Jeg er godt tilfreds med DualShock kontrolleren til PlayStation 4. Den passer godt i mine hænder og knapperne er placeret så de er lette at nå uden at lave mærkelige bevægelser. Lyset, den indbyggede højtaler og touch padden giver også både ekstra funktioner og en bedre indlevelse.  Spiller du lidt mere end bare nu og da, så har du sikkert kigget misundeligt på Xbox Elite kontrolleren. Prisen til trods. Der findes faktisk tilsvarende custom kontrollere til PlayStation 4. Hvis penge ikke er et problem så kan du hos Aimcontrollers og Scufgaming få bygget en kontroller der matcher dine inderste ønsker.

beaver 01

Personligt har jeg ikke nået et niveau hvor jeg tror at en kontroller til over 1.200 kr. kommer til at gøre mig så meget bedre til PvP (Player versus Player). Eller PvE (Player versus Environment) for den sags skyld. Uanset om det er konkurrence for hygges skyld eller for ben hårdt at gå efter det den krukke af guld (loot!) der er for enden af en vundet kamp eller turnering, så er træning den største del af vejen frem. Jeg har dog fundet en lille ting som jeg synes giver en forbedring. Det er udskiftning af de 2 analoge pinde, med nogle lidt længere og konveks (opad buede) fra Battle Beaver Customs. På billedet er de blå Battle Beaver’s mens de sorte er standard pinde. Udskiftningen er en operation du selv kan klare hvis du er lidt fiks på fingrene.

Jeg synes at en pind som buer opad gør det lettere at styre. Det at den er tykkest på midten gør at følelse med tommelfingeren virker mere præcist, fordi mere af pinden har kontakt med fingeren. Samtidig giver de nye pinde en større vanding. Det vil sige, at området du kan bevæge er større. Det sker i kraft af at pinden er en anelse længere og at den solide del i midten har en mindre diameter. Dermed er det min oplevelse at jeg får et mere præcist og hurtigere sigte. Hvad koster sådan et fætter så?

beaver 02

Du kan bestille direkte på den amerikanske hjemmeside og et sæt koster $12 samt $8 at få sendt. Det svarer til ca. 140 kr. Det skal du så betale afgifter af og det koster så yderligere omkring 30 kr. Desværre opkræver Post Danmark noget de betegner som et ”ekspeditions” gebyr på 160 kr. for at sende dig en regning på afgiften til staten. Jeg sætter ”ekspedition” i anførselstegn fordi det er den dyreste og mest elendige form for ”ekspedition” jeg nogen sinde har oplevet. Det tager 5 dage for den lille konvolut at komme fra USA til Danmark. Det tager så Post Danmark 12 dage at ”ekspederer” forsendelse. Det kan betale sige at gå nogle stykker sammen om en bestilling så Post Danmark’s straf afgift pr. styk bliver mindre.

post dk

Du skal bruge en 2 gange 0 (eller dobbelt nul) skruetrækker for at skille kontrolleren ad. Hvis du følger Battle Beavers instruktions video ovenfor så er det en smal sag. Det kræver lidt mod, at presse de to halvdele fra hinanden som vist. Det vil virke med et kontant pres uden vold. Øg presset indtil snap låsene går fra hinanden. Når du først er gået i gang med denne operation så er der ikke nogen form for garanti hvis du ødelægger noget. Så giv dig tid og se instruktionen igennem et par gange. Jeg har modificeret et par kontrollere og det bliver lettere med øvelse.

beaver 03

Jeg har så lavet en yderligere modifikation af min kontroller. Jeg har fjernet begge rumble dimser. Jeg bruger aldrig rumble funktionen i shootere da det forstyrrer mit sigte. Når de fjernes gør det også kontrolleren lettere. Rumble er to små motorer med en ubalanceret klods for enden. Når klodsen roterer får det kontrolleren til at vibrere. De er limet fast i plastikholderen så først klipper jeg ledninger af så tæt ved printpladen som muligt. Så bruger jeg en skævbidder til at klippe de to plastic stykker over så tæt på motoren som muligt. Det ser ud som ovenfor når de er fjernet. Så er det ellers bare om at skrue det hele sammen igen.

Det færdige resultat ligner fuldstændig en helt almindelig kontroller bortset lige fra farven på de analoge pinde og at den er markant lettere end standard kontrolleren med rumble. God fornøjelse.

beaver 04