qube2Det er måske lidt kedeligt, når det kommer til antallet af store udgivelser her om sommeren, men det betyder ikke, at det står stille på spilmarkedet. Der dukker en masse små titler og på Playstation 4, er en af dem Q.U.B.E – det har jeg fået lov til at fortælle lidt om. Spillet udkom for nogle år siden på PC og er efterfølgende kommet i en Director’s Cut udgave, og det er den, jeg har prøvet af.

Hvad gør man, når man vågner op i en kasse med hvide vægge? Du forsøger at finde vejen ud, og det er lige præcis din opgave i Q.U.B.E. Du har selvfølgelig ingen erindring om, hvem du er, så det får du fortalt løbende, men der er flere, der forsøger at hjælpe dig med at få hukommelsen igen – og hvem taler sandt? Se, det er spørgsmålet.

qube1Q.U.B.E er et puzzle spil, og du bliver undervejs stillet for en masse forskellige opgaver, der skal løses for at slippe ud af denne terning, du er havnet i. Opgaverne stiger i sværhedsgrad efterhånden, som du finder vej gennem spillet, og du skal virkelig tænke kreativt, jo længere du kommer. Med terninger, bokse, bolde og meget mere skal du løse gåden, der åbner døren til næste område. Udfordringerne handler kun om at komme længere frem, og heldigvis er de varieret rigtig godt, så spillet bliver ikke kedeligt.

Hvis du synes, at det ligner noget, du har set før, er du nok ikke helt gal på den. Har du spillet Portal, er det umuligt ikke at se lighederne, og man kan egentlig godt sige, at det her er Portal… uden portals. Heldigvis er det ikke en dårlig ting, og hvis du kunne lide Portal, er jeg ikke i tvivl om, at Q.U.B.E kunne være noget for dig.

qube3Lyden og det grafiske er ikke det, der er blevet fokuseret mest på, men det er heller ikke det vigtigste i dette spil. Historien er også en anelse tynd, men det er rart, at den er der, for den giver lige spillet det sidste skub op, så man får en god oplevelse. Mens man løser det ene problem efter det andet, tænker man over, hvad pointen er med hele dette eventyr, og på den måde bidrager den positivt til oplevelsen, selvom den ikke fortjener nogen priser.

Det, der gør det her spil godt, er ikke alle de ting, det bliver pakket ind. Lyd, historie og grafik er ikke det, som gør forskellen her. Det du skal, og de problemer du bliver stillet overfor, er det der gør det lækkert at lege med.. Q.U.B.E er simpelt, udfordrende, spændende og har du en eftermiddag og/eller aften, du vil brænde af, så vil jeg mene, at Q.U.B.E er et ganske udmærket valg at bruge din tid på.

Spillet passer til alle aldre og køn, og selvom man ikke nødvendigvis forstår engelsk, så er det ikke nogen undskyldning for ikke at tage et kig på det. Spillet er godt nok sat til 12 år og opefter grundet lidt stødende sprog, men det er meget begrænset, hvor meget der er af det. Kan du lide denne type spil – ja, kan du lide Portal, så er der ikke nogen vej forbi Q.U.B.E. I det tilfælde er det et must-have.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægWorld of Tanks Generals invaderer mobiler
Næste indlægToy Soldiers: War Chest – Launch Trailer ude nu
Jeg er skribent her på Gamerslounge. Min interesse for spil er meget bred. Om jeg spiller et sportsspil, en shooter eller et partygame betyder ikke så meget for mig - så længe at gameplay er godt, er jeg underholdt. Jeg er en playstation-fanboy, og derfor drejer mine skriverier sig mest om eksklusive titler til Playstation og multiplatform-spil. Hvis du selv ejer en Playstation, er du velkommen til at adde mig: pedigreepal
anmeldelse-q-u-b-e-directors-cutDet, der gør det her spil godt, er ikke alle de ting, det bliver pakket ind. Lyd, historie og grafik er ikke det, som gør forskellen her. Det du skal, og de problemer du bliver stillet overfor, er det der gør det lækkert at lege med.. Q.U.B.E er simpelt, udfordrende, spændende og har du en eftermiddag og/eller aften, du vil brænde af, så vil jeg mene, at Q.U.B.E er et ganske udmærket valg at bruge din tid på. Spillet passer til alle aldre og køn, og selvom man ikke nødvendigvis forstår engelsk, så er det ikke nogen undskyldning for ikke at tage et kig på det. Spillet er godt nok sat til 12 år og opefter grundet lidt stødende sprog, men det er meget begrænset, hvor meget der er af det. Kan du lide denne type spil – ja, kan du lide Portal, så er der ikke nogen vej forbi Q.U.B.E. I det tilfælde er det et must-have.