Shhhhhh . . . vær helt stille. A Quiet Place tager dig med ind i en fremtid der ikke alene er tom og kold, men også får dig til at være stille, meget stille! For den mindste lyd, kan drive monstre frem fra vildnisset og slå dig ihjel. Filmen er skrevet af Scott Beck og Bryan Woods og med John Krasinski (The Office) som instruktør. Har vi her en horror film der leverer drama og gys med et yderst spændende koncept og eksekvering.

Vi befinder os et sted i USA, hvor noget forfærdelig har fundet sted. Ingen ved netop hvad der er sket eller hvordan. Men nu vandre monstre løs i blandt mennesker, som slår dig ihjel ved selv den mindste lyd. Skabningerne er blinde, men har en yderst avanceret hørelse der opfanger alt. Knækker du en gren, hoster eller taber noget på gulvet, så kommer monstrene løbende og du kan vinke dit liv farvel, såfremt du er god til at gemme dig. De er nærmest uovervindelige. Dette har medført et total kollaps blandt mennesker, som nu har forladt byerne og nu lever i total stilhed.

Vi følger parret, manden Lee og konen Evelyn spillet af John Krasinski og Emliy Blunt. De holder til ude på landet og er blevet meget effektive i at leve deres liv mere eller mindre lydløst. Sammen har de børnene, sønnen Marcus og datteren Regan. Forældrene prøver at lære dem alle de vigtige regler for overlevelse i den nye verden der kræver at man er lydløs. Datteren Regan er hørehæmmet og dette har bragt familien i en fordel, da de bruger tegnesprog til at kommunikere med hinanden. Lee gør alt hvad han kan for at hjælpe Regan med hørelsen og vi ser ham ofte bruge tid på at lave et høreapparat, så hun kan få hørelsen tilbage. Men det er ikke let at opfostre børn i en verden hvor det kræves at være stille og ikke sige en lyd. Og med alle de udfordringer familien ellers står overfor, opstår der nu et nyt. Evelyn er gravid!

Man kan tydelig fornemme det tætte bånd der knytter familien sammen. Man kan se kærligheden forældrene har til hinanden, deres børn og hvor meget de værdsætter det liv de nu er nødsaget til at leve. De har traditioner og gøremål ligesom alle andre men må lave livet i stilhed. Sønnen skal stadig lave lektier, tøjet skal vaskes og der bliver stadig bedt bordbøn når der skal spises om aftenen, dog uden at lave at sige en lyd.

Det sætter også spørgsmålstegn ved ens eget liv. Hvordan ville ens liv være, hvis du levede i stilhed? Du vil ikke kunne tage bilen nogen steder, høre højt musik eller bare leve et frit liv. Det ser man også konsekvensen af i starten af filmen, hvor en mand begår “selvmord” på en tragisk måde. Familien kommer forbi en ældre herre, der står og ser ret så trist ud. Man kan se han er træt af livet og vælger så at råbe! Monstrene er hurtige til dukke op og hans liv er dermed slut. Forfærdeligt! Men hvis man nu er døv som datteren i filmen, dukker her et andet problem op. Her skal man være ekstra forsigtig, da man ikke selv kan fornemme hvis man laver en lyd såsom at tabe noget, træde på noget der giver lyd osv. En uhyggelig tanke i filmens verden.

Filmen byder på et plot og historie der ikke alene er spændende og frisk, men også holder en helt ude på kanten at stolen. De monstre der ligger på lur og klar til at dræbe, får vi kun et meget lille glimt af i starten. Den intense mystik bag monstrenes tilblivelse og hvordan det hele overhovedet startede, giver plads til flere “A Quiet Place” film og vi kan kun håbe at dette ikke bliver den sidste.

A Quiet Place er en film der byder på horror i bedste manér. John Krasinsky som både har instrueret og spillet med i filmen, gør det super godt og ligeledes med resten af besætningen af skuespillere som udgør den overlevende familie. Præmisserne virker interessante nok til forhåbentlig at lave en fortsættelse, da filmen slutter på lidt en af en gliffhanger. Er du på udkig efter en film med en spændende handling til de mørke aftentimer, så er denne et godt valg.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægPlayStation Classic får kun de 20 spil den udgives med
Næste indlægNy gameplay video til Call Of Cthulhu
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
a-quiet-place-anmeldelseA Quiet Place er en film der byder på horror i bedste manér. John Krasinsky som både har instrueret og spillet med i filmen, gør det super godt og ligeledes med resten af besætningen af skuespillere som udgør den overlevende familie. Præmisserne virker interessante nok til forhåbentlig at lave en fortsættelse, da filmen slutter på lidt en af en gliffhanger. Er du på udkig efter en film med en spændende handling til de mørke aftentimer, så er denne et godt valg.