Astralis besejrede tidligt fredag morgen amerikanske OpTic i den sidste gruppespilskamp, og kvalificerede sig dermed som det første hold til Play Off kampene i Dreamhack Masters, som i weekenden afvikles i den legendariske MGM Grand Arena, Las Vegas.

Sejren kom i land efter en mere ujævn indsats end i holdets første kamp, men alligevel Astralis’ Andreas ”Xyp9x” Højsleth rimeligt tilfreds:

– Vi er først og fremmest glade for, at sikre os Play Off-billetten allerede. Sejren betyder, at vi ikke skal spille fredag, hvor andre hold er ude i en alt eller intet runde, men vi kan altså forberede os optimalt til finalespillet i weekenden, fortæller Højsleth.

– Vi indledte noget ujævnt i dagens kamp og fik ikke rigtig flow i spillet i starten, hvilket også betød at vi kom hurtigt bagud 1-4. Herefter begyndte vi dog at finde spillet frem og jeg synes egentlig, vi havde god kontrol i den sidste del af kampen, som vi vandt 16-9.

Legendarisk arena

Sejren betyder, at Andreas ”Xyp9x” Højsleth og holdkammeraterne er sikret mindst én kamp i den store arena, hvilket er noget hele holdet glæder sig over.

– Det var et delmål at kvalificere sig til Play Offs, og det bliver da helt vildt at spille i den arena. Det er et legendarisk sted, og uanset hvem, vi møder, bliver det en stor oplevelse. Vi har egentlig ingen ønskemodstander, for vi skal kunne slå alle, hvis vi skal vinde herovre. Når alle de bedste hold i verden er samlet, som de er her i Las Vegas, er der alligevel ingen nemme kampe.

– Uanset hvem, vi møder bliver det virkelig tough, men vi har bevist, at vi kan slå alle, hvis vi holder fokus, så selvfølgelig går vi efter at nå finalen. Og at vinde den, hvis vi når så langt. Lige nu handler det dog udelukkende om, at forberede os bedst muligt mentalt of fysisk, runder Xyp9x af.

Det afgøres først sent fredag aften, hvem modstanderne i første Play Off kamp bliver, og der er fortsat mulighed for et rent dansk opgør, da North vandt dagens elimineringsrundekamp og dermed fredag eftermiddag dansk tid skal spille om deltagelse i Play Offs.

Samlet præmiepulje er 450.000 usd, hvoraf 200.000 usd går til det vindende hold. Der forventes op mod 5.000 tilskuere i alt til finalekampene i weekenden. Kampene kan følges på dreamhack.tv.

Læs mere om turneringen på dreamhack.com/vegas