ufc3_00f


UFC Undisputed 3 er klar til at dele nye tæsk ud i den ottekantede ring. Denne gang får du også mulighed for at sparke din modstanders hovedet, noget som ellers er strengt forbudt i UFC. Der er fordi den hedengangne Pride turnering er vagt til live. Selvom omslaget ser fantastisk ud har jeg stadig mareridt efter anmeldelsen af forrige titel i samme genre. Derfor tager jeg en dyb indånding og går i krig.

Som det lille klaptræ med GamersLounge G’et angiver, har vi denne gang også en videoanmeldelse. Foretrækker du at læse anmeldelsen findes den nedenfor.

http://www.youtube.com/watch?v=_BFUN9wbiyE

Fighting genren har længe haft ry for at være svært tilgængelig for nye spillere. Derfor er der også i UFC 3 fokus på at det skal være enklere at komme i gang. Samtidig må gameplay ikke blive så overfladisk, at alle som lever og ånder for UFC synes der er for lidt udfordring. Jeg glæder mig til at se hvordan THQ har angrebet den svære opgave. Det starter første gang du smider skiven i konsollen hvor du får mulighed for at vælge mellem avanceret eller simpel styring. Derefter tilbydes du en omgang træning. Det er enkelt at gå til og med mere end 50 forskellige lektioner viser det noget om den dybde der er i spillet. Jeg vil vove den påstand, at hvis du har set et move i en kamp kan du efterligne det i UFC 3.

ufc3_04

Der er Mike Goldberg som guider dig gennem alle de forskellige elementer i spillet. Som altid meget entusiastisk og altid med en let forståelig forklaring på engelsk. Jo mere du går i dybden med de enkelt opbyggede menu’er, jo mere indeholder finder du. Det er ikke bare grupper af indstillinger. Næ nej, der er video interviews, træningslokaler, kampplanlægning, statistikker og meget meget mere. Det kombineres med masser af spiltyper hvor du også kan hoppe direkte ind i en opvisningskamp. Det er alt sammen meget underholdende med hovedvægten lagt på karrierer delen.

Du starter med at skabe dig egen kæmper. Der er store muligheder for at tilpasse dit udseende og der er kun et par enkelte punkter hvor du skal være opmærksom. Det er bl.a. når du vælger vægtklasse, fordi du kun kan kæmpe én vægtklasse over eller under den du vælger. Inden du får mulighed for at starte i en turnering skal du selvfølgelig gennem en runde træning. Den tjener to formål. Den ene er at give dig et hurtigt overblik over de forskellige angreb og forsvar. Samtidig benyttes træningsrunden til at foreslå sværhedsgraden. Derefter gælder det om at komme i gang med at udfordrer den første modstander. Dermed starter den alvorlige del af festen.

ufc3_02

Du deltager som én af mange i en turnering. Det betyder at du kan vælge om du ønsker at se AI spille indtil det bliver din tur, eller om du nøjes med at få kampene simuleret. Det er utroligt som THQ er i stand til at gengive den stemning der hersker i et fyldt stadion. Det starter når hver kæmper går til ringen over introduktionen til dommerens instruktioner inden kampen. Ja selv nummerpigen mellem de enkelte runder er med. Det er dog intet imod den oplevelse som venter dig i ringen. Animationer er noget at det bedste og mest flydende jeg har set. Det understøttes flot af de forbedringer der er lavet på submissions, altså når du kaster din modstander i gulvet. Samtidig har skadesmodellen også fået nøk i den rigtigt retning så det nu er muligt at vinde en kamp fordi modstanderen ikke kan gå.

ufc3_01

I stedet for at skabe din egen kæmper kan du tage en mange kendte eller tage en tur med dem som kæmpede i Pride for lidt over 5 år siden. Pride er genskabt i samme detaljer som resten af UFC. Helt ned til de hårdpumpede techno introduktioner. Der er også et gensyn med træningslejren som du kan skabe online. Her kan du så træne sammen med op til 16 venner. Din træningslejr fungerer som et stor hold hvor alle optjener point ved at deltage. Der er også kælet lidt ekstra for hele community delen så du bl.a. også kan dele højdepunkter fra en kamp. Jeg kan ikke finde noget af udsætte på hverken singleplayer eller multiplayer delen. Det er simpelthen den mest omfattende gengivelse af genren Mixed Martial Arts (MMA).

ufc3_03

Teknisk er det en titel helt i top. Den grafiske kvalitet gør det let at genkende alle dem som er genskabt fra den virkelige verden. Som i mange andre sportsspil kan kommentatoren nogle gange virker lidt ensformig. Selvom du ikke gider Pride skal du tage en kamp, om ikke andet, så for at hører Bas Rutten. Hvis jeg pege på en detalje så kan nogle af de træningssessioner godt virke lidt langtrukne. På den anden side er der så igen undskyldning for ikke at kunne de forskellige moves. Jeg har valgt den lette løsning, nemlig at få vist hjælp på skærmen under kampene.

UFC Undisputed 3 er den mest komplette og tekniske bedste pakke der findes på markedet. Den er et must for alle som kender og elsker UFC, samtidig med at det er et genialt sted at starte for nye spillere. Der er ikke andet at gøre end at sende UFC Undisputed 3 til tops med et flot 5-tal. Rigtigt god fornøjelse.

Bedste MMA på markedet

Fantastiske animationer

Forbedret gameplay på alle områder

Både for begyndere og erfarne

Kan høre Mike Goldberg i søvne