Gad vide hvad der sker, hvis man sætter fantasien i fuld sving, dropper XP og level systemer, og ser bort fra alt der har med liv og continue at gøre? Det vil vi finde ud af i denne anmeldelse af 3D platform spillet Bound, som udgives til Playstation 4 i morgen.

Bound 3

Vi kan med det samme sige jer, at der er tænkt godt ud af kassen i denne titel, for der er flere aspekter i denne titel vi ikke har set før.

Det første man nok undre sig over, er at spillet slet ikke har noget level system, så der er ikke noget med du skal level din karakter op som man ser i så mange andre spil. Og noget andet er, at du hellere ikke har noget energi niveau, så i teorien kan du dø lige så meget du vil, for du bliver bare vækket til live igen.

Når man fjerner det, så har du et spil, hvor kun fantasien sætter grænser. Og spillet er jo en ren fantasi verden som i kan se, hvilket åbner for mulighederne i at tænke ud af kassen, og det må man sige at udvikler har gjort, for der er meget spændende tænkning i denne titel.

Bound4

Selve historien i spillet er ret tankevækkende, og den rammer en lige hvor den skal. Vi vil ikke komme ind på hvad historien går ud på, for at respekterer udviklerens valg om at den skal man opleve, og ikke få fortalt. Men vi kan småt fortælle, at historien er meget godt skruet sammen, og ændre sig lidt efter ens valg.

Man skal lige over det lille bump med hvordan styringen i spillet er, hvilket i nok også vil bemærke hvis i ser den video af vores første tur i Bound spillet. Den kan til tider godt virke en smule irriterende, for kameraet vil ikke altid som man vil det. Men igen, det ser man jo i så mange spil, og man vænner sig hurtigt til det. Så det er ikke det som skal trække spillet ned i karakter.

Vi fandt til vores store overraskelse ud af, at spillet var meget kort, efter første gang vi løb igennem det, men det var der så en mening med fandt vi ud af. For først og fremmest, så er spillet bygget op på den måde, at man har flere muligheder for at komme igennem historie delen. Det er ens valg der afgør dette.

Bound2

For det andet, så når man har gennemført det, så er det som spillet egentligt har som force, det bliver lukket op. Du får nemlig en ”Speedrun Mode”, der gør at du for en masse muligheder for at løbe igennem spillet på flere måder. Det lyder måske lidt tyndt, men det er det slet ikke, for det er først der, at spillet går hen og bliver sjovt. For vi kan komme med et lille hint til trofæ jægerne, at det er her de gode trofæer ligger gemt.

Nu når selve historien ikke er den længste at komme igennem, så tænker I måske nok, om det så er det værd at købe det. Det kan vi med det samme sige, at det er det. For selvom man kan komme hurtigt igennem spillet, så er det langt fra slut, for der er mange måder at komme igennem det på, og spillet viser hele tiden nye sider.

Bound1

Vi har ikke et pragt eksemplar af et grafisk flot spil her. Men når det så er sagt, så er spillet noget af et fest fyrværkeri med en masse flotte farver, og en stemning der stiger til nye højder. Det er ikke altid foto realisme der gør spillene flotte kan vi godt skrive under på.

Nu når vi snakker om foto, så har spillet som så mange en ”Foto Mode”, hvor du kan lave dine egne flotte billeder. Der er ikke så meget nytænkning i denne, men den er bare meget mere gennemført end man er vant til, for den er nem at sætte sig ind i, og nem at håndterer.

Vi fandt ud af, at man ikke behøver et XP system for at få et genialt spil. For Bound bryder mange grænser, og laver et spil som vi vil huske længe. Dette er et af de bedste Indie spil vi har prøvet, for det har så mange gode værdier i sig.

Bound5

Så skal du ud og investerer i en billig titel, som der er meget levetid i, så er Bound vejen frem.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægSe palæet fra Resident Evil i Unreal Engine 4
Næste indlægBattlefield 1 Gamescom trailer tager dig med i ørkenkrig til hest
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
bound-anmeldelseVi fandt ud af, at man ikke behøver et XP system for at få et genialt spil. For Bound bryder mange grænser, og laver et spil som vi vil huske længe. Dette er et af de bedste Indie spil vi har prøvet, for det har så mange gode værdier i sig.