Jeg hæver øksen højt over mit hoved og lader den falde. Jeg hugger igen og igen og igen. Træulden fyger om ørene indtil mit seneste offer – Sunbeam – ligger livløs på jorden. For kort tid siden var Sunbeam en kramme venlig lille teddybjørn lige fra Build-A-Bear – nu er der kun træuld og plys tilbage.

Naugthy Bear er lavet af 505 Games og er et tredje persons sandbox hack’n’slash. Det er udgivet til både Xbox 360 og PS3. Du er den stakkes teddybjørn – Naughty Bear – som ikke er inviteret med til fødselsdags fest på den idylliske Perfection Island. Det skal de andre teddybjørne bøde for, så du drager ud i forskellige områder af ø’en for at ”straffe” fødselsdagsbjørnen. Hver bane starter med en beskrivelse af hvad du skal gøre, slå alle ihjel, nå mål indenfor en given tid, undgå at tage skade, eller hvad du ellers skal gøre for at gennemføre banen.

Så er det ellers bare om at komme i gang. Reelt set skal du blot dræbe så mange som muligt, finde og ødelægge fødselsdagsgaverne og ellers smadre løs. Det hele giver point og med nok point får du en guld, sølv, eller bronze pokal, som du skal bruge til at låse op for yderligere baner og udfordringer. Der er masser af våben, og hvert har sit eget signatur drab. Det hele lyder meget underholdende og tilforladeligt. Det er det dog langt fra.

 

nb_02

 

Først det rent tekniske i spillet. Lyden er ensformig og flad. Når du først har hørt de forskellige vittigheder for hvert våbens signatur drab bliver det kedeligt – og du kommer til at høre det mange hundrede gange. Jubelen når du dræber en teddybjørn med en bil og der bliver råbt ”CAR-nage”, er kun sjov et par gange. Grafikken er også dårlig. Et spil med så simpel en grafik skal være flydende, og der er konstant framerate problemer. Noget som er meget vigtigt i tredje persons spil er kameraet. Selv forsøget på at lave dele du kigger igennem halvt gennemsigtige fungere dårligt. Selv under signatur drabene fungerer klip ikke. Mange gange er animationen skjult af objekter i spillet. Det er en meget lav teknisk kvalitet. Jeg kunne blive ved men du har sikkert forstået idéen.

Værst af alt er dog at spillet fryser umotiveret. Jeg spillede første bane igennem 4 gange, og hver gang jeg kom til slutningen, frøs spillet. Noget der ellers går lagt imellem med min Xbox Elite. Nogle gange har vi promotion kopi’er der lige mangler de seneste rettelser, men dette er en helt almindelig udgave, som desuden startede med at downloade en rettelse. Jeg måtte installerer spillet på harddisken og slette save games, for at få det til at virke nogenlunde. Det er bestemt ikke i orden.

 

nb_03

 

Ja så er der selve konceptet om den uartige bjørn. Lad mig lige slå fast: Naughty Bear ikke bare er uartig. At kalde ham uartig, ville være det samme som at kalde Chucky og Freddy Krueger uopdragne. Det er nok derfor at spillet er stemplet PEGI 12, og det burde have været PEGI 18+. Nå ja det er nok mig som er gammeldags. Jeg har det bare bedre med at dræbe mennesker i spil, i stedet for at få vold til at være acceptabelt ved at det er teddybjørne som omkommer.

Hvad der på tegnebrættet garanteret har virket som en god og underholdende ide, ender desværre som det rene makværk, fyldt med tekniske, såvel som grafiske smuttere. Selv online delen virker som noget fra forrige årtusinde. Jeg har allerede brugt alt for meget tid på dette spil, og det er der ingen grund til at du også gør.

Idéen er god nok

Der er da nogle sjove kommentarer

Meget lille verden

Gentagelse på gentagelse på gentagelse

Teknisk meget dårligt kvalitet

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægMicrosoft starter MGS Mobile
Næste indlægDestination Arcade
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
anmeldelse-naughty-bearHvad der på tegnebrættet garanteret har virket som en god og underholdende ide, ender desværre som det rene makværk, fyldt med tekniske, såvel som grafiske smuttere. Selv online delen virker som noget fra forrige årtusinde. Jeg har allerede brugt alt for meget tid på dette spil, og det er der ingen grund til at du også gør.