Det har været en sløj affære med de årlige militær shootere op mod julen sidste år, og derfor er Crysis 3 en udgivelse jeg har set frem til. Det er noget så sjældent som en PC udgivelse, der har fundet vej til konsoller. Det første Crysis blev alene udgivet til PC og først med Crysis 2 fik konsollerne mulighed for at prøve kræfter med nanoteknologi. Nu er vi så nået til tredje udgave af både spil og spilmotor.

crysis 3 00CryENGINE 3 er udviklet af tyske Crytek og er uden sammenligning den bedste spilmotor til first person shootere. Den grafiske kvalitet som Crytek har bygget ind er imponerende samtidig med, at den fungerer med en konstant høj billedfrekvens (frame rate). Det betyder så også at der på denne generation af konsoller er lidt problemer med detaljer som ligger langt væk, kaldet Draw Distance. Faktisk er der så meget overskud i spilmotoren at det også er en opgave at bygge en PC som udnytter alle faciliteter fuldt ud. Det samme gør sig gældende for den kunstige intelligens (AI) af fjender. Jeg har valgt Veteran som sværhedsgrad og der skal du udnytte alt hvad Crysis tilbyder for at nedkæmpe fjender, for du er konstant i undertal.

crysis 3 04Det er også et område hvor Crysis blander traditionel militær shooter med en sci-fi fremtid. Det er selvfølgelig individuelt om du finder et faldefærdigt New York efter en krig mod racen Ceph tiltalende, eller du hellere vil have ørken camouflage og brune farver. Jeg synes at det grafiske udtryk i Crysis er enestående med New York isoleret fra omverdenen i en boble hvor henfald og plantevækst er accelereret. Det giver nogle helt fantastiske baner hvor bygningsruiner er som skabt til at føre krig. Det virker meget mere som det Crytek har sigtet efter med Crysis. Det er så virkeligt at du nærmest kan føle det kolde vand om dine fødder og mærke det høje græs mod ansigtet.

crysis 3 02Historien er udmærket og du er igen agenten Prophet, der både skal kæmpe mod organisationen CELL og den fremmede race Ceph. Dine evner forstærkes af nanodragten, som giver dig overmenneskelige evner med teknologi stjålet fra Ceph. Denne gang er der også blevet plads til et par nye elementer bl.a. at du kan hacke låse, automatiske geværtårne og meget andet med et lidt kedeligt minispil. Desuden er buen med forskellige typer af pile et helt fantastisk våben, også fordi du kan anvende den når du er usynlig (cloacked). Der er tilføjet køretøjer uden jeg synes det er den store succes. Specielt er kørefysikken i buggien ikke noget særligt. Når jeg bruger rustning (armor) får jeg en følelse af tyngde og jeg får slet ikke den samme følelse af bil når jeg sidder i buggien.

crysis 3 03Banerne er varierede og på mange er der sekundære mål, som du kan vælge at tage. Det giver typisk et sjældent våben eller opgraderinger til din nanodragt. De bedste baner er helt klart de store sandkasseagtige områder hvor du selv kan vælge om du vil snige dig igennem, skyde dig vej eller pille dine fjender én for én med enten pile eller takedowns. Der er også nogle fede boss kampe der er delt i tre sektioner adskilt af et meget simpelt Quick Time Event, hvor du blot skal mashe en knap. Desuden har Crytek heldigvis valgt at udelade QTE’s i de få mellem sekvenser hvor handlingen alligevel er 100 % fastlagt. Der fortælles én historie og den fortælles godt uden svinkeærinder.

crysis 3 05Crytek UK, de tidligere Free Radical Design, har stået for multiplayer delen. Der er masser af forskellige spiltyper, hvor der låses op for udstyr og tilpasninger som du stiger i niveau. De bedste spiltyper der dem hvor du anvender nanodragten. Specielt Hunter er en intens og underholdende spiltype hvor hver runde kun tager ganske få minutter. Det er som i de foregående udgaver en velfungerende oplevelse med god matchmaking og en netkode der gør sit til at problemer med lag er minimale.

Crysis 3 er en gennemført oplevelse uanset som du spiller den på konsol eller PC. Der er tilføjet nye elementer, som i en overfyldt genre hæver Crysis 3 over langt de fleste konkurrenter.  Online er en fornøjelse og savner du ikke de grå og brune farver så leverer Cell vs Rebels en traditionel militær shooter deathmatch uden nanodragter. Crysis 3 arbejde sig ind i toppen af skalaen og napper et velfortjent 4-tal. Rigtigt god fornøjelse.

[box_info]Spillet er anmeldt på PlayStation 3 og leveret af EA[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRygte: Microsoft præsenterer næste Xbox 26. april
Næste indlægGuardians of Middle-earth får ny bane og spiltype
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC & PS5. Nyt legetøj leger bedst, så det bliver til mange forskellige spil på flere forskellige platforme. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS:GO og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
crysis-3-anmeldelseCrysis 3 er en gennemført oplevelse uanset som du spiller den på konsol eller PC. Der er tilføjet nye elementer og i en overfyldt genren hæver Crysis 3 sig over lagt de fleste konkurrenter. Online er en fornøjelse og savner du ikke de grå og brune farver så giver Cell vs Rebels en traditionel militær shooter deathmatch uden nanodragter. Crysis 3 arbejde sig ind i toppen af skalaen og napper et velfortjent 4-tal. Rigtigt god fornøjelse