Vi har tidligere anmeldt “Epic Mickey 2 – Sammenhold gør stærk” og det er der ingen grund til at gøre igen. Nu er spillet så udkommet på PS Vita som en direkte portering lavet af Sony. Det er fuldstændig den samme historie lige ned til sange og hvor du finder de forskellige ting. Det er stadig en rigtigt god og underholdende Disney historie, hvor der er masser af timer underholdning.

Jeg synes det er synd, at den er lavet som en helt selvstændig udgivelse. Der udgives masser af titler hvor du f.eks. får PS Vita versionen med hvis du har PlayStation 3 udgaven. Det er ikke tilfældet her. Samtidsig kunne jeg også ønske mig noget så simpelt som at mine save games, der er gemt i skyen via PS3, kunne bruges på PS Vita. Ikke engang dette åbenlyse element er taget med.

epic mickey 01Epic Mickey 2 er designet til en eller anden form for kontroller du peger med, f.eks. Move. Det skal selvfølgelig repræsenterer penslen du benytter i spillet. Porteringen til PS Vita har blot lavet dette så du kan trykke på skærmen for at male. Det er nok det dårligste valg, for Mickey skal være meget præcis med penslen, og når dine fingre dækker skærmen så virker det ikke særligt godt. Specielt i de baner hvor du både skal bruge fortynder og maling er den berørings følsomme skærm stort set uanvendeligt. Der er spil som egner sig til PS Vita’s mange varierede tekniske muligheder og det kræver at spil mekanismer tilpasses.

Epic Mickey 2 til PS Vita rykker et hak ned af skalaen i denne portering.

 

[box_info]Spillet er anmeldt på PS Vita og leveret af Sony[/box_info]