Vi har før haft fornøjelsen af et Astro A40 gaming headset til Xbox One. Det var 1. generation og denne gang er det dog en 3. generation. Forskellen på den vi testede for en del år tilbage er, at denne gang er det “kun” en stereo version af Astro A40, hvor mixamp enheden sidder som stereoadapter på controlleren, som vi kender det fra mange headsets til Xbox One.

Direkte ud af æsken kan man se stereo adapteren samt det flotte headset fra Astro. Kender man lidt til Astro’s headsets vil man vide, at det er altid lavet i lækre materialer og er bygget solidt. Det er heller ingen undtagelse denne gang. Astro’en er i en såkaldt Halo 5 Edition. Er man igen lidt inde i gamer verdenen og især Halo, vil man vide at headsettet har lige knapt 3 år på bagen.

Lad jer endelig ikke skræmme, fordi Astro A40+ MixAmp M80 er et rigtig godt headset. Der er altid kælet for detaljerne fra Astro og især på denne Halo Edition.

Astro er kendt for deres lyd og deres komfort, men desværre også for deres lidt sølle mikrofonlyd og holdbarheden på samme. Det haltede ihvertfald slemt på deres første generation. Heldigvis er det ikke tilfældet på dette headset. Mikrofonen er fantastisk tydelig og meget følsom. Nogen gange desværre lidt for meget. Har man skruet godt op for lyden i headsettet, hvilket faktisk nærmest kan få ørerne til at bløde, så registrere mikrofonen det og så kan de venner du spiller med, høre lyden fra dit headset.

Men når alt kommer til alt, så har Astro lavet en kæmpe forbedring i forhold til mikrofonen.

MixAmp M80 er som sagt “bare” en stereo adapter som vi kender det. Dog er der tilføjet lidt extra funktioner som en EQ. Her er der 3 forskellige indstillinger at vælge imellem, alt afhængigt af hvordan du ønsker din lyd at være.

Det er i forhold til Microsofts egen stereo adapter, blevet MEGET mere simpelt at tilpasse in-game lyden med chat lyd. Sikken en dejlig ting fordi man skulle nærmest være raketforsker samt være væbnet med en pokkers god tålmodighed, for at få indstillingerne til at passe på deres. Så skønt at det virker som det skal på Astro A 40 Halo Edition. De skal dog lige nævnes at den KUN passer til Astro A40.

Nederst på MixAmp enheden sidder mute knapper, der lyser rød hvis mute funktionen er aktiveret og selvfølgelig slukker, hvis den er taget af. Det er simpelt og det virker.

Astro A40 Halo 5 edition kommer med 40mm drivers med masser af power. Der er masser af bass og diskant og lyden er meget klar og sprød. Desværre syntes jeg der mangler en hel del mellemtone og det er faktisk en skam. Tænker man på hvad vi ellers har haft i hænderne og at Astro skulle være High-end producenter. Så syntes jeg faktisk at der mangler lidt.

Det er selvfølgelig rigtig fint at lyden kan blive så afsindig høj, hvis man er til det. Personlig er vi nu mere til en fremragende lydoplevelse, uden at man skal til ørelæge efterfølgende med sprængte trommehinder. Især når man skruer helt op, så skriger diskanten nærmest som et stykke skolekridt på tavlen.

Misforstå os nu ikke. Lyden er ganske fremragende, dog uden at være prangende.

Astro A40 Halo 5 edition er faktisk er rigtig godt headset hvis man er til Astro og vant til deres måde at lave lyd på. Der er masser af umpf i bassen og lyden er som sagt klar. Så til inkarnerede Astro fans, er det et ganske godt valg. Har man i forvejen at Astro A40 af tidligere generation hvor man har en MixAmp pro enhed liggende, ja så forvandler A40 Halo 5 edtion sig til et hamrende lækkert surround headset, som er langt bedre end de to tidligere generationer. Har man ikke en MixAmp Pro skal så koster den omkring de 1.500kr.

Vil man bruge Astro A40 på sine mobile enheder til musik og video er det meget standard. Der er ikke noget exceptionelt over det. Desværre bliver lyden lidt hul og uden dybde ved musik.

Komfortmæssigt så ligger Astro’en sig godt fra land. Det kan indstilles til alle typer hoveder og sidder ikke og trykker. For dem som er vant til meget blød polstring på deres ørekopper, ja så kræver det nok lidt tilvænning på Astro’en. De er hårde i forhold til mange andre headsets men ikke ubehagelige på nogen måde. Dog vil jeg ikke anbefale dem til en gamer med briller.

Mikrofonen sidder også rigtig godt i forhold til mange andre headset, og man kan skifte placeringen af mikrofonen, alt afhængigt af om man vil have mikrofonen til at sidde på højre eller venstre ørekop.

Konklusion:

Astro A40 Halo 5 edition + MixAmp M80 er et ganske glimrende headset. Lyden er god og der er en masse power fra headsettet. Lyden er klar og headsettet er udstyret med en pokkers god mikrofon. Desværre halter det med mellemtonen og det syntes jeg er en skam.

Astro A40 Halo 5 edition er ikke for alle og til en pris på omkring 1.000kr. så vil vi gerne ligge hovedet på blokken og sige, at der findes bedre alternativer til Astro A40 omkring de 1.000kr. Men er man til Astro A40 så er det et ganske godt headset.

Vi giver det 4 ud af 5 stjerner.

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægFinal Fantasy XIV Under the Moonlight
Næste indlægGod of War anmeldelse
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
astro-a40mixamp-m80-anmeldelseEt rigtig fint headset fra Astro som nok skal gøre nogle Astro fans tilfredse. Dog er der lidt som trækker ned og det er ikke mindst prisen. Men er du til Halo universet og leder du efter et stereo headset er Astro A40 et godt bud.