1996 var året hvor det første Pokémon spil så dagens lys. Serien er stadig meget stærk og nu ser vi nærmere på den nyeste udgivelse på Nintendo Switch. Vi har haft fat i Pokémon Let´s Go Eevee til Switch.

Hvis man skal se på hvad Pokémon Let’s Go er for en størrelse, kan det siges ret kort. Det er et spil der er bygget op omkring de Pokémon man kan finde i Kanto regionen. Kanto regionen er den første generation der er i Pokémon universet. Den indeholder hele 151 Pokémon at få fingrene i. I Let´s Go er der dog en lille modifikation ved at en Pokémon fra den 8. generation har sneget sig ind. Det vender vi tilbage til senere i anmeldelsen.

Der er 2 versioner af spillet, så hvilken skal der vælges?.

Man kan få både en Pikachu og Eevee version af Pokémon Let’s Go. Forskellen er i starten ret stor, men den jævner sig stille ud med tiden. Først og fremmest skal man tage stilling til om man vil følges med Pikachu eller Eevee på sit eventyr ud i den store verden.

De har hver deres specielle angreb som man er vandt til. Men det specielle ved man vælger dem som følgesvend er man kan lære dem specielle angreb som de ellers ikke kan lære. Så på det punkt skal man tænke over hvilket af spillene man vælger. Ud over det så er der visse Pokémon man kun kan fange er hver version.

Men med hensyn til de Pokémon man kan fange i hvilke versioner skal man ikke gøre det store nummer ud af. For spillet er lavet sådan at man kan bytte sig til nye mons hvis man har venner der spiller det. Ud over det så kan man hente Pokémon fra Pokémon GO spillet.

Sagde I lige man kunne hente mons fra Pokémon GO?

Ja det er helt korrekt. Når man er kommet et godt stykke ind i spillet har man mulighed for at tilslutte Pokémon GO til Let´s Go. Når man gør det har man mulighed for at overføre alle de Kanto mons til Let´s Go man ønsker. Når de er overført kan man fange dem inde i ens GO Park i spillet. Så på den måde kan man også fuldføre sit Pokédex. Ud over det, så når man rammer 20 Pokémon af en slags i sin GO Park åbner man op for et minigame (som vi ikke nævner mere om).

Hvis man overfører mons til Let´s Go får man også en Mystory Box i Pokémon GO. Med den der kan man fange Meltan som er en Pokémon fra Generation 8. Man kan fange op til 10 Meltan 1 gang om ugen. Man har 30 minutter til det. Efter den uge skal man bare overføre mons til GO Park igen så kan man gøre det samme igen. Når man har samlet 400 candy kan den udvikles. Meltan og dens udvikling kan også sendes over til Let´s Go. Så der er mange fordele ved at spille begge spil. Men nok om Pokémon GO. Tilbage til det spil som denne anmeldelse handler om.

Pokémon Let’s Go er gået lidt ved siden af det vi kender fra de nyere Pokémon spil når man begiver sig ud på eventyr. Man plejer nemlig at møde nye Pokémon i det vilde og man ser dem først når man skal fange dem. I Let´s Go kan man se dem før man vælger at fange dem hvilket er genialt hvis I spørger os. Det gør det meget nemmere når ens Pokédex skal fuldføres.

Når vi kommer til de mange træner kampe der er, så er det det gode gamle tur baseret spil som kan findes mange fordele i. Der er en masse taktik over hvilke træk du tager og hvilke mons du bruger. Hvis man ikke er en del af det univers, er der nok en del at sætte sig ind i. For det har en stor betydning hvile mons man bruger imod andre i kampe.

Pokéball Plus.

Som bonus hvis du er gadget fan, kan man købe en Pokéball Plus til spillet. Med denne kan man tage en valgfri Pokémon med på tur når man er ude og gå med eksempelvis Pokémon GO. Når man tager den tilbage til Let´s Go vil man få en god håndfuld XP til den Pokémon man har valgt. Ud over det kan man også bruge den som Plus til Pokémon GO på samme tid.

Pokéball Plus ligger godt i hånden og er en gadget alle fans af spillene vil elske at tage med på tur. Den har endda også en højttaler indbygget, så man kan høre hvilken mon man har med på tur. Alt i alt er denne bold en gadget der er et must for en hver fan.

Pokémon Let’s Go er som man forventer af et Kanto spil. Man skal bruge meget af sin tid på at få bugt med Team Rocket. De tror jo som altid de styrer det hele, men mon ikke vi kan lave om på det. Ud over det, så er der 8 centre der skal nedlægges med store trænere som vi Pokémon spillere udmærket kender.

Når man skal fange mons, kan det godt have et irriterende moment. Ens Joy-Con vil ikke altid lige kaste samme vej som man egentligt gerne vil. I 80 % af kastene man laver virker det helt perfekt efter hensigten, og man føler man har fuld kontrol. Men nogle gange kaster den bare i en tilfældig retning, hvilket vi håber er noget der kan fixes i en opdatering.

Lad os spille sammen.

Man kan også spille Let´s Go sammen med en ven. I de fleste steder i spillet kan en ven komme ind og hjælpe dig. Enten når der skal kæmpes imod trænere, eller når der skal fanges Pokémon. Der er fordele ved begge dele. Men man skal bare huske når der skal fange mons, så bruger man dobbelt så mange bolde da man begge kaster på samme tid.

Når man en gang får bugt med alt det så er spillet sådan set gennemført. Men det er absolut ikke slut, for det er faktisk først her spillet begynder for de hardcore fans. Der lukker man nemlig op for Master Trainer kampe. Dette betyder at der popper 151 nye trænere op der skal slåes for at tage deres titel. Måden man slår dem på er at kæmpe imod dem med den samme Pokémon som de har. Så man kan nok allerede gætte sig til at der skal farmes og leveles en masse mons op for at den kan klares. For vi kan med det samme sige at de trænere er i ret høj level, og de er ikke bare sådan lige til.

Pokémon Let’s Go har så meget at byde på og man kommer ikke til at kede sig de første 100 timer man spiller. Selvom selve kortet man spiller på ikke er ret stort, så er der altid noget at tage sig til. Man er forholdsvis hurtigt igennem selve historien, men det er som sagt først derefter selve spillet egentligt kommer rigtigt i gang.

Pokémon Let’s Go er et spil der henvender sig til det brede publikum. Det har en masse levetid i sig. Et stemningsfuldt miljø og sidst men ikke mindst er det lige til at gå i gang med for de fleste. Mon ikke Let´s Go kommer til at ligge under mange juletræer i år.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægThe Legend of Zelda: Skyward Sword kommer nok ikke til Switch
Næste indlægDark Souls Remastered anmeldelse
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
pokemon-lets-go-eevee-anmeldelsePokémon Let's Go er et spil der henvender sig til det brede publikum. Det har en masse levetid i sig. Et stemningsfuldt miljø og sidst men ikke mindst er det lige til at gå i gang med for de fleste. Mon ikke Let´s Go kommer til at ligge under mange juletræer i år.