I dag udkommer den psykologiske VR-gyser The Inpatient, hvor man vågner op på et obskurt sanatorium, fastspændt i en kørestol og med hukommelsessvigt. Spillet er udviklet af svenske Supermassive Games og foregår 60 år før begivenhederne i studiets populære spil fra 2015, Until Dawn

Hvis man længe har gået og undret sig over, hvordan det må føles at være indlagt på et obskurt sanatorium i midten af 1950’erne, så kan man fra i dag opleve lige netop det i den psykologiske VR-gyser The Inpatient.

I The Inpatient vågner du op i et obskurt sanatorium midt i Rocky Mountains’ ingenmandsland. Du har hukommelsessvigt, og prøver på bedste evne at finde hoved og hale i, hvad der er sket, og hvorfor du er havnet der. Dagene går med at blive eksamineret af hospitalets karakteristiske ejer Jefferson Bragg, men om natten fyldes hospitalets korridorer med rædsler.

The Inpatient er udviklet af Supermassive Games og er en forgænger til Until Dawn fra 2015.

Den nyeste teknologi skal få hårene til at rejse sig
The Inpatient spilles fra start til slut gennem PSVR-headsettet. Supermassive Games har taget en række andre nye teknologier i brug for at gøre oplevelsen endnu mere autentisk og intens. Gennem præcise og subtile vibrationer i PS Move-controlleren, bliver det muligt at lade de virtuelle fingre glide hen ad væggen som var det dine egne.

På lydsiden bliver der gjort brug af binaural lyd, hvilket kort sagt betyder, at lyden hele tiden tilpasser sig i forhold til, hvor spilleren befinder sig i forhold til lydkilden – uanset om lydene er virkelige eller kun foregår inde i hovedet. Samtidig gør stemmestyring det muligt at bruge sin egen stemme til at tale med de forskellige karakterer i spillet.

Tredje spil i Until Dawn-universet
Until Dawn udkom til fantastiske anmeldelser tilbage i 2015, og allerede i 2016 blev universet udvidet med Until Dawn: Rush of Blood, der var en arkadepræget VR-rutsjebanetur, hvor spilleren mødte væsener og karakterer fra det originale spil.

Med The Inpatient bliver universet endnu større, og spillere kan nu få svar på nogle af de ubesvarede spørgsmål fra de to første spil.

Pris og tilgængelighed
The Inpatient udkommer i dag på PlayStation Store. Spillet koster 319 kr. og et PSVR-headset er påkrævet for at spille.