rtc_00f

Jeg har spillet rigtigt meget forskelligt selvom der også er titler som af uforklarlige grunde ikke er kommet forbi mig. Heldigvis genudgives mange klassikere i HD udgaver og lige nu sidder jeg med Ratchet & Clank Trilogy som er udgivet eksklusivt til PlayStation 3. Det er et platformsspil udviklet af Insomniac Games som i de senere år har koncentreret sig om Resistance serien.

Som det lille klaptræ med GamersLounge G’et angiver, har vi denne gang også en videoanmeldelse. Foretrækker du at læse anmeldelsen findes den nedenfor.

Ratchet & Clank er første gang udgivet i 2002, 4. november for at være helt præcis, og dermed er der 10 års jubilæum for vores to helte. Genren er platform blandet med en overvældende mængde af fantasifulde våben og miljøer. Ratchet er en mekaniker af racen Lombax som er en blanding af menneske og løve, mens Clank er en robot med sin egen store selvbevidsthed. Sammen skal de to, gennem de tre forskellige spil, redde universet fra mange forskellige superskurke. Trilogien kalder spillene for 1, 2 og 3, selvom både 2 og 3 faktisk er udgivet under mange forskellige navne afhængigt af geografi. Nummer 2 som udkom første gang i 2003 kendes også som ”Going Commando” eller ”Locked and Loaded”, mens nummer 3 også har undertitlen ”Up Your Arsenal”.

rtc_01

Gameplayet er stor set det samme gennem alle tre titler. Du skal løse mange forskellige typer af opgaver og skal vinde forskellige minispil. Det hele sker samtidig med at du samler skruer og møtrikker, som giver dig mulighed for at købe alle mulige forskellige våben og gadgets. Det giver dig så igen nye og endnu mere fantasifulde måder af ekspedere robotter og rumvæsener videre til en ny og bedre verden. Det bliver på intet tidspunkt kedeligt eller ensformigt. Der er hele tiden opgaver eller udfordringer som du kun kan løse ved at øve og eksperimentere med de forskellige dimser i dit arsenal. Der er gode checkpunkter, så du ikke bliver sat alt for langt tilbage når du dør, og det er tydeligt at Insomniac har ønsket at det skal være sjovt at spille.

rtc_02

Det er rigtigt underholdende og jeg haft svært ved at lægge spillet fra mig, fordi jeg altid lige skal se hvordan den næste planet ser ud, eller hvad der er på den anden side af bakken eller bygningen. Den tegneserieagtige grafik passer meget fint til den sorgløse lydside som stadig fungerer her 10 år efter den første udgivelse. De få gange hvor jeg bliver mindet om at dette er en genudgivelse i HD er når der vises en af mellemsekvenserne som er i 4:3 format. Den eneste anke jeg kan finde er at du skal helt ud i XMB oversigten på PlayStation og starte trilogien igen hvis du vil prøve en af de to andre titler. Det er åbenbart svært at lave anderledes for jeg ser det samme på mange andre kompilationer.

rtc_04

Inden jeg afsiger den endelige dom, så var der en enkelt ting som jeg overså gennem spillet. Ratchet har altid sin svensknøgle på firkant og bruger gadgets med cirkel hvor gadget vælges på våbenhjulet med trekant. Du samler mange flere gadgets end der er plads til i våbenhjulet. Derfor skal du vælge hvilke våben du ønsker at have placeret i våbenhjulet. Det gør du ved at trykke på Start, og vælge ”Quick Select”. Her kan du så organisere alt det du har købt og fundet. Spillet er på engelsk og desværre uden danske oversættelser. Det er ikke et stort problem og langt de fleste i målgruppe vil ikke have problemer med at spille alene.

rtc_05

Jeg har set hvad spillene har opnået af vurdering på udgivelses tidspunktet og de ligger alle 3 helt i top. Når jeg tager prisen i betragtning og de mange timers underholdning så er det denne form for synergi som enhver leder stræber efter. Dermed bliver dette en kompilation hvor summen er større end værdien af den enkelte del, eller som de sagde i Amagerbanken hvor 2+2 er 5. Ratchet & Clank Trilogy er en klassisk samling som intet hjem må være foruden og den rammer velfortjente 5. Rigtig god fornøjelse.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægGhost Recon Future Soldier
Næste indlægHitman Sniper Challenge
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
anmeldelse-ratchet-a-clack-trilogyJeg har set hvad spillene har opnået af vurdering på udgivelses tidspunktet og de ligger alle 3 helt i top. Når jeg tager prisen i betragtning og de mange timers underholdning så er det denne form for synergi som enhver leder stræber efter. Dermed bliver dette en kompilation hvor summen er større end værdien af den enkelte del, eller som de sagde i Amagerbanken hvor 2+2 er 5. Ratchet & Clank Trilogy er en klassisk samling som intet hjem må være foruden og den rammer velfortjente 5. Rigtig god fornøjelse.