De næste tre dage vil vi her på gamerslounge komme med vores bud på de 15 hotteste rygter omkring den nye ”Playstation 4”. Som det altid er med rygter, så er intet rygte 100 procent sikkert, og således er der heller ikke noget der er af- eller bekræftet af Sony på nuværende tidspunkt.

1: Navnet

I daglig tale bliver Sonys kommende flagskib kaldet Playstation 4, men ifølge et rygte kommer den endelige version ikke til at gå under selvsamme navn. Det lyder trættende, og ligesom med mange film, er det 9 ud af 10 gange bedst at stoppe ved tallet 3, og derefter tilføje undertitler frem for tallet 4. En anden grund til at Sony ikke blot følger navnerækken som hidtil, er at i Japan, Sonys hjemland, betyder udtalen af tallet 4(red. Shi) også død. I Japan anskues tallet 4 derfor som et ulykkestal, hvilket også afspejles igennem at ingen fly i Japan har et sæde med nummeret 4.

Det navn der oftest er blevet lækket omkring den nye Playstation derimod, er navnet Orbis. Dette kunne være navnet på Sonys nye konsol. Det kan dog også være navnet på projektet, som senere omdøbes, hvilket ofte sker når elektronikgiganterne skal producere større projekter. Et eksempel herpå er Kinect til Xbox. Da denne var i produktion gik den under navnet Project Natal. Det bliver derfor spændende og se hvad Japanerne finder på.

2: Hvordan spillene kommer til at se ud

Enkelte af specifikationerne omkring den nye Playstation vil blive offentliggjort i de andre artikler, men en ting dog er en ting sikkert. De spil der i øjeblikket bliver anset som værende de sværeste for en computer at køre, vil den nye Playstation kunne køre uden problemer. Da Sony frigav Playstation 3 var denne også som en supercomputer og var i stand til at køre alle spil. Dette er også nødvendigt, eftersom flere spilproducenter allerede nu har berettiget at de har været nød til at begrænse deres spil, for at kunne køre

3: Quad HD opløsning?  

Vil den nye PS4 køre den nye Quad HD opløsning(4096*2160 pixels), som flere og flere Tv-producenter i øjeblikket forsøge at bygge fjernsyn til? Dette kommer meget an på hvornår vi får PS4’ern at se. Offentliggøres 4’ern allerede til E3, så er jeg 100 % sikker på at Quad HD kvaliteten er blevet droppet. Et godt Quad HD tv koster i øjeblikket omkring 100.000 i øjeblikket, og der går nok et godt stykke tid før vi får dem ned i en overkommelig prisklassse. Ligeledes skal man have 60” for at kunne udnytte Quad HD til det fulde, hvilket betyder at flere aldrig kommer til at have denne opløsning da man har valgt et TV i en mindre størrelse. Jo længere tid der går, desto større sandsynlighed er der for at vi får Quad HD i vores nye Playstation.

4: Slut med pre-owned spil 

I fjerde kvartal i 2011 brugte briterne 90 million pund på brugte spil, hvilket svarer til at ca. 10 % af alle solgte spil er pre-played. Videresalg af spil, betyder at spilproducenterne ikke ser en krone af gensalget. David Cage, der står bag Heavy Rain, belyser også denne problematik: “I think there’s something wrong with used games. People make money out of our work and this doesn’t go back to us or the people taking risks“. Resultatet af dette er altså at Sony med høj sandsynlighed derfor vælger at umuliggøre videresalg af spil, for at hjælpe producenterne frem for de virksomheder der videresælger spillene.

5: 4 eller 8 gb ram? 

Den nye Playstation kommer uden tvivl til at have 4 gb ram, og med høj sandsynlighed mere. Microsoft har tidligere på året været ude og sige at deres næste Xbox kommer til at 8 gb for at kunne møde de grafiske krav flere nye spil kommer til at stille. Ligeledes har den nye Wii U 2 Gb ram, og denne konsol skal ikke trække spil der er i nærheden af at spille lige så store krav som dem vi kommer til at se til Sony’s konsol. Dette har naturligvis lagt pres på Sony, og de kommer med stor sandsynlighed til at putte minimum 8 gb ram i deres nye konsol.

Hvorfor ikke bare putte 8 gb i kan man spørge sig selv? Problemet med ram, er at de meget dyre, men jeg nægter at tro at Sony har ”råd” til at kun at putte 4 gb ram i den nye konsol.

Følg med de næste 2 dage, hvor de sidste 10 rygter vil blive præsenteret!