Holdet bag The Playroom VR er tilbage. Denne gang er det et enkelt spil i fuld størrelse. Vi ser nærmere på Astro Bot Rescue Mission i denne anmeldelse.

Hvis du har spillet The Playroom VR, vil du ret hurtigt kunne genkende en del elementer fra spillet Robot Rescue. Det er også ganske naturligt at genkende så meget fra spillet, for de små robotter har fået deres helt eget spil nu.

Konceptet i dette spil er faktisk ganske simpelt. Du er selv den ”store robot” som er på den simple mission for at redde disse små Astro Bots. De har fået ødelagt deres moderskib og derefter spredt ud over 5 vilde verdener og en masse fede baner.

Udstyret med dit PlayStation VR og en controller skal du nu begive dig ud i den meget farverige verden. Du er selv den store robot, og på samme tid styrer du den lille helt som skal redde alle de andre små robotter. Spillet er bygget op som et 3D platform spil på den bedst tænkelige måde.

Du kan se 360 grader rundt, så man føler man er der selv. Vi kan med det samme sige, at det er en god ide at have en masse plads omkring dig. For dem der skal reddes er ikke altid lige foran eller ved siden dig. De kan sagtens også gemme sig oppe, nede eller måske bag dig. Man føler sig lidt tosset i starten når man hopper sådan rundt i sofaen, men det giver en meget virkelig følelse.

Hovedspillet byder på 20 baner fordelt på 5 verdener, så der er en masse at tage sig til. Ud over det, så har hver verden vilde boss kampe. Så allerede med den pakke er der en masse at give sig til. Men der er mere i vente. For når man spiller lukker man op for en masse ekstra udfordringer der skal spilles der efter.

En af de første gange vi var i Astro Bots verdenen:

Alle de baner der er føles ret store og mulighederne er mange. Man kan hurtigt komme igennem banerne, men redder man ikke det korrekte antal af Astro Bots får man ikke adgang til boss kampene. Og selvfølgelig skal man klare disse bosser for at lukke op for næste verden.

Nu når vi nævner boss kampene, er vi med det samme nødt til at se lidt på dem. For bosserne i Astro Bot Rescue Mission er ikke bare lige til at klare. De er meget opfindsomt bygget op, og variationen er stor. Vi siger ikke man ikke kan klare dem i første forsøg. Men man skal i hvert fald have de små grå i gang når bossen skal nedlægges.

Når du er ude i den store verden for at redde disse små Astro Bots er der flere ting at tænke på. Ud over du skal kigge alle mulige steder, skal du selvfølgelig også styre vores lille helt. Men ikke nok med det, så er din controller til tider også et våben. Den kan blandt andet skyde vand, kastestjerner eller være en line som vores lille helt skal gå på.

Så vi må erkende at der er virkeligt tænkt over det med denne titel. Det er en titel der ligger op til man styrer det hele selv. Men tænker man lidt ud af boksen, kan man jo give en ven headsettet på og selv tage controlleren. Det var noget af det den oprindelige version af spillet lagde op til i The Playroom VR, og er noget der kan anbefales at prøve.

Man kan frygte at når man spiller en titel som Astro Bot Rescue Mission, så vil spillet ikke være varierende. Men sådan er det heldigvis ikke med dette spil. Variationen er meget stor i de forskellige baner, og man kommer mange forskellige miljøer igennem i de 20 baner der er.

Astro Bot Rescue Mission er et godt bud på årets VR oplevelse. Spillet har så meget at byde på, og det viser os hvilke fede muligheder VR kan byde os. Har du ikke PlayStation VR så er Astro Bot Rescue Mission alene grunden til at investere i dette.

Det kan godt lyde lidt sukkersødt alt det vi siger om spillet, men der er faktisk ikke meget ondt at sige om det. Det er et gennemført, flot og udfordrende spil. Astro Bot Rescue Mission har hele pakken.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægLuke Cage hører nu fortiden til
Næste indlægDiana tror ikke der er nogen som er urørlige
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
astro-bot-rescue-mission-anmeldelseAstro Bot Rescue Mission er et godt bud på årets VR oplevelse. Spillet har så meget at byde på, og det viser os hvilke fede muligheder VR kan byde os. Har du ikke PlayStation VR så er Astro Bot Rescue Mission alene grunden til at investere i dette.