For os gamle ræve der har været med siden fødslen af PC’erne og ikke mindst gamingverdens opbygning, nikker i høj grad genkendende til et navn som ‘Creative’. De var med helt fremme med deres lydkort, lydprogrammer og ikke mindst lydafspillere, da opbygning af egne computere startede i 90’erne. ‘Creative’ har altid været en stor del af gaming verdenen. Ikke mindst for dem som husker gameren Fatal1ty, der er i mange år lagde navn til nogle af produkterne i ‘Creative’s’ produktportefølje. Dette var ikke helt uden grund, da han var en af de første til at score en god kontrakt. Han var både med i Counterstrike’s første år sammen med Quake, hvor han i mange år var den førende gamer.

Nu er det ikke længere Fatal1ty’s navn der er på gamingprodukterne, men i stedet for er navnet blaze tiltrådt. Man kan altid diskutere omkring valget af navn, men det kommer jo i sidste ende ikke an på hvad produktet hedder, men hvad produktet kan præstere.

SB_blazer_2‘Creative’ har valgt et tidsløst design i sort og rød. Det gør bestemt ikke noget at der ikke er en hulens masse pangfarver over det hele, men at det bliver holdt simpelt. I stedet for at bruge læder/syntetisk læder som er god til at isolere lyden, har ‘Creative’ valgt at bruge stof udover skummet. Dette giver helt klart en fordel, hvis man har lange spillesessioner da man nemt ved læder, hurtigt kommer til svede omkring ørerne. Når vi nu er ved ørekopperne vil jeg sige, at har man lidt store ører som jeg har, så vil jeg nok ikke vælge SB Blaze headsettet. Ørekopperne var meget små i forhold til mine ører, og det kunne blive et lille irritationsmoment.

På selve headsettet medfølger der en aftagelig mikrofon. Dette giver mulighed for kunne bruge SB Blaze i toget, bussen med mere. Ikke fordi at man ikke godt kan det med en fastmontere mikrofon, men jeg foretrækker nu ikke at rende rundt med en mikrofon, når jeg bruger mine headset’s i offentligheden. På selve mikrofonen er der sat en skumgummihætte for at man undgår pusten fra næsen eller mund når man spiller. Lyden fra mikrofonen var okay, men ikke noget prangende.

På selve ledningen er der, som der plejer at være på denne type headsets, en kontrolenhed der styrer mute og volumen op og ned. Der er ikke så meget nyt under solen der.

fea_02

Headsettet er lavet med komfort som et af hovedpunkterne og her kan man ikke sætte en finger på noget. SB Blaze vejer ingenting. Det er utrolig behageligt at have på. Der er ikke noget der klemmer eller irriterer. Selv gamere der bruger briller kan bruge SB Blaze, uden noget former for ubehag. Bøjlen er meget fleksibel og kan stort set drejes rundt 180 grader, uden at den knækker. På selve bøjlen er der påsat en stor stofpude til at øge komforten på gameren under lange spilsessioner. Så holdbarheden og komforten er i top.

Selve materialerne virker meget plastikagtigt og meget skrøbeligt. Men lad ikke dette snyde jer, fordi SB Blaze er solidt bygget. Jeg kunne dog godt have brugt at ørekopperne kunne drejes, så de er nemmere at transportere i en taske og så de ikke så nemt tager skade. Men dette er dog kun en lille ting.

115

Headsettet er primært konstrueret til brug på PC. Men man kan for omkring 50kr. erhverve sig en lille adapter, så headsettet kan bruge til både PS4 og Xbox One. Jeg fik det til at virke med chat funktion på begge konsoller uden problemer. Man skal dog huske at på Xbox One kan man ikke bruge noget headset med jack-stik, uden at man har sin stereo adapter. Det er dog ikke noget ‘Creative’ melder ud, at man kan bruge den på de platforme også. Men køber man SB Blaze headsettet så er der muligheden for det også.

Inden vi går til lyden, så vil jeg lige hurtigt påpege at lydisolering i SB Blaze er nærmest ikke eksisterende. Man kan høre næsten alt udefrakommende, medmindre man skruer helt op, og lyden bliver heller ikke holdt inde i headsettet. Så det skal man lige have med i mente.

‘Creative’ har valgt at sætte to 40mm drivers i ørekopperne. Dette er der mange der gør, men ikke alle levere lyden som SB Blaze gør det. Lyden er ret god, taget i betragtning af hver headsettet koster. Lyden er klar og der er en rigtig god klang i headsettet. Bassen er der og den er hverken for tung eller lav. ‘Creative’ har brugt det de kalder for ‘neodymiumbaserede fuldtoneenheder’ som de har konfigureret specielt til gaming. Jeg må sige at det har de gjort ganske godt. Diskant, mellemtoner og bassen er meget afstemt.

Man skal også passe på med sine forventninger når man køber et headset fordi, til den pris som SB Blaze har, så må man ikke forvente lyd som Sennheiser og Beats by Dre kan levere. Disse koster dog også en smule mere. Men der er ingen tvivl om at lyden er god i SB Blaze.

 

fea_03

Konklussion:

Creative SB Blaze ligger på en pris omkring de 500kr. Prisen er rigtig fornuftig i forhold til hvad man får. Lyden er rigtig rigtig god og komforten er ligeså. Materialerne kan jeg ikke rigtig sige noget til, da det er hvad ‘Creative’ lover. Der er sat fokus på komfort og lyd og det får man masser af ved SB Blaze. Men jeg vil sige at har man store ører ligesom jeg har, så vil jeg vælge at tage et par Roccat Kave XTD Stereo hvor ørekopperne er lidt større.

Jeg giver Creative SB Blaze 4 ud af 5 stjerner for deres levering af et ganske godt produkt, der dog mangler lidt hist og pist.