Skullcandy producerer mange former for headsets primært rettet mod det aktive udendørs segment. Det er specielt stort i USA hvor det bl.a. ses hos mange snowboardere og skatere. Vi var inviteret til London til lanceringen af deres nye trådløse Venue headset. London er også meget passende for det er et headset rettet mod dig som bor og arbejder omgivet af et evigt leben og aktivitet.

Venue er Skullcandy’s første headset med aktiv støj reduktion (Active Noise Cancellation eller ANC). Kort fortalt betyder det at mikrofonen lytter til opgivelserne og laver modsat støj. Det dæmper så lyden fra opgivelserne og resten isoleres med kopperne som er af kunstlæder med fyld med skum (memory foam). Det lyder nærmest som magi selvom det er helt almindelig videnskab. Teknologien har eksisteret længe og er mest set i meget kostbare headset til forretningsfolk som ville have ro i flyveren. Venue er med en pris på ca. 1.500 kr. i en mere tilgængelig prisklasse.

De er som andre produkter fra Skullcandy nydeligt lavet i et stramt funktionelt design. Kopperne kan lægges vandret så det er let at pakke ned. Der er også en lille lækker opbevaringstaske hvis de skal transporteres længere. De lover 24 timer uafbrudt brug og jeg har haft dem med i toget, på flyveren, i bil og taget et telefonmøde i en sidegade i Soho. De holder længe og skulle du have behov for lidt ekstra saft så giver blot 10-15 minutters opladning yderligere 5 timers brug. Kan du ikke det så er der en ledning med, så du kan tilslutte Venue med et 3,5 mm jackstik. Der er tænkt på det meste også at vægten kun er små 250 gram.

Vi starter lige med de helt traditionelle funktioner. Det er et trådløst headset med Blutooth. Det er meget enkelt at tilslutte og der holder forbindelsen til dig enhed stabilt. Lyden leveres af 40 mm drivere og det er større end hvad man ellers ser på markedet. Der er jo ikke plads til en skov af knapper så Skullcandy anvender knapperne bagpå til flere funktioner. Enkelt tryk skuer op og ned for lyden. Længere tryk på plus springer til næste nummer hvis du lytter til musik. Du lægger på eller besvarer en samtale med tænd/sluk knappen og så videre. De fungerer som du vil forvente. Der er også en knap til din telefons assistent, hvis det er noget du bruger. Alt i alt er betjening let og velfungerende.

Hvad så med lyden? ANC laver en elektronisk støjmur mellem dig og omgivelserne. Det kan reducere støj med omkring 20 db (decibel hvor 3 db er en halvering/fordobling) hvilket fjerner ca. 70% af baggrundsstøjen. Det sker selvfølgelig på bekostning af gengivelsen af det du lytter til. Der vil være en afsmitning fra ANC-system til den lyd som du ønsker at lytte til. Det kan ikke undgås. Heller ikke på de produkter der koster væsentligt mere end Venue. Da jeg på ingen måde kan siges af være hifi eller lyd entusiast så fungerer det rigtigt godt for mig. Der er en god og fyldig bas og et klar og tydeligt lydbillede. Der er også en fiks detalje. Monitor Mode hvor du med et enkelt tryk kan slå ANC fra så du tydeligt kan hører hvad der sker i omgivelserne. Skulle du ønske at slå ANC helt fra så er det også en mulighed. Ønsker du det skal du nok overveje om dette er det rigtige headset til dig.

Der er så også en feature som afskiller Skullcandy fra resten. Den har indbygget Tile. Kender du ikke Tile så er det et Bluetooth mærke som du kan spore via en app. Skulle du have forlagt dine Venue hovedtelefoner så kan du med Tile finde dem igen. Den kan også advare hvis du er ved at forlade et sted uden dine ejendele. Går det helt galt og du slet ikke kan lokalisere din Tile enhed så kan du markere den som forsvundet. Så vil andre med Tile app’en kunne hjælpe med finde den. Kommer én med Tile i nærheden får du besked. Det er god reklame for Tile og en fin ekstra funktion som du kan vælge at anvende. Tile Mate er vist nedenfor sammen med et fyrfadslys så du har en idé som størrelsen.

 

Det er klar at når en flok teknisk interesserede journalister får et ny produkt mellem hænderne så begynder vi kan eksperimentere. Så bliver der fundet en app som kan lave forskellige lyde (frekvenser). Det kan så bruges til at finde ud af hvor meget den enkelte kan høre og hvor meget Venue kan formidle. Hos mig er der ikke tvivl om at det er hørelsen som sætter grænsen og ikke Venue’s tekniske formåen. Selvom det ikke er så høfligt så prøvede vi også Venue til den koncert med Jay Price på Omeara hvor eventet sluttede. Her virker det også selvom støjniveauet til en koncert gør at der slipper mere lyd ind. Det er også kun en undskyldning for at vise det helt fantastiske lokale hvor koncerten blev afholdt. Rummet er fredet og som taget ud af en Sherlock Holmes film.

Skullcandy Venue er et praktisk velfungerende støjdæmpende headset til en attraktiv pris en en god kvalitet. Teknisk ligger der på mange områder over væsenlig dyrere headsets. Den sorte udgave er stilren uden prangende logoer så det let går for at være business. Skal der lidt mere bling så vil jeg anbefale den hvide udgave. Savner du et roligt sted selvom du er sammen med andre mennesker så giver Skullcandy Venue dig et velfortjent et frirum.

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægLuke Cage hører nu fortiden til
Næste indlægDiana tror ikke der er nogen som er urørlige
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
skullcandy-venue-anmeldelseSkullcandy Venue er et praktisk velfungerende støjdæmpende headset til en attraktiv pris en en god kvalitet. Teknisk ligger der på mange områder over væsenlig dyrere headsets. Den sorte udgave er stilren uden prangende logoer så det let går for at være business. Skal der lidt mere bling så vil jeg anbefale den hvide udgave. Savner du et roligt sted selvom du er sammen med andre mennesker så giver Skullcandy Venue dig et velfortjent et frirum.