Dark Souls Remastered blev udgivet i starten af året og nu har man endelig mulighed for at tage spillet med sig overalt. Det er ret utroligt at spillet fungere så godt som det gør og ser ud på Nintendo Switch. Selvfølgelig er denne version ikke identisk med PS4 og Xbox One konsollerne, men dette gør ikke spillet mindre interessant at spille. . . eller lettere! Vi har spillet Dark Souls Remastered på sofaen og på farten.

Hvis vi lige kort skal opsummere hvad Dark Souls handler om, så får du den her. Spillet er et action RPG, men fokuspunktet er at udforske ens omgivelser og nedkæmpe mange fjender og monstre. Men man skal træde varsomt, da faren lure rundt om hvert hjørne. Du bevæger dig rundt i en sammenhængende verden, skærmet af i mindre sektioner. Plottet omhandler en tid hvor drager herskede i landet. En mand kaldet Gwyn og hans håndlangere bruger deres kræfter på at besejre dragerne. Men dette starter en ny tid for menneskeheden, Age of Fire. Gwyn er nødsaget til at ofre sig selv, i det menneskene begynder at indtage mere og mere af landet. Desværre betyder det, at de der før var døde, nu rejser sig igen. Menneskeheden står nu overfor en udfordring der virker håbløs!

Rigtig mange gamere har på et eller andet tidspunkt, sikkert stiftet bekendtskab med Dark Souls serien. Spillet tager RPG genren seriøs og ligger ikke fingre imellem, hvad angår udfordringer. Du bliver ikke holdt i hånden eller babysittet igennem spillet. Det hele afhænger af din taktik og snilde når du møder fjender eller havner i en af de svære boss battles. Det er et spil man kan fordybe sig i og give sig hen til i timevis.

Dark Souls Remastered er et spil der kræver tid. Det er ikke et spil man lige hurtig kan tage en bane eller to i, og så vender tilbage senere. Den kræver ens tid og interesse i spillets verden. Der er meget taktik i den måde diverse boss battles er designet på og de mange steder man kan tage hen, kræver ens fulde opmærksomhed. Der er et utal af ulækre fjender og monstre du skal nedkæmpe, og de lægger sig ikke alle ned lige med det samme. Du er nødsaget til at bruge de våben du finder, i de kampe du havner i. Indimellem kommer du til små bålpladser, hvor du kan gemme spillet. Det kan klart anbefales at finde en så hurtig du kan. Spillet er en rask og sund udfordring, bare ikke hvis man er en dårlig taber. Lad helst være med at smide din Switch i vrede, kan ikke anbefales.

Har man spillet Dark Souls, kender man også til Blighttown. Førhen i gamle dage, var dette sted i spillet utrolig hård at komme gennem. Ikke på grund af sværhedsgraden, men spillet led nogle seriøse nedfald i FPS, hvilket gjorde turen mindre nydelig. Men det er der også lavet om på nu og Dark Souls Remastered er langt mere optimeret på tværs af spillet og det gælder også for Switch versionen.

Dark Souls udkom tilbage i 2011 og nu da man har muligheden for at tage oplevelsen med sig i den nye remaster udgave, er da lidt unik. På Switch får man dog ikke 60 FPS eller høj opløsnings teksture, men man får stadig den basale oplevelse serveret på en anderledes måde. Når du har din Switch i dock smider konsollen 1080p op på tv’et. Her er der så dynamisk opløsning, alt efter hvad der nu sker af action i spillet. Når du tager spillet med dig på farten eller bare ud af dock’en, så får du et 720p billede, hvilket heller ikke ser værst ud på den lille skærm.

Spillet kræver nogle gange lidt fint følende styring og her falder Switch versionen lidt ved siden af. Joy-Con controllerne er ikke helt skabt til præcisions styring og det medføre lidt knas når man render rundt eller skal styre kameraet. Men det er en smal pris at betale, for til gengæld at tage det hele med sig på farten. En hurtig løsning er selvfølgelig at få fat på en dedikeret kontroller eller en Pro Controller til ens Switch.

Om man er en gammel kending af Dark Souls eller man som ny har tænkt sig at sænke lidt penge og tid ned i Switch versionen, så kan man roligt gøre det. Dark Souls Remastered er en solid oplevelse på Nintendo Switch og det funger bare, hvad end man er i docked tilstand eller håndholdt. Kan vi anbefale denne version? Mon ikke. Er spillet blevet lettere? Overhovedet ikke. Git Gud!

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægPokémon Let´s Go Eevee anmeldelse
Næste indlægFørste udviklerdagbog til Man of Medan
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
dark-souls-remastered-anmeldelseOm man er en gammel kending af Dark Souls eller man som ny har tænkt sig at sænke lidt penge og tid ned i Switch versionen, så kan man roligt gøre det. Dark Souls Remastered er en solid oplevelse på Nintendo Switch og det funger bare, hvad end man er i docked tilstand eller håndholdt. Kan vi anbefale denne version? Mon ikke. Er spillet blevet lettere? Overhovedet ikke. Git Gud!