ape_escape_02

Ape Escape for PlayStation Move udkom fredag d. 24 juni. Som de foregående udgivelser er det en PlayStation eksklusiv titel. Denne gang kræves at du har Move. Kan de farverige chimpanser igen underholde de mindste?

Som det lille klaptræ med GamersLounge G’et angiver, har vi denne gang også en videoanmeldelse. Foretrækker du at læse anmeldelsen findes den nedenfor.

http://www.youtube.com/watch?v=mGtGmlQeD1U

Selvom der er kommet flere titler til PlayStation som benytter Move, så har alle også kunne spilles med en traditionel kontroller. Nu er Ape Esacpe på gaden som en titel som kræver Move. I Japan er det udgivet som Ape Escape Fury Fury fordi Move i Japan markedsføres som Fury Fury. Lidt unyttig paratviden. Der har været flere udgivelser i serien og de går alle sammen ud på at fange en helt række drilske chimpanser. I modsætning til de tidligere udgaver er det denne gang en meget lineær shooter for de mindste.

Historien er, at den slemme Spectre som leder alle de mange chimpanser forsøger at stjæle alle bananer fra dig og dine venner. Dit primære våben til at fange de over 750 forskellige løse chimpanser er et net. Det er nok en taktik som dyreværnsforeninger synes godt om. Det er bare ikke lige alle aber som frivilligt lader sig fange. Så gælder det om at benytte nogle af de andre muligheder. Det er f.eks. en slangebøsse hvor et par velanrettede skud gør chimpansen mere medgørligt og lettere at fange. Den er dyreværnsforeninger nok ikke så begejstret for. Der er også et par super våben som kan samles om og anvendes. Det gælder bl.a. en støvsuger som virkeligt effektivt indfanger de undslupne slyngler.

ape_escape_05

Du har også en vifte som kan benyttes til at daske bananer på din vej. Den benyttes også til at fjerne ting som er i vejen for at du kan komme til næste bane. Det er simpelt og velfungerende. Jeg har opleveret nogle Move titler som kræver det store udvidede kørekort i knapper og bevægelser. Ape Escape fungerer enkelt og effektivt med Move. Det ses specielt på bevægelsen hvor du drejer Move er dermed net eller vifte. Det du ser på skærmen afspejler hele tiden hvordan du bevæger Move. Desuden benyttes Move knappen til at skifte våben og aftrækkeren hvis det kan skyde. X og O giver mulighed for at flytte fra side til side i nogle baner. Lige denne del skulle jeg lige vende mig til at bruge.

Chimpanserne er alle klædt i komiske kostumer og spillet er selvfølgelig i dejlige klare farver med en munter melodi. Det er helt tydeligt at publikum er fra de yngste på 5-6 og det kan underholde op til 10-12 år. Det er bygget over et ganske simpelt gameplay som jeg er overbevist om appellerer til målgruppen. Banerne er sjove og med de mangel forskellige chimpanser er der rigeligt med afveksling. Det bliver en stadig udfordring at fange dem alle og få alle bananerne. Elsker dit barn at samle Pokémon kort eller andre ting, så er der masser af underholdning. Monkeypedia viser alle de mange chimpanser du har fanget. Der går helt sport i at fange den sjove som er klædt ud som fodboldspiller eller betjent for at vælge den til favorit.

ape_escape_04

Det er ikke det eneste du kan lave uden for selve historie delen. Der er også minispil hvor du bl.a. kan kører rundt i en gravko eller et andet hvor du skal skyde aber. De kan spilles alene eller af to personer. Den ene styrer så gravkoen med en almindelig DualShock kontroller mens den anden spiller benytter Move til at fjerne forhindringer. Det er god underholdning og en fin afveksling hvis du synes historiedelen bliver for ensformig.

Hver gang du fanger en chimpanse så er der en stemme som råber ”Gotcha” (fik dig). Denne frase kan du skifte ud med din egen stemme. Det er en lille ting som jeg er sikker på at de yngste vil finde rigtigt underholdende. Frasen bliver peppet op og der går sport i at prøve forskellige.

Ape Escape er en budget titel som du kan finde til mellem 300 og 400 kroner. Jeg mener ikke denne titel i sig selv kan retfærdiggøre, at du styrter ud og anskaffer en Move. Har allerede en Move og børn som matcher målgruppen, så er dette spil alle tiders undskyldning for opleve hvordan Move kan underholde. Det er selvfølgelig ikke et stort spil, hvilket også betyder at du hurtigt kan spille det igennem. Vil du samle alle chimpanserne så kommer det til at tage lidt længere. Ape Escape vil underholde målgruppen og selv forældre kan spille med uden at have den store tekniske indsigt. God fornøjelse.

Rigtigt godt Move spil

Festligt farverigt med en glad lydside

Perfekt til de mindste

Det er kort

Kan blive ensformigt