uden tvivl stof til eftertanke.

Instruktøren er ingen ringere end Michael Bay. Den kvikke læser vil vide at han er instruktøren bag film som Bad Boys, Armageddon, og ikke mindst Transformers filmene. Så det er en lidt anden stil han har begivet sig ud i, men man må sige at han har klaret opgaven med bravur.

12hours2

Filmen starter stille ud, hvor vi kort ser lidt om de forskellige personer som fremhæves i filmen. Det kunne godt virke lidt kedeligt til at starte med, men når man har set hele filmen, finder man ud af hvorfor man har valgt at gøre sådan, for det giver rigtig god mening.

Hvis du er til film med gang i, så er valget af 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi et af de bedste du kunne tage. For efter starten er overstået, er der stort set gang i den hele filmen igennem.

Jo længere ind i filmen man kommer, jo mere bliver man en del af det univers de har skabt i filmen. Man har formået at genskabe den situation de Amerikanske agenter var i ret godt, og man kan godt fæle hvad de har været igennem, og hvilke følelser der har været indblandet tilbage den 11. September 2012.

13hours3

Selvom filmen er et action brag uden lige, så skal man nok lige tage i mængde, at filmen godt kan virke lidt som en B film uden at være det. Effekterne i filmen kan desværre godt virke lidt sparsomme. Men når det så er sagt, så hvis man ser bort fra effekterne, så er måden kameraét føres, med til at hive filmen op.

Den måde han har lavet den håndholdte kameraføring på, den rammer spot on. Man føler nærmest man er en del af det selv.

Er du ude efter en film med godt gang i, og en historie der rammer dig på mange måde, så skal du skynde dig ned at købe 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, for den er helt sikkert et kig værd.

13hous4

Grunden til filmen nok også rammer en så godt, skal nok findes i at vi alle kender til den tragiske episode den 11. September 2001. Så man kan nikke genkendende til, hvad der skete. Og man kan uden tvivl også blive lidt skræmt af hvordan tingene tager fart i filmen.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægLæs 13 års Nintendo Power ganske gratis
Næste indlægBethesda udgiver ny gameplay trailer for Prey
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
13-hours-the-secret-soldiers-of-benghazi-anmeldelseEr du ude efter en film med godt gang i, og en historie der rammer dig på mange måde, så skal du skynde dig ned at købe 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, for den er helt sikkert et kig værd.