Plantronics er aktuelle med en hel serie af produkter uanset om du ønsker at træne, rejse eller game. Træning og rejse er glimrende aktiviteter og da vi primært beskæftiger og med gaming så kigger vi her nærmere på gamerserien der kaldes RIG. Vi er gået all in med den store model som er Plantronics RIG 500 Pro eSport udgaven. Fælles for alle i 500 serien er at de er passive headsets med et 3,5 mm jack. Dermed passer de alle til både PC, Xbox One og PlayStation 4.

RIG 100 HS

Kender du ikke Plantronics så har de længe produceret headset til erhvervslivet mange forskellige funktioner som kontor, call center og ansatte på farten. Det har også mere fritids rettede produkter som BackBeat serien og forskellige former for Bluetooth headset. Hvorfor er det vigtigt for et gamer headset? Det er fordi en stor del af deres erfaring med lyd og materialer kommer i spil når du skal designe et headset som gamere kan bruge.

 

Plantronics RIG 500 Pro eSport er med sine kun 318 gram (på kassen står der 323) et af de letteste headset jeg har prøvet. Det opnås gennem materialevalg og gitter designet (exo-skelet) som også er anvendt til RIG 100 serien (billede ovenfor). Lige RIG 100 er et specielt åbent headset der er for dig som har en konsol og brugt penge på et godt lydanlæg. RIG 100 lader dig få både lyden fra anlægget samtidig med at du kan høre chat lyden. Her er RIG 500 serien mere traditionel. RIG 500 Pro eSport leveres med to typer af kopper. Den klassiske kraftige der er blød mod øret og med kunstlæder på kanten rundt, samt en mere luftig model der har samme mikrofiber hele vejen rundt. Klassikeren er godt hvis du har meget støj i omgivelserne mens den luftige er lækker og let hvis du ikke har behov for at lukke helt så meget af. Begge opfylder formålet så det er op til dig hvad du foretrækker.

 

Det ser jo umiddelbart ikke ud som om der er de store justeringsmuligheder men det skal du ikke lade dig snyde af. Kopperne kan placeres i ét af de tre huller i bøjlen så det passer din størrelsen på dit hoved. Resten styres af metalbøjlen og det elastik bånd der hviler mod hovedet. Du kan vælge forskellige huller på hver side. Headsettet er så let, at har du dette ønske så kan det også fungere. Alt i alt så synes jeg det sidder godt og føles behagelig selv efter flere timers brug.

Til justering af lyd er det en helt klassisk metode. Der findes en skyder på ledningen hvor du kan justere lydstyrken. Det er ikke meningen at den skal anvendes som det primære. Det er alene til en mindre justering mens du spiller. Sæt skyderes i midten og juster til den styrke der passer. Så kan du tilpasse op og ned hvis situationen kræver det. Der er også en lille fiks detalje med til dig som anvender RIG 500 til konsol. Her er volumenknappen integreret med stikket du sætter i kontrolleren. Det er en dreje model og for at den ikke bevæger sig når du skruer på den, er der en oval gummidup med (en til XO og en til PS4 de er ovale forskellig vej!). Som jeg startede med så har Plantronics sans for detaljerne. Jeg bruger en Razer Raiju så der er den med skyderen til PC mere på sin plads.

Så til lyden. Der er et par rigtigt store drivere (højtalere) på hele 50 mm der er kapslet ind i et stort kammer som giver en enestående lækker dynamik. Det er både en solid bas en kraftig mellemtone og en sprød diskant. Det hjælper selvfølgelig på oplevelsen af jeg anvender et SoundBlasterX AE-5 lydkort i mit test setup. Kæden er jo aldrig stærkere end det svageste led og det skulle gerne være mig og min hørelse. Det er også velfungerende til konsoller. Her er det primært kontrollerens mulighed for at føde de 50 mm store drivere som sætter begrænsningen for oplevelsen. Som bonus er der en Dolby Atmos kode med i pakken til Xbox. Jeg prøve med en række af spil og lidt musik. Det er et gamer headset og derfor er musik ikke den stærke side. I alle andre tilfælde så er lyden rigtig god og indlevende.

Mikrofonen sidder på en bom eller pind og kan pilles af hvis du ikke ønsker at anvende den. Den mutes ved at løfte den op og det er en klassisk og velfungerende måde at gøre dette på. Når du har en passivt headset så er det en lyd skabt mekanisk som indikerer når du bevæger bommen forbi tænd/sluk punktet. Mikrofoner er typisk et svagt led. Ikke på Plantronics RIG 500 Pro eSport. Her formidler den din stemme klart uden at samle en helt masse baggrundsstøj op. Her har jeg heller ikke noget at udsætte.

Samlet set så er Plantronics RIG 500 Pro eSport nøjagtigt hvad det giver sig ud for at være. Det er samme kvalitet som jeg kender fra deres erhvervslinjer hvor det funktionelle er sat i højsædet. Det er veldesignet, pålideligt, komfortabelt med en fyldig lyd og en klar formidling af din stemme. Fik jeg nævnt at ledninger er flade så de ikke filtre som en rund?

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægPlayStation Classic får kun de 20 spil den udgives med
Næste indlægNy gameplay video til Call Of Cthulhu
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
plantronics-rig-500-pro-esport-anmeldelseSamlet set så er Plantronics RIG 500 Pro eSport nøjagtigt hvad det giver sig ud for at være. Det er samme kvalitet som jeg kender fra deres erhvervslinjer hvor det funktionelle er sat i højsædet. Det er veldesignet, pålideligt, komfortabelt med en fyldig lyd og en klar formidling af din stemme. Fik jeg nævnt at ledninger er flade så de ikke filtre som en rund?