smma_00f

Supremacy MMA er lanceret som et let tilgængeligt kampsportsspil. MMA står for Mixed Martial Arts som på dansk er blandet kamp sport og det lyder jo unægtelig af blå mærker og blod. Har 505 Games lavet noget som er let tilgængelig og sjovt? Det ser vi på her.

Som det lille klaptræ med GamersLounge G’et angiver, har vi denne gang også en videoanmeldelse. Foretrækker du at læse anmeldelsen findes den nedenfor.

http://www.youtube.com/watch?v=ozbZFs1Cd4w

Her på redaktionen er jeg åbenbart blevet udvalgt til at være den som skal anmelde kampsportsspil. Det er til trods for at jeg faktisk mangler enhver form for færdigheder og talent på området. Derfor ender det altid med at jeg bruger væsentligt energi på lige denne type spil for at sikre den mest objektive anmeldelse. Normalt giver det nogle hyggelige timer selvom det for det meste af tiden ender med at det er mig som ligger blødende i rendestenen.

Supremacy MMA lægger hårdt fra land med grafisk stil og musik som lægger op til at slå på tæven. Fra oversigten findes der lidt for enhver smag og jeg suser som sædvanlig til Options for at vælge den letteste sværhedsgrad. Samtidig slår jeg en smut forbi træning for at se hvad der lige er at hente der. Det virker meget som det jeg kender fra nogle af de andre titler. Det er lige simpelt nok hvis man skal gøre sig forhåbning om at få en vurdering som ligge over middel. Grafikken virker fornuftig og matcher andre titler jeg har spillet på PlayStation 3. Fortvivl ikke der findes også en Xbox 360 version.

smma_01

Jeg bevæger mig videre til Femme Fatales som er kvinde udgaven af Supremacy Stories hvor du stifter bekendtskab med de forskellige kæmperes historie. Det er hurtigt overstået og jeg synes ikke det tilfører andet end et billigt grin over det ufrivilligt morsomme stemmeskuespil. Nå for ikke at blive fuldstændigt til grin så starter jeg lige med Tutorial eller instruktionen. Der er er kun et par knapper som faktisk skal benyttes til noget og det ser ud som om at button-mashing, altså hamre løs på knapperne, er vejen til succes. Jeg synes ikke rigtigt at jeg kan få det til at fungerer. Det virker som om min kæmper ikke reagerer på mit tryk før han er slået i gulvet. Nå træning er for amatører, så jeg går direkte til en kamp.

smma_02

Det er den samme oplevelse igen. Jeg får i løbet af ganske kort tid mega klø uden at jeg får ét eneste ordentlig slag ind. Jeg tager en tur forbi træning igen og får lavet et par dræbende kombo’er. Næste tur i ringen er endnu værre. Kun mit blod er at se alle steder. Det er deprimerede. Jeg ser lige om sværhedsgraden er på laveste niveau og det er den. Nå måske en anden kæmper med en anden stil er bedre. Slet ikke. Det er fuldstændig det samme. Alle mine modstandere har fuldstændig samme strategi. Kom tæt på og få mig i jorden og hoppe på mig til jeg er færdig.

smma_04

Nu er jeg meget ihærdig, ja nogle vil nok kalde det stædig, så jeg fortsætter time efter time til jeg endelig har vundet én kamp. Det er altid oppe til debat hvor længe det er nødvendigt at spille for at kunne lave en objektiv anmeldelse. Det er sikkert at jeg allerede brugt alt for lang tid på denne titel. Lydsiden er ensformig, animationerne af de forskellige kæmpere er staccato, forsinkelse mellem dit tryk på knappen og den udførte handling er ulidelig og on-line tilfører alene endnu mere forsinkelse.

Supremacy MMA har også sin helt egen No Russian. Selvom det er et kampsportsspil så finder jeg det kvalmende at kampe, også dem med kvinderne, skal vindes ved at brække arme og ben på din modstander som allerede ligger ned. Jeg er sikkert på at mennesker som tænder på de elementer ikke får lov at have en konsol i deres celle.

smma_03

Supremacy MMA virker på overfladen som et let tilgængeligt kampsportsspil. Det kan man også sige det er fordi jeg følte mig hele tiden som en tilskuer, aldrig som en deltager. Der findes kun et sted for spil i denne kategori og det er i bunden af skalaen. Bedre held næste gang.

Ufrivilligt morsomt stemmeskuespil

Der er også musik

Styringen er træng og mekanisk

Dårlige animationer og flad lyd

Afstumpet vold for voldens skyld