playstation-move-logo
Selvom det efterhånden er tid til at pakke tykkere tøj ud af klædeskabet, er der flere alternativer på vej at holde varmen med. Udover et lækkert lineup af AAA-titler, kaster både Microsoft og Sony hver deres motion control teknologi efter det eftertragtede og støt voksende casual-marked. Det er svært at benægte Nintendo’s rolle i at skabe et nyt segment inden for gaming, men det kan til gengæld diskuteres hvad der efterfølgende er gjort for, at fastholde dette publikums interesse. Sony’s nye trækplaster hedder Playstation Move og kommer i handlen fra d. 15. september i følgeskab af små 20 movetitler ved årets udgang.

Move-controller
Jeg beklager men det er nærmest umuligt ikke at bruge Wii’en som sammenligning når man kigger på Move, selvom der er forskelle. De største visuelle forskelle er den sorte farve, de rundere former og den hvide “bordtennisbold” i spidsen, som lyser i forskellige farver når man spiller. Den har 9 knapper: Udover PS menuknappen, finder man de velkendte 4 tegn placeret rundt om Move-knappen til tommelfingeren og en aftrækker på undersiden til din pegefinger. Start og select er små og lidt irriterende placeret på siden af controllen og kræver, at man ændrer sit greb for at ramme dem. Holdt op imod dens hvide modpart, føles den mere robust og ligger lidt bedre i hånden.
Move-controller-side

I samme øjeblik du synkroniserer den, kan du begynde at suse rundt i menuerne.
Controlleren er super nøjagtig og føles, vigtigst af alt, som et “værktøj” man kan stole på og det er en fornøjelse at se på skærmen, hvordan selv den mindste bevægelse registreres og følges præcist. Jeg er ikke ovenud begejstret for kameraet som, trods en udemærket billedkvalitet, er gladest i dagtimerne og helst ikke vil have dig for tæt på. Det kan blive et mindre problem hvis man har en lille stue og bliver nok ikke bedre med en ekstra spiller på banen. Genopladningen kræver et temmeligt langt kabel hvis du vil spille imens, men batteri-levetiden er ganske acceptabel. Er forholdene nogenlunde på plads, så virker Move også perfekt efter hensigten. Ligesom med nun-chucken har Move også en Navigation Controller, som jeg desværre ikke har haft mulighed for at teste.
Navigation-controller

Det betyder selvfølgelig ikke så meget uden gode titler der udnytter potentialet. Med Move controlleren følger en demo dvd med en samling minigames og lidt sport og det er svært ikke at føle, at det hele er noget man har set før – bare i 480p. Jeg håber personligt på bedre titler til Move, end de uendelige samlinger af minigames vi ser til Wii. Der er Move-versioner på vej af titler som Resident Evil 5, Heavy Rain og et nyt kapitel i Killzone sagaen, som mange forventer bliver noget helt unikt, men i første omgang er der ikke meget at komme efter for “core-publikummet”.

Move-Sports-fighting

Start-the-party-blownAway

Alligevel er Move et fremragende alternativ, når man er kørt træt i sine sædvanlige skydespil og party-faktoren er bestemt heller ikke at fornægte. Der er ingen tvivl om at den bliver et hit blandt ungerne og den kan klart anbefales til en festlig aften med vennerne. Koblingen med kameraet er en god idé og giver lidt flere muligheder end man har på Wii’en, kombineret med HD opløsning på dine spil. Playstation Move holder hvad den lover og bør være med i overvejelsen, når du beslutter hvilken af de 3 dimser du skal have stående foran dit tv.

Meget præcis og intuitiv styring

Mange muligheder med kamera og controller

Dårlig placering af start og select knapperne