Endelig kom pakken med posten, som jeg havde ventet på så længe. Det var som et lille barn til juleaften, som på ingen måder kunne vente på, at den største pakke under juletræet, skulle åbnes og ikke mindst skabe glæde. Jeg havde ventet med længsel på at Turtle Beach flagskib af et headset, nærmere betegnet Elite 800 til Playstation 4, skulle lande og nu var det sket. Jeg stod med pakken i hånden. Jeg har haft mange forventninger til netop dette headset, efter en god snak med den europæiske direktør for Turtle Beach, hvor han havde rost det til skyerne og mente helt bestemt, at det er det ypperste der er lige pt. indenfor gaming headsets. Men har han nu også ret?turtle-beach-elite-800 Headsettet kommer i en standard kasse fra Turtle Beach, hvor man på ingen måder er i tvivl om hvilket produkt det er, at man står med i hænderne. Når man får taget den øverste indpakning af, er man dog ikke i tvivl om at dette er et headset, som de ved Turtle Beach, er rigtige stolte af. Det hele emmer af kvalitet med både kassens materialer og designet af det. Man bliver virkelig kræset om som køber. Med det samme man tager headsettet op af kassen er det første man tænker ‘ Tak for kaffe det er tungt’. Men hvis man så sætter sig en smule ind i hvad dette headset indeholder af features, så er man ikke i tvivl om hvorfor.

Turtle Beach lover , at det er det mest avancerede headset på markedet og de holder hvad de lover. I dette headset er der nemlig:

  • 7.1 DTS Surround sound
  • Noise cancellation der lukker alt udefrakommende lyd ude
  • 2 indbyggede mikrofoner
  • 50mm speakerdrivers
  • 4 Preset EQ opsætninger ( Game, Music, Video og Stereo ) med 6 underkategorier i hver
  • Bluetooth opsætning så man kan tage sin telefon imens man spiller
  • 100% trådløs headset med den nyeste bluetooth teknologi
  • En opladerstand til headsettet
  • Syntetisk læder
  • Outstanding komfort

Dette er bare noget af det, som Elite 800 headsettet giver forbrugeren. Men idag bliver vi jo bombarderet med guld og grønne skove fra både politikere i valgkampagner, fra reklamer for diverse vidundermidler, som man aldrig vidste, at man ikke kunne leve uden. Desværre holder de aldrig helt vand. Kan dette headset så gå distancen og være den ukronede konge, indenfor headsets?large_476x574_elite800_bJeg vil sige det pænt og så diskret som muligt og kort konstatere at det er uden tvivl, det bedste headset, hvad angår lyd, jeg nogensinde har haft på hovedet. Lyden er fantastisk ren, bassen runger ikke men er tilpas dyb og den DTS Surround som de lover. Ja den bliver leveret med et brag. Jeg tog adskillige test med forskellige DTS programmer og måtte bare trække på smilebåndet og konstatere, at det er en ren og skær fornøjelse. Det er som at sidde i biografen når både film og konsol understøtter DTS. Det er også en fryd i spil som Destiny og Call of Duty, at høre hvordan lyden kan ændre spiloplevelsen fuldstændig. Nye lyde kommer til og man har i hvertfald en klar fordel med DTS’en i Call of Duty, hvor man nu også hører lyden for oven og for neden. Det er især i spillene at lyden sparker sine konkurrenter til vægs. Jeg har i et langt stykke tid, siddet med min helt klare favorit, nemlig Astro’s A40 headset. Men jeg må sige at hvad angår lyden, så har Turtle Beach lige sat en ny milepæl for headset’s. Nu er jeg dog også en person der nyder, når bassen er god dyb og hvor den samtidig er blandet med en ren mellem tone og klar diskant. Det er simpelthen en ren og skær fornøjelse.

Hvad angår lyden når man hører musik fra sin telefon, levere den også en fantastisk præstation med en suveræn klar lyd og en god bass til at understøtte. Hvis man dog sætter sin EQ til ‘Movie mode’, ja så syntes jeg faktisk at headsettet skuffer en lille smule. Det kan lyde ret hult og lidt sløjt, når skuespillerne taler på skærmen. Til gengæld så får musik og effekter en ordentligt en over nakken, men det overdøver desværre tiltider dialogen i filmene. Dette sker dog ikke når filmen understøtter DTS, hvor det hele så bare bliver , ja igen, en sand fornøjelse. Men det skal jo også siges, at dette headset i første omgang, er et gaming headset og det levere hvad det lover. I hvertfald på lydsiden.large_476x574_elite800_eHvad angår komforten, så har Turtle Beach aldrig lagt ret godt til mig. Jeg har et lidt stort hovedet og lidt store ører oveni hatten. Når Turtle Beach så vælger at lave deres Ear-cups ret små, ja så gnaver headsettet lidt for oven og på øreflippen. Dette kan efter et par times foran skærmen, godt gøre ørerne ret irriteret og en smule ømme. Deres 400 Stealth headset, er faktisk det headset fra Turtle Beach som har siddet bedst på mig. Men jeg holder også gerne pause efter et par times spil alligevel, så Elite 800 er helt sikkert det headset, jeg har været mest begejstret, lige efter Astro A40.

En anden lidt negativ ting ved headsettet er, at de trykknaps funktioner der sidder på headsettet, aktiveres ret let. Det gør at hvis lige skal rette lidt på headsettet eller man tager det af for at hente en kop kaffe, ja så kan man let komme til at trykke på preset knappen og derved skifte indstilling. Dette er dog i småtingsafdelingen. En sidste lille ting der kunne have været en god feature, at man havde muligheden for at oplade headsettet imens, at konsollen var i standby tilstand. Headsettet skal dog roses for at levere en så overtruffen lyd, i et headset der er 100% trådløs. Jeg er mere end imponeret.

Prisen på dette monster af et headset ligger fra 1.999kr. og op til 2.499kr. Så det er ikke en billig sag. Men jeg vil helt sikkert sige at med konfirmationerne der lurer om hjørnet, er det en ret god investering hvis man ønsker at have det ypperste, indenfor headsets lige nu til Playstation 4. Det kan dog også tilsluttes Xbox One via den stereo adapter, man kan tilkøbe hos sin forhandler. Desværre var chatlyden meget dårlig og DTS var desværre knap så god på Xbox One.

Så har du 2.000kr til at headset, er dette et headset du helt sikkert skal overveje.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRépublique Remastered er nu ude til PC og Mac
Næste indlægDansk spil på vej til GDC i denne uge
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
anmeldelse-turtle-beach-elite-800Det er det bedste Turtle Beach kan præstere lige pt. og de gør det med stil. Her er virkelig et headset som opfylder ALLE dine behov indenfor gaming, men det har sin pris. Ønsker du dig et afsindigt godt headset som er det bedste af det bedste indenfor gaming. Så er her en helt klokkeklar kandidat.