Hvilke spil skal under juletræet? Og hvilke spil hitter netop nu? Lørdag d. 15. november banker 30 danske biblioteker dørene op for spil og leg i alle former. Uanset om du er til pap eller pixels, så er der spil på alle måder og for alle aldre under Nordisk Spildag 2014.

Der er ikke noget som som spil, som kalder på mørke efterårsdage. Ryk derfor ned på dit lokale bibliotek d. 15 november, når spil i alle afskygninger bliver rullet frem. Dyst med venner, ‘fjender’ og folk du ikke kender. Prøv nye spil og gamle spil. Blive klogere på spil og leg.

Biblioteket er klar til at åbne dine øjne og dørene for nye oplevelser. “Det glæder mig meget, at vi med årets Nordisk Spildag nu efterhånden kan sige at arrangementet er blevet en tradition. Det er en nordisk tradition, som Nordic Game Institute med glæde giver sin støtte til, da dagen er med til at dokumentere computerspil som kulturprodukt” udtaler Klaus Hansen, bestyrelsesformand for Nordic Game Institute. De deltagende biblioteker skaber rammerne for en dag, hvor alle kan spille med. De locale biblioteker har et varieret program, men et fælles mål – nemlig at fremme spil som et kulturbærende medie på linje med bøger, film og musik. “Spil er gode fortællinger, episke eventyr og masser af sjov og spænding. De skaber fællesskaber og sociale interaktioner”, forklarer Lone Munkeberg, projektkoordinator for Nordisk Spildag 2014.

I Danmark kan man deltage i den store nordiske konkurrence i spillet ‘Icycle’, hvor målet er at føre en fyr på en lille cykel sikkert igennem vilde udfordringer og skøre baner. Alt sammen i jagten på fede præmier som en Samsung Galaxy TAB 4 10.1, Samsung Galaxy TAB 3 10.1 og gavekort til Online tjenesten OnePlay.

På de danske biblioteker kan man opleve nogle af landets bedste spilformidlere øse ud af deres viden. Thomas Vigild (spilskribent, foredragsholder og spilkonsulent) besøger Tårnby bibliotekerne (http://bit.ly/1tEgY5y), Thomas Berger (spiljournalist) er på Helsinge bibliotek (http://bit.ly/1ArjnGS) og Thomas Bense (vært på Pixel.tv) kommer til Sorø (http://bit.ly/10YM5PL), dertil lægger Holbæk bibliotek hus til, når J-Popcon viser de bedste rytme- og dansespil frem fra Japan, samt sjældne og klassiske retrospil.(http://bit.ly/1sjHQov) – for bare at nævne nogle få eksempler. Der bliver kort sagt masser af spil, og der skal dystes I alt fra skak til FIFA.

Nordic Game Day samarbejder igen i år med International Games Day, hvor 1200 biblioteker fra hele verden deltager. “Det store deltagerantal understreger, at spil i alle former oplever vækst i bibliotekerne, og at spil har en helt naturlig og væsentlig rolle i modern kulturformidling”, siger Lone Munkeberg.

Læs mere på: www.nordicgameday.com og besøg FaceBook gruppen ‘Nordic game Day’.

Her er listen med de 30 danske biblioteker som deltager:

Grenå bibliotek
Vallensbæk bibliotek
Sønderborg bibliotek
Bornholm bibliotekerne
Høje Tåstrupbibliotek
Bagsværd bibliotek
Gentofte bibliotek
Ishøj bibliotek
Ballerup bibliotek
Frederikshavn bibliotek
Næstved bibliotek
Rebild bibliotekerne
Helsinge bibliotek
Århus hovedbibliotek
Glostrup bibliotek
Vigerslev bibliotek
Valby bibliotek
Aalborg bibliotekerne
Holbæk bibliotek
Det grønlandske landsbibliotek
Holstebro bibliotek
Græsted bibliotek
Kulturstationen Vanløse
Øbro / Jagtvej bibliotek
Hvidovre bibliotek
Christianshavn bibliotek
Sorø bibliotek
Tårnby kommune bibliotek
Guldborgsund bibliotekerne
Maribo bibliotek