Det er svært at sige RTS (Real Time Strategy) uden at nævne Total War serien. Vi har haft fat i denne ret populære serie flere gange før. Og nu er A Total War Saga: TROY landet til PC, så derfor ser vi nu nærmere på det.

Total War serien har haft flere udviklere. Men Creative Assembly som står bag A Total War Saga: TROY står ret stærkt I denne serie da de har lavet en god håndfuld af RTS spil.

Serien har ved hver ny udgivelse et nyt tema. Denne gang tager vi tilbage til de gode gamle tider i Grækenland. Det kommer nok ikke bag på så mange med den undertitel spillet jo har.

Vi kan med det samme sige, at nu når man nævner RTS som en hoved ting i A Total War Saga: TROY, så er det måske en sandhed med visse modifikationer. For man prøver nemlig at gå en lidt nyere vej med seneste skud på stammen.

Man har blandet lidt rund på det klassiske tur baseret spil og en ny live action version af kampene. Det er stadig lavet på en tur baseret platform. Men når du er i kamp, så skal du tænke strategi og lave dine træk løbende, for at hive sejren hjem.

Spillet er heldigvis ikke en af de spil hvor du bare skal farer i kamp med alt og alle for at vinde. Du skal virkeligt tænke dig om hvem du lægger dig ud med. For en hver krigserklæring, kan nemt blive din død.

Du starter ud på et mindre kort, som man stille og roligt bygger sig ud af på. Det er lækkert det er lavet sådan, da det nemt kan blive uoverskueligt for nye spillere af denne genre af spil.

Er du en garvet RTS spiller, er A Total War Saga: TROY en meget nem titel at gå i krig med. Men er du ny til serien, så gør dig den tjeneste at læse godt med når spillets tutorial kører igennem.

Spillet turorial er en af de meste detaljeret jeg har set længe. Dette er jo både godt og skidt. Men tænker at grunden til den er så detaljeret, er at der vises at der skal være plads til nye fans af denne solide serie.

Man bliver hurtigt hevet ind i universet der skabes i A Total War Saga: TROY. Det er som udgangspunkt meget standard at se på. Men når du zoomer ind på kampene og ser landskabet, bliver man hurtigt en del af dette flotte univers.

Der er endda tænkt meget over hvor man sender sin hær hen. For det har stor betydning om du sender dem ud på bar jord eller igennem skoven når der skal angribes, eller man ligger på lur. Og hvad der siger sig selv, så betyder det selvfølgelig meget hvilken slags tropper du sender i kamp.

I starten er spillet meget nemt at gå i gang med, og også lige til i kampene. Men lægger man sig ud med de forkerte bliver man straffet på den hårde måde. Så tænk jer om inden I går i krig.

Der er mange gode ting at sige om spillet, men en ting man ikke kan komme uden om når man spiller er at spillet mangler den vigtigste ting, nemlig multiplayer muligheder.

Multiplayer er noget der holder sådan en titel kørende, og bare rolig det er planlagt. Der er tale om der skulle komme multiplayer til november måned. Men fordelen ved det ikke er der nu, er man lige kan blive det bedre inden man begiver sig ud i den store stygge online verden.

Total War serien står stærkere end nogen sinde. Så vil du have en RTS titel der har god holdbarhed i, så vælg A Total War Saga: TROY. Desværre har Epic (fail) Store patent på dette spil i resten af 2020. Men hvis du venter på multiplayer, så kan du måske også vente til 2021, for der er en planlagt Steam version nemlig annonceret.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRockstar slår endnu en gang ned på snyd i GTA V Online
Næste indlægESO’s The Dark Heart of Skyrim ude nu
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
a-total-war-saga-troy-anmeldelseTotal War serien står stærkere end nogen sinde. Så vil du have en RTS titel der har god holdbarhed i, så vælg A Total War Saga: TROY. Desværre har Epic (fail) Store patent på dette spil i resten af 2020. Men hvis du venter på multiplayer, så kan du måske også vente til 2021, for der er en planlagt Steam version nemlig annonceret.