Vi lagde i går den første artikel med de 15 største rygter omkring den nye Playstation. I dag får du rygterne 6 til  10.  Al informationer i disse 3 artikler er baseret på de seneste rygter der figurerer rundt på nettet i øjeblikket. Dette vil sige at intet i disse artikler er 100 % sikkert, da intet er bekræftet af Sony på nuværende tidspunkt.

6: Flash Memory

Nuværende rygter beretter om et flash lignende drev istedet for den harddisktype der i øjeblikket er i de ældre PS3’er. Den nye PS3 Super slim, har også denne harddisk type, hvilket har medført at startup tid, installation og generelt bare systemet, er blevet meget hurtigere. Dette lyder som et meget plausibelt rygte, da Sony med stor sandsynlighed ikke går tilbage til den gamle harddisktype. Rygterne melder endvidere om en flash harddisk størrelse på 16 gb. 16 gb lyder umildbart ikke af meget, men med programmer som netflix, ps3 media server, spotify etc. kan dette måske lade sig gøre. Et andet alternativ kunne være at lægge det meste data i skyen. Dette vil vi vende tilbage til i et senere rygte.

7: Ingen bagud kompatibel konsol

Som overskriften så sandt siger, lyder rygterne på at Sony endnu engang har valgt at producere en konsol som ikke er bagud kompatibel. Dette betyder at vi endnu engang kan smide alle vores spil væk fra den tidligere konsol, for så istedet at betale for dem igen igennem Playstation Network. Den “tykke” playstation(red. første model), var den eneste af playstation 3 modellerne som var bagud kompatibel, og siden 2009 har Sony fravalgt dette. I min optik udnytter de deres trofaste købere, af deres produkter, men mon ikke der ligger dybere tanker bagved dette.

8: Spillene skal registreres

En måde at imødekomme gensalg af spil, som vi præsenterede igår, er ved registrering af samtlige spil igennem PSN. Dette betyder at så snart du erhverver dig en ny titel fra fx ubisoft skal dette spil registres før du kan spille. Dette rygte er dog et af dem jeg vil vurdere som et af de vage rygter. Dette vil højst sandsynligt være op til producenten selv, frem for Sony. Producenter som EA, har benyttet sig af dette i mange år i spil som Fifa, Madden, NHL etc. Køber man fx et brugt EA spil, kan man derefter igennem PSN erhverve sig en ny kode, for et mindre beløb.

En positiv ting, hvis dette rygte dog skulle være sandt, ville være at du ikke længere behøver at have styr på dine blu-rays. Istedet kan spillene bare blive registreret direkte, og du vil med høj sandsynlighed kunne spille dem uden disc.

9: Lys fremtid for PS+

Efter sidste års E3, steg antallet af Playstation+ brugere med mere end det dobbelte, og Sony vil uden tvivl gøre et ihærdigt forsøg på at erhverve sig endnu flere brugere til dette års E3. Playstation plus er stadig en forholdsvis ny idé, som har vist sig ganske givtig for både Sony og deres brugere. Seneste undersøgelser viser at 97% af de amerikanske brugere er enten tilfreds eller meget tilfreds med deres playstation plus abonnement. Denne glæde er blandt andet blevet skabt igennem gratis adgang til store titler som InFamous 2, Dead Space 2 og Red Dead Redemption. Både jeg og flere rygter tror på at Playstation plus snart bliver et must-have for de fleste brugere – samtidigt virker det til at Sony er klar til at give deres brugere lidt igen.

10: PS move udvikler sig – HOT

Dagens sidste rygte omhandler Playstation Move. Mange mente at da PS Move udkom, at dette kun ville være en døgnflue, men dette er langt fra sandheden. Selvom hylderne i øjeblikket ikke booner med fede PS3 move titler, meldes det af flere rygter, at Move er kommet for at blive. Xbox meldte, tidligere på året, ud at de i øjeblikket er igang med at opgradere deres Kinect, og der figurerer mange rygter herom. Sony har derfor selvfølgelig ikke tænkt at overgive denne markedsandel til Microsoft uden kamp, og forsøger nu at erhverve nye kunder igennem en lang række fede features.

Sony har søgt om en lang række patenter, til deres nye Playstation Move system, og en lang række af disse virker geniale. Først og fremmest har de søgt om patent på muligheden for varmekontrol af deres kontrollere. Dette vil sige hvis du fx spiller et skydespil, vil din controller ikke kun viberere, men også blive varmere. En anden ting, ville være at controlleren automatisk køles ned hvis du sveder i hænderne – En feature jeg tror mange ville se frem til.

Sony har derudover søgt patent, på noget de kalder “tounge control”, som skulle minde en smule om Wii’s Vitality Sensor. Denne vil altså kunne registre din puls og tilpasse gameplayet herefter. Sammen med denne feature har Sony tænkt sig at lancere en slags 3D-briller, der skulle fungere som google project glasses. En form for et lag ovenpå virkeligheden. Sammen med Sony’s nyeste patent på Simulview, som er en skærm med to forskellige billeder til to forskellige brugere kan dette blive rigtig vildt. Dette vil sige, at man kan sidde to mand og spille på samme skærm, og imens man har Sony’s briller på, ser vidt forskellige ting.

Dette er uden tvivl det fedeste rygte i min optik og jeg glæder mig personligt rigtig meget til at se hvad af det der bliver virkelighed. Mit bud er, at når “Playstation 4” udkommer, vil move være uundgåelig – altså dette vil automatisk følge med når den nye konsol erhverves.

Følg med i morgen hvor vi præsenterer de sidste 5 rygter, der blandt andet inkluderer Cloud gaming!