dr2otr_00f

Sidste år fik vi fornøjelsen af Dead Rising 2 med Chuck Greene som den hårdtpumpede motor-cross helt som skulle redde sin datter. I år udgives Dead Rising 2 Off the Record hvor det igen er en let overvægtig Frank West med en vigende hårlinje, der er helten. Det er hvad jeg vil kalde Directors Cut af sidste års udgivelse. Så er Chuck bare skiftet ud med Frank?

Som det lille klaptræ med GamersLounge G’et angiver, har vi denne gang også en videoanmeldelse. Foretrækker du at læse anmeldelsen findes den nedenfor.

http://www.youtube.com/watch?v=dxR0w5jGZ5A

Heldigvis er der mere i Off the Record end bare en udskiftning af hovedpersonen. Frank West bringer også sit fotoapparat tilbage, så du igen har mulighed for at optjene Prestige Points (PP), som er Dead Risings experience points, ved at tage billeder. Det er en velkommen afveksling fra mængden af zombier der skal slagtes i Fortune City. I Dead Rising 2 kunne du stå i den situation, at du ikke kunne nedkæmpe en af de mange bosser fordi du ikke havde et højt nok niveau. Derfor var du ofte nød til at starte forfra med det eneste plus, at du kunne bygge på dit eksisterende niveau. I Off the Record kan du skifte til Sandbox for at slagte lidt flere zombier og dermed opnå det niveau som gør det muligt at klare boss kampen.

dr2otr_01

Sandbox er en fabelagtig tilføjelse som jeg tror mange kommer til at bruge mere tid på end historien. I Sandbox er hele Fortune City åben og du kan vælge at udforske lige det du har lyst til. Det er tilfredsstillende på en helt fantastik måde. Gennem hele byen finder du alle mulige udfordringer som låses op når du dræber zombier. Du vælger selv om du ønsker at tage i mod en af udfordringer eller ønsker at lege videre. Mange af udfordringer tvinger dig til at udforske mere af det som er gemt og glemt i Fortune City. Derfor er det selvfølgelig naturligt at prøve kræfter med de udfordringer du støder på. Du skal huske at gemme jævnligt, fordi du hurtigt kan blive sat langt tilbage, selvom checkpoint er en velkommen tilføjelse.

dr2otr_02

Historien er stort set den samme som i Dead Rising 2. Ja selvfølgelig er alle video sekvenser med Frank West og der er selvfølgelig nye områder, som forlystelsesområdet Uranus Zone. Det ændrer ikke på at historien stort set er fuldstændig den samme. Det er der ikke noget galt med for historien holder stadig. Det gælder også det tidspres som tvinger dig til at vælge hvordan du bruger den begrænsede tid. Det betyder desværre også du oplever nogle af de frustrerende design valg. Det er bl.a. når du er omringet af fjender og du samler sodavand op i stedet for den hammer som ligge lige ved siden af. Så står du stille og drikker mens zombier gnasker løs på dig. Med så lidt nyt bliver nogle af de tekniske fejl mere synlige. Heldigvis er der underholdning at finde i nogle af de mange våben du kan lave.

Du kan finde effektive våben mange steder i Fortune City. Det er dog intet imod de våben som kan fremstilles ved at kombinerer to helt uskyldige ting. Tag for eksempel en helt almindelig løvblæser som findes i ethvert velassorteret byggemarked. Hvis du lige suser forbi den lokale porno butik og samler en kasse dildoer op så kan du skabe et frygtindgydende våben: The Super Massager. Du kan eksperimentere dig frem eller prøve at finde tegninger som viser nye våben. I Sandbox giver en guldmedalje også adgang til nye og spændende våben. Så er det ellers bare om at udforske Fortune City for at finde de komponenter som benyttes til de effektive dræber konstruktioner.

dr2otr_03

Der er stadig masser af underholdning i Dead Rising 2 Off the Record. Alderen begynder at sætte sine spor og udgivelser med zombier kan være vanskelige at skelne fra hinanden. Hvis du er Dead Rising fan skal du helt sikkert anskaffe Off the Record alene for Frank West og Sandbox. Har du aldrig spillet Dead Rising så er Off the Record det Directors Cut som enhver zombie dræber skal eje. Frank lander på et flot 3-tal. God fornøjelse.

Top underholdende Dead Rising gameplay

Masser af våben og områder at udforske

Sandbox er rigtig sjov

Stadig mærkelige design valg

Ikke meget nyt under solen