Destiny_20140913152751Når du har nået det som Bungie kalder den bløde grænse (soft cap) for niveau (level) på din figur i Destiny, så åbner det op for legendarisk udstyr. I denne guide giver vi GamersLounge’s ProTip til at finde og forbedre dit udstyr. Det er med til at sikre dine chancer for at overleve og giver mulighed for at deltage i Destiny’s slutspils Raids der er for level 26 og op.

Når du rammer level 20 så forsvinder den linje der viser hvor langt der er tilbage før du igen stiger i level. Den bliver erstattet af en ny stat som viser hvor meget lys (Light) du besidder. Det bliver dit nye og store fokusområde. Level og Light hænger sammen som vist nedenfor:

Level             Light
21                  20 light
22                  32 light
23                  43 light
24                  54 light
25                  65 light
26                  76 light
27                  87 light
28                  98 light
29                  109 light
30                  120 light

Light er faktisk experience point som følger det udstyr du har på. Det betyder også, at hvis du fjerner udstyr så falder det antal Lights du har på og dermed dit level. Derfor er der én eneste regel når du får nyt udstyr. Benyt det som har den højeste Light værdi uanset din personlige præference for alle andre stats (strength, intelligens osv).

dest factionDe forskellige milepæle er selvfølgelig ikke tilfældige. Når du er Level 24 så åbnes der for Nightfall Activities og der er Raids som kræver du er Level 26. Level 26 kræver, som du kan se af listen ovenfor, i alt 76 Light. Det matcher nøjagtigt med det fulde Legendary sæt du kan opnå fra Vanguard, Crucible og Factions (Dead Orbit, New Monacry og Future War Cult). Så jo hurtigere du når Level 2 hos en af de tre Factions jo hurtigere kan du starte på dit End Game Level 26 Raid.

Det første du gør når du har nået Level 20 er at vælge en Faction. Det er den hurtigste måde at få Legendary udstyr. Det fungerer på følgende måde:

Du skal bruge 2.500 Glimmer for at købe én af de to dele der passer til din klasse. Når du har købt delen (f.eks. en kappe til Hunter), så skal den bæres. Herefter går alle dine Crucible og Vanguards point til Factionen. Du kan altså ikke stige i Crucible eller Vanguards niveau så længe du bærer udstyr fra en Faction. Du kan frit vælge Faction og vælge den som giver dig bedst bonus på det Legendary gear du efterfølgende kan købe.

dest orbitJeg har valgt Dead Orbit fordi jeg bruger Auto Rifle og deres rustning giver bonus til denne. Som hos alle andre handlende så kan du købe rustning når du rammer level 2 og våben når du rammer level 3. Det smukke ved Faction er at det går dobbelt så hurtigt at stige i level som hvis du alene forsøgte at nå det samme på Crucible eller Vanguard. Det er fordi dine point for PvE (Player versus Environment eller Vanguard) og PvP (Player versus Player eller Crucible) alle sammen tæller til din Faction.

Du skal samle 6.000 point for at nå level 3 og det når du bedst ved at benytte de forskellige Bounties samt daglige og ugentlige missioner. Bounties giver 100/150 point, hver Patrol Mission og Crucible giver 10 mens Strikes og andre giver 50 til 150. Bare at spille skulle du kunne komme rimeligt hurtigt på Level 3 for en Faction.

Når du rammer Level 3 så får du 1 til 2 gratis Legendary ting med posten hver gang du når et nyt level. Ja du får også når du rammer Level 3. Det er ikke bare Engrams som du skal have dekodet, Nej det en rigtig Legendary ting. Det betyder, at du kan opnå Legendary dele blot ved at spille. Alle kan være med.

The-Comedian-LegendDu kan altid skifte til en anden Faction uden du af den grund bliver straffet. Du kan altså vælge New Monacry når du er træt af Dead Orbit. Eller du kan begynde at få dine Crucible og Vanguard levels højere.  Du er altså aldrig tvunget ud i at skulle spille PvP hvis du ikke føler for det. Den største forskel er typisk at Vanguards udstyr giver passive evner der er aktive når du dræber andre end Gaurdians mens Crucible udstyr giver passive evner når du dræber Guardians. Vil du tilbage til en Faction så tager du bare et udstyr på og så er dine stats tilbage. Alle stats beholdes uanset hvor troløs du er mod en given Faction.

Lad mig blive mere specifik i hvordan du kan spille for at få mest muligt ud af dine ting.

Opgradering af våben
Der er en lille simpel regel for at få alle dine våben op i level. Det meste udstyr stiger nemlig også i level når du får mere erfaring. Det gælder kun det udstyr du aktuelt har på. Har du et favorit våben så har du sikkert et par våben der kun sjældent bliver opgraderet. Der er et enkelt trick til at gøre dette. Inden du indleverer din daglige Bounty som typisk giver Bonus XP, så vælger du de våben du normalt ikke bruger. Så får alle dine våben du bærer nemlig en XP bonus og du får dem op i level uden at skulle bruge dem i anden end den situation hvor du ønsker. Dermed er de bedre når du i en presset situation skal have fundet dem frem fra gemmerne.

Opgradering af rusting (Armor)
Det samme gør sig gældende med rustningsdele selvom jeg sjældent har ekstra rustningsdele. Det kan svarer sig, at lave samme trick som med våben og vælge det når du indleverer en daglig Bounty. Når så en grøn rustningsdel er fuldt opgraderet så kan den sælges for 3-4 gange beløbet du normalt ville få. Smart måde at få flere penge og dele. Noget du får behov for når du vil videre.

Husk også at samle alle de dele op du kan finde. Det er:

  • Spinmetal – som findes på Jorden
  • Helium Filaments – som findes på Månen
  • Spirit Blooms – som findes på Venus.
  • Relic Iron – som findes på Mars.

dest exoticDe forskellige dele benyttes for at opgradere udstyr og du skal til sidst bruge rigtigt meget af dem. Desuden skal du bruge Ascendant Energy og Ascendant Shards for at opgraderer Legendary udstyr. Der findes også materialer der er specific for din klasse. Det er kun de fire almindelige materialer der kan findes frit, mens de andre findes i kister, som engrams og fås som belønning for PvE og PvP. Får du mere end 2.500 drab pr. planet vil du ofte kunne få dobbelt udbytte.

Du samler også Motes of Light og Strange Coins. Strange Coins anvendes hos Xûr, som du finder hver weekend i gangen der går ned til Crucible sælgerne. Han vil altid møde dig med “What’er ya buyin’?!” De ting han sælger koster 13 mønter, så der skal bare samles. Du kan købe engrams selvom det er risikabelt fordi det kan være dele som du ikke kan bruge til din klasse.

Her er sidste væsentlige ProTip og så du er klar til en Destiny weekend
Når du finder eller køber Exotic våben eller rustning så må du ikke smide dit gamle våben eller rustning væk. Du kan kun have ét Exotic våben og én Exotic rustingsdel så vil du skifte med et bedre i en anden position så er det nødvendigt at have noget at skifte tilbage til. Normalt er der begrænset værdi i at gemme udstyr med lavere level så vigtigt ProTip.