F1-2011-00

Formel 1 sæsonen blev for kørernes afgjort med Grand Prix’et i Japan hvor Sebastian Vettel kørte Red Bull ind på en tredjeplads, hvorefter han kunne lade sig krone som mester. Hvis du har lyst til enten at gøre ham kunsten efter eller blot at give den gas i en Formel 1 racer på den berømte Suzuka bane, så er spillet F1 2011 ude nu. Det er udgivet til pc, Xbox 360 og PS3 som er den version jeg har spillet.

F1 2011 er udviklet af Codemasters og du finder alle 12 teams samt de 24 kørerer som var repræsenteret da 2011 sæsonen gik i gang. Som alle andre årstals-udgivelser, så afspejler spillet én specifik sæson for én specifik sport. Der er selvfølgelig nye elementer.

F1-2011-05

Hvis du søger en oplevelse som minder om et rigtig F1 mesterskab så er der i denne udgave også inkluderet en Safety Car. Det er så bare lidt ærgerligt at dine AI konkurrenter laver så få fejl. Safety Car’en kommer ud af pitten og bliver på banen i op til to omgange. Så længe den er på banen er hastigheden begrænset og du kan kun zigzagge for at holde dæk og bremser på rette temperatur. Det virker måske ligegyldigt hvis du gerne vil køre ræs, og F1 entusiasterne vil være lodret uenige da det er en væsentlig del af et løb.

Heldigvis er der også tiltag som kan tiltrække dem som ønsker at prøve kræfter med en fuldblods F1 racer på et mindre ambitiøst niveau. I karrieredelen er det nu muligt at vælge det som kaldes en kort weekend. Det betyder at du kan nøjes med at have en træning, en kvalifikation og så løbet. Løbet kan også reduceres til 3 omgange hvor det tidligere skulle være mindst 20% af den rigtige løbs længde. Selv er jeg skuffet over springet mellem de 20 % som svarer til ca. 15 minutter og næste trin som er 50 % hvilket er omkring 45 minutter. 30 % som var med sidste år er fjernet.

F1-2011-06

Resten af karrieredelen er stort set uforandret. Du starter i et lavt rangerende hold som f.eks. Lotus og så arbejder du dig op. Ved at slå omgangs tider eller ved at opnå placeringer optjener du point og får forbedringer som gør din bil bedre. Hver gang du har været på banen får du mulighed for at acceptere et interview. Du får to spørgsmål og dine svar (valgt af 3 mulige) påvirker dit forhold til resten af holden og de tilbud du modtager af andre.

F1 2011 er et meget teknisk spil og hovedvægten er lagt på de nye regler og tekniske muligheder som er til rådighed. Derfor kan du i år anvende KERS (kinetic energy recovery system) og DRS (drag reduction system). KERS giver et hastigheds boost som du kan anvende når du skal overhale og DRS sænker vingen så du kan få en højere hastighed ned af langsiden. Begge dele er tilgængelig i små mænger og dermed holdes balancen i spillet.

F1-2011-04

Selve køreoplevelsen er som tidligere rigtig imponerende. AI holder kurverne bedre, lukker effektivt af i sving og gør i det hele taget det jeg ville forvente for at vinde. Ulempen ved en så velfungerende AI er selvfølgelig at spillet er utroligt vanskeligt, selv på laveste sværhedsgrad. Vejreffekterne er også velfungerende og det kræver sin mand (eller kvinde) at ligge lige bag en anden bil i regnvejr. Anvender du en almindelig controller bliver styreudslaget let for voldsomt når du tager alt andet end den letteste sværhedsgrad. Det er et spil som helt klar gør sig bedst med et force feedback rat og pedalsæt. Mister du kontroller ser du lynhurtigt at F1 2011 også har et meget omfattende system til repræsenterer skade på din bil. Det gælder helt fra grus og andet snavs som let får dine dæk til at punktere. Til du mister din front vinge og bilen begynder at understyre fælt. Formel 1 biler er meget følsomme (de små pus).

Der er sket en smule på den grafiske side uden at Codemasters EGO motor leverer anden end det jeg forventer af spil i 2011. Faktisk vil jeg vove den påstand at grafikken på PlayStation 3 ikke har helt samme kvalitet som pc og Xbox versionerne. Multiplayer er også underholdende med op til 16 spillere på banen sammen med 8 som er styret af AI. Skal det være mere roligt er der også mulighed for split screen eller have en co-op karriere. Teknisk set findes de muligheder du vil forvente.

F1-2011-03

F1 2011 er en virkelighedstro afspejling af dette års Formula 1 World Championship. Medmindre du er Formel 1 entusiast og dermed kender reglerne, er det svært at se forskellen fra sidste års udgivelse. Codemaster igen har gjort deres til at vi alle kan få lov at nyde den imponerende teknik, bilerne og de kendte baner i et meget velsmurt spil. Det er et spil som ender i den høje ende af skalaen med en solid vurdering på 4. God fornøjelse.

Flot repræsentation af Formel 1 sæsonen

Stærk AI

Afspejler en F1 bils hastighed og skrøbelighed

Co-op, Split screen og Proving Grounds

Meget stejl indlæringskurve