Citizens of Earth har haft en hård fødsel. Oprindeligt begynde CoE sin tilværelse som Kickstarter projekt med Eden Industries. Det nående ikke engang tilnærmelsesvis målet den gang i efteråret 2013. Heldigvis trådte ALTUS til og sikrede at spillet blev udgivet. Nu er det så udkommet til PlayStation 4, PS Vita, til PC via Steam og til Wii U og Nintendo 3DS via eShop.

CoE_Screenshots (9)Det er et klassisk rolle spil der leder tankerne hen på 8 og 16 bits titler selvom der faktisk er mindst lige så meget moderne og nyt gameplay at finde i denne underholdende titel. Du er netop blevet valgt som Vice President of Earth og for at få lidt kærlig omsorg efter strabadserne hviler du dig hos din mor. Da du vågner er tingende hurtigt gået ned af bakke og der er både demonstrationer og rapporter om underlige hændelser. Du må straks ud og finde ud af hvad der er sket.

CoE_Screenshots (1)Så starter det som er en moderne indpakning af de klassiske JPRG spil som en overgang nærmest oversvømmede markedet. Det betyder at du skal udforske mens du løser opgaver og kæmpe mod de mange varierede fjender. Lad os lige starte med kampsystemet. Det er tur baseret og derfor egner CoE sig også rigtigt godt til PS Vita og 3DS for du kan i god ro og orden vælge hvem du gerne vil have i din gruppe, hvilke fjender der skal angribes og hvilken type angreb du gerne vil anvende. Du skal bruge mange forskellige færdigheder i din gruppe så du skal rekrutterer mere end 40 forskellige indbyggere på Jorden.

CoE_Screenshots (15)Hver indbygger har deres egne færdigheder ofte baseret på deres profession. Det betyder at bageren ved at bage brød kan give liv, mens andre f.eks. har et elektrisk angreb. Det er alt sammen med farverige figurer med masser af underholdende dialog. Det er på engelsk og jeg mener at langt de fleste både kan lære lidt nyt samtidig med at de vigtigste pointer stadig kommer klart igennem. Faktisk er de mange figurer også en integreret del af spillet. Så ønsker du at ændre sværhedsgrad så kan du det hos skolens maskot, baggrunds musik ændres hos musikanten og selvfølgelig er det din mor der kan give dig tips til spillet.

CoE_Screenshots (23)Du skal selvfølgelig få de forskellige figurer i dit følge til at stige i niveau så de bedre kan klare de mange fjender og får nye færdigheder. De mange lokaliteter er en kapitel helt for sig. Du har bl.a. kaffeshoppen Moonbucks hvor der ligger en UFO i kælderen, onde hippier og en marionet præsident der kan fortælle at det er en sammensværgelse. Klarer du denne opgave kan du blive en helt og det kan helt sikkert sikre dit genvalg.

Der er enkelte ting som også kunne være bedre. Det kan blive lidt af en opgave at rekrutterer de mange indbyggere og i nogle områder er det svært at komme rundt uden at komme i kamp. Det kan godt blive lidt irriterende selvom der heldigvis er en instant win funktion, så du automatisk vinder over lavere level fjender uden en kamp.

Samlet set så Citizens of Earth en rigtig underholdende oplevelse. Der er masser af skøn dialog med farverige figurer og masser af spændende steder at udforske. Det tur baserede kampsystem gør det let tilgængeligt med samtidig med at der er masser af mulighed for anvende det utal af færdigheder som de enkelte indbyggere har. Til en pris på omkring 90 kr. så er der masser af underholdning.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægMusikquiz spillet Emoji Stars udkommer i februar
Næste indlæg#IDARB anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
citizens-of-earth-anmeldelseSamlet set så Citizens of Earth en rigtig underholdende oplevelse. Der er masser af skøn dialog med farverige figurer og masser af spændende steder at udforske. Det tur baserede kampsystem gør det let tilgængeligt med samtidig med at der er masser af mulighed for anvende det utal af færdigheder som de enkelte indbyggere har. Til en pris på omkring 90 kr. så er der masser af underholdning.